-
IT café
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dell XPS
veterán
válasz Aiymin #18698 üzenetére
Nézd meg egy másik op.rendszerrel is (!), hátha sérült/hibás, és tévesen ismerte fel alaplapi illesztőket. Ilyen esetben nem található a dedikált kártya, illetve nem települ: " nem található megfelelő eszköz ". Természetesen lehet alaplap hiba is, de hátha mégsem.
Ha volt néhány illesztő próbálkozás, frissítés, stb (IGP - dGPU), akkor is jelentkeznek ilyen formában rendszer sérülések az OS -ben. Formázás - reinstall elsőre szvsz.
[ Szerkesztve ]
Üdv, Dell XPS
-
-
Zotykoresz
tag
Jó estét kívánok.
Egy FS amilo L7320wg laptoppal lenne problémám.
Bios flahs volt, rendben le is zajlott elindult az xp. Majd 2. Indítás után fekete képernyő. Semmi nem jelenik meg. A bios nem töltődik be. Valami ötletet tudnátok adni hogy mi lehet a probléma? Köszönöm előre is.Nokia 7710 => Samsung Galaxy Mega 6.3 => Lenovo Phab Plus => ???
-
Gzolo
senior tag
Sziasztok!
Egyszerű otthoni használatra keresünk gépet egy kezdő laptophasználónak. Youtube-videózás, receptolvasás, böngészés, Full Hd tv-n filmezés, ilyesmi célok vannak.
Nekem Intel Pentium B950-nel szerelt gépem van, ez megfelel ezekre a célokra, de ilyet már nem kapni és Intel felé is hajlok inkább. Abszolút belépő szinten nézelődök, viszont több processzor is előfordul, ezek közül melyikkel szerelt gépet érdemes venni?
Celeron
- N2920
- N2930
- 2955U
- 1005M
- 2970M
- 1007UTeljes a káosz, és ez csak a 90 ezerig tartó kategória nem is összes processzora. Mit javasoltok?
-
félisten
-
Gzolo
senior tag
válasz szabonagyur #18708 üzenetére
Hát ezaz, hogy a Lenovo B590-nek van egy kiszerelése 83-ért, 1005m-mel, 4gb-rammal és 500 gigás vinyóval, mint kiszemelt. Ide írtam, mert egyelőre a belbecsből keresem a megfelelőt, utána választom hozzá a külsőt és a márkát.
-
félisten
-
skitzoo
senior tag
Sziasztok. Acer Aspier e-15 e5-572g-57vh laptopra milyen Wifi driver kell? Vagy, hogy kell bekapcsolni?
OPrendszer WIndows 8.[ Szerkesztve ]
"Tudod, mi a pokol? Nem tűz és ördögök... nem az, amit gyerekkorunkban tanultunk! Mi magunk építjük a magunk poklát... még életünkben... ahányszor fájdalmat okozunk... ahányszor szenvedést okozunk!"
-
Atos23
senior tag
Sziasztok!
Van egy Toshiba L670-13D Notim, jelenleg egy i3-330M ketyeg benne. Szeretnék bele nagyobb procit tenni. Vaterán sok i5-430M, I5-520M, i5-460M, i5-560M, stb stb. van.
Vajon mi a legnagyobb proci, amit bele lehet tenni?Esetleg egy i7-XXXQM?
Köszi!
-
Dell XPS
veterán
válasz Zotykoresz #18706 üzenetére
Külső kijelzőn ? Hang, töltés van ? Memória modulokat ellenőrizd le egyesével, és felváltva.
Üdv, Dell XPS
-
Zotykoresz
tag
válasz Dell XPS #18713 üzenetére
Szia.
Rákötöttem egy monitorra de ott sem ad képet, próbáltam a funkció billentyűvel megjelenítőt váltani de semmi.
Amit furcsa hogy a bios eleme elmozdult a helyéről, nem volt a foglalatában(kb. 4órát volt elem nélkül az alaplap.). Gondolom ettől még be kellene töltődnie a biosnak, nem? Memóriák azok jók, leteszteltem egy másik laptopban, 2 x 512 MB 667-es modul. Ha kiveszem a memóriákat akkor hibajelzést ad, egyébként nem sípol csak max fordulaton pörgeti a processzorhűtő ventilátort. Töltés alatt mit értesz?Köszönöm a segítséged.
[ Szerkesztve ]
Nokia 7710 => Samsung Galaxy Mega 6.3 => Lenovo Phab Plus => ???
-
Dell XPS
veterán
válasz Zotykoresz #18715 üzenetére
Nekem úgy tűnik mintha nem érzékelné a CMOS battery-t, legalábbis akkor vannak hasonló jelenségek a notinál. Megfelelő egyébként az elem feszültsége, nincs lemerülve (2.8V-3.3V) ?
Üdv, Dell XPS
-
norbi9701
csendes tag
http://www.radium.hu/legjobb-ajanlatok/lenovo-ideapad-z50-70.html
Szerintetek ezen a laptopon a fifa 15 milyen beállításokkal futna el?
[ Szerkesztve ]
-
Raz3r
tag
Üdvözlök mindenkit!
Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, érdemes-e vásárolni jelenleg a piacon lévő 2014 MacBook Retina 13"(2014 mid)-t?
vagy jobban tenném ha várnék vele a broadwellig? - milyen újítások lehetnek esetlegesen benne?
- mikor fog kijönni szerintetek? -
Dell XPS
veterán
válasz Zotykoresz #18719 üzenetére
Ilyen értékkel még nem szokott bezavarni, így nem állítom biztosan, hogy ez lenne a probléma forrása. Tény, hogyha zárlatos vagy merült akkor hihetetlen dolgokat tud produkálni (többek között amit leírtál ), így ennek ellenőzése nem árt.
Próbáld meg esetleg: [link]
[ Szerkesztve ]
Üdv, Dell XPS
-
ronson
őstag
Lenne egy olyan kérdésem, hogy egy notebook bluetooth vevője vajon hány kapcsolatot tud kezelni egyszerre?
Van egy Lenovo Flex 2 14 gépem, ami bluetoothon kapcsolódik a hi-fi-hez, de szeretnék hozzá, egy bluetooth-os egeret is. Tudná vajon egyszerre kezelni mindkettőt? -
Orionk
senior tag
Sziasztok !
Van egy laptop, ami be sem indul.
Képeket kellene lementeni róla.Milyen lehetőségeim vannak ? Nekem csak az jut eszembe, hogy ki kellene venni a merevlemezét és keresni másik laptopot, amibe ha belehelyezem, akkor be tud indulni és átmenteni a képeket.
Milyen másik megoldás lehetséges még ?
köszi szépen.
-
félisten
-
Orionk
senior tag
válasz szabonagyur #18724 üzenetére
De a laptopnak kisebb merevlemeze van tudtommal.
Milyen csatlakozó kellene az adatnak és áramnak, hogy asztali gépbe tudjam tenni ?
köszi
-
félisten
-
Orionk
senior tag
válasz szabonagyur #18726 üzenetére
Értem.
Akkor első dolgom az lenne, hogy ismerős laptopjából elkérjem a merevlemezt, hogy lássam, hogy milyen csatlakozója van, ugye ? és azután keresni olyan asztalit, aminek szintén olyan adatkábele van és táp kábele.
-
félisten
-
Orionk
senior tag
válasz szabonagyur #18728 üzenetére
oké, köszi
Ha a saját laptopomba szeretném beletenni, akkor hogyan tudom úgy megoldani, hogy a laptopomban a saját merevlemeze benne maradjon ?
Tehát úgy marad a laptopom, ahogyan volt, csak valahogy pluszban rákötni még egyet ? -
félisten
-
Orionk
senior tag
válasz szabonagyur #18730 üzenetére
Gondolom, hogy akkor a külső háznak is sata csatlakozása kellene, hogy legyen. Nekem meg olyan épp nincs.
Ha a saját laptopomba teszem bele úgy, hogy a benne levő merevlemez helyére teszem, akkor lehet-e valami baja a laptopomnak, hogy akkor nem a megszokott merevlemezzel boot ol be, amin az addig megszokott oprendszer volt.
-
félisten
-
Orionk
senior tag
válasz szabonagyur #18732 üzenetére
Sajnos nincs. Nekem csak 1 laptopom van.
Majd az lesz szerintem, hogy egy 3ik ismerősömhöz kell elvinnem az asztali gép miat.
-
Dell XPS
veterán
válasz Atos23 #18722 üzenetére
Nem könnyű sajnos a beszerzése, nagyon ritkán találkozom vele én is. Első generációs Core i processzor bármelyikét megveheted a négymagos kivételével.
Ebay-en meg tudod rendelni ha erre vágysz, de egy i5-560M, ill. i5-580M is nagyon komoly teljesítmény-növekedést jelent - meg némi "meleget" is.Üdv, Dell XPS
-
Tamás008
tag
-
HellGreg
őstag
Sziasztok,
Az lenne a kérdésem, hogy tudtok-e valami megbízható notebook-szerelőt Budapesten, aki rá tudna nézni a Packard Bell EasyNote-omra (részletei az adataim között), ami vélhetően villámlás következtében meghalt? (A billentyűzete már korábban meghalt, de az nem zavart mert asztaliként használtam
Köszi!
-
félisten
-
TBMC
addikt
sziasztok!
valaki tudna esetleg erdemi informaciot adni, penteken vasaroltunk az istyleban egy gepet(kartyaval).
teljesen bontatlan, hozza sem lett nyulva, a lenyeg, hogy kartyaval vettuk.meg boven benne vagyunk a 3 napban, a kerdesem az lenne, hogy a helyszinen ily esetben egybol kotelesek visszafizetni a vetel arat, vagy majd... valamikor utaljak? :/
(fehivni nem lehet oket, nem erhetoek el a szamon, emailben pedig nem kaptam valaszt pentek este ota, ma is nyitva vannak, vegso esetben egybol bemegyek a boltba, csak elotte toletek szeretnek erdeklodni, hatha valaki otthon van a temaban)
koszonom!
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
TBMC
addikt
válasz szabonagyur #18742 üzenetére
huu az fa**a koszonom! tehat akkor hiaba 3napon belul vagyok semmi esely arra, hogy egybol visszakapjam a penzt, igaz?
-
félisten
Egyik bolt sem bank, hogy akár milliós összeget is visszaadjanak csak úgy. Még ha kp-val vetted volna akkor sem biztos szerintem, hogy pár nappal később csak úgy visszaadják. És mivel Mac-ről van szó gondolom alsó hangon is 4k-s a tétel, annyi meg kp-ban max akkor lesz bent nekik ha nem vitték el a kasszát vagy vettek ma kp-ban ennyiért.
Ha mondjuk ma visszaviszed és elindítják a dolgot és szerencsés vagy akkor lehet hétfőn vagy kedden is visszakapod, ezt ők tudják milyen gyorsan intézik. edgtl nem volt ilyen gyors.
[ Szerkesztve ]
-
TBMC
addikt
válasz szabonagyur #18744 üzenetére
igy igaz sajnos boven 4k folott volt.
ma beviszem akkor mindenkepp!
-
félisten
Meglehet próbálni, de nem hiszem, hogy máshogy kezelik.
Anno nekem volt olyan, hogy elcseszték a dolgokat, rendeltem vagy 4-5 dolgot szintén 4k értékben, mondták fizessem ki amíg összeszedik a cuccokat (előre rendeltem neten, jött is az sms, hogy átvehetem mindet), ki is fizettem mire mondják, hogy az egyik dolgot nem találják de van egy hasonló ahhoz, árban is ua. Mondtam nekik, hogy ez nálam nem játék, direkt nem a hasonlót rendeltem meg, kérdeztem mi legyen? Erre ők akkor az egészet visszasztornózzák és akkor a 5 helyett csak 4 tételt fizessek ki. És hiába mondtam neki, hogy ember attól, hogy visszavonod a dolgot a pénz nem lesz ott.. hát ők nem tudják máshogy megoldani... így kénytelen voltam kétszer kifizetni és várni a pénzemet.
-
TBMC
addikt
válasz szabonagyur #18746 üzenetére
szinten ebben a csonakban fogok evezni akkor, hat remenykedek.
minden esetre mindenkepp megirom, mit sikerult intezni, hatha masnak is lesz hasonlo problemaja.
(kb 1ora mulva indulok)
-
őstag
Nem akarlak elkeseríteni, de ha a gép hibátlan, a bolt nem köteles visszafizetni a vételárat. Ha viszont netes vásárlás volt magánszemély részére, akkor élhetsz az elállással, de akkor is két hét mire visszakapod a vételárat a számládra. Az meg hogy KP-ban visszakapd a bankkártyás vásárlás összegét, a boltnak nagyon kell mennie, hogy így oldja meg, ugyanis a bolt mikor kártyára vetted a kütyüt, jópár százalékot már elbukott. Ez meg fél milliós összegnél több ezer forint. A kártyás fizetés nem ingyen van a boltoknak, jutalékot fizetnek a terminál tulajdonosának.
-
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó egy bontatlan új Lenovo ThinkPad X3 Gen5 üzleti notebook
- Hibátlan Apple MacBook Pro 14" 16/500 M1 Pro Gyári Garis!
- Asus Vivobook Go 15 E1504FA
- E14 Gen5 14" FHD+ IPS Ryzen 7 7730U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- ThinkPad A485 27% 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 2500U 16GB 256GB NVMe dupla akku gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest