Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    Én is fotós táskát keresek, már egy csomó mindent átnéztem, de csak nem jön az igazi (még az Aliexpress bugyraiba is alámerültem, nem idegenkedem tőle).

    A lényeg, hogy azokat a táskákat szeretem, amik nem néznek ki fotós táskának.

    Szempontok:

    1. Hagyományos táskának nézzen ki.
    2. Hátizsák, kicsi vagy közepes méretben.
    3. Két részre osztott (külön a kamera és a "mindenegyéb" részleg).
    4. Ne legyen túl könnyen hozzáférhető az illetéktelenek számára, de én könnyen ki tudjam venni a gépet anélkül, hogy az egészet le kéne raknom valahova.

    Egyfelől a célja ilyen mindennapi rohangászós lenne, ezért is kell a "mindenegyéb" részleg a táskában, meg maximum ilyen 1 napos vagy egy délutáni kirándulásra elég hatótáv kell vele (víz, egy-két szendvics, összehajtható széldzseki férjen bele). A kamerás részleg elég ha elbír egy vázzal és nagyon maximum három objektívvel (ebből egy a vázon), de ezek nem nagy dögök (MFT rendszer).

    Amiket eddig néztem:

    Canon BP100

    Tök jó lenne, design nagyon bejön és van belőle sötétkék verzió is, de az a problémám, hogy a géphez nem lehet egyszerűen hozzáférni úgy, hogy kézben tartod a táskát, mert mindent kiborítasz. Le kell szépen rakni és ledönteni a felső részt.

    Case Logic 411

    Na ez tényleg kicsi táska, éppen határeset méretben, a kamerához hozzáférés jópofa, de talán túlságosan egyszerű egy zsebesnek a dolga vele. A design nem annyira a szívem csücske, nem ordít róla, hogy fotóstáska (főleg a kék verzió esetén), de azért na...

    Láttam már olyan hátizsákokat, amiknél a táska oldala felől van egy gyorsan nyitható zseb csak a fényképezőgép kivételére és ennek a zipzárja a derék rész felől indul, így nem lehet csak úgy kinyitogatni, mégis könnyű kivenni a gépet úgy, hogy nem kell miatta egy padot keresni, vagy felemelt térden egyensúlyozni, hogy ne boruljon ki minden (lásd: Canon).

    Árban nem akarok elszállni, ahogy hatalmas dög táskát sem venni (az már van, de nem indulok neki egy délutáni sétának vele). Ha valakinek van jó tippje, megoszthatná és rácsekkolok. :)

Új hozzászólás Aktív témák