- Gigantikus chipgyárat vihet az Egyesült Arab Emírségekbe a TSMC és a Samsung
- Öt Starship után embereket küldene a Marsra Musk és a SpaceX
- Óriási trösztellenes botrány lenne, ha a Qualcomm megvenné az Intelt
- AI segítségével csábítanák el a nagy cégek szakembereit
- Gondoskodik róla az EU, hogy az Apple felnyissa a rendszereit
- Béta iOS-t használók topikja
- Gondoskodik róla az EU, hogy az Apple felnyissa a rendszereit
- Programozás topic
- Gigantikus chipgyárat vihet az Egyesült Arab Emírségekbe a TSMC és a Samsung
- Microsoft OneDrive (korábban SkyDrive)
- C# programozás
- Óriási trösztellenes botrány lenne, ha a Qualcomm megvenné az Intelt
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Hálózati / IP kamera
-
IT café
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
#85578752
törölt tag
válasz Dr. Szilikát #11991 üzenetére
Köszi, akkor ez az oka az oldalsó lyukaknak, valóban nem marad pangó víz.
Mindig csak annyit öntök a kancsóba amennyit le is szűrök a kávégépbe, kevesebb vízzel könnyebben megbirkózik az a kevés ezüst a betétben, kiszáradni meg nem fog. -
#85578752
törölt tag
Sötétebb pörkölés hamarabb keseredik, kevésbé savanyú, elég neki kisebb hőfok, nagyobb szemcseméret. Bár mostanság nálam van egy nyerő őrlőbeállítás amit utóízzel tudok tesztelni. Ha savanyú az utóíz, finomabbra veszem, ha keserű, durvábbra. Aztán jön közepes hőfokon játék a mennyiségekkel. Ha kakukkfüves, rövidebbre veszem. Ha fanyar, a savak miatt, emelek a hőfokon. Ha kiüresedik, eltűnnek a finom aromák, lejjebb megyek a hőfokkal.
-
#85578752
törölt tag
-
#85578752
törölt tag
-
#85578752
törölt tag
válasz adam0913 #12034 üzenetére
Nem tudom nekem működik-e, kipróbálnám.
Közben a Minutoval kikísérleteztem hogy van egy nyerő őrlőbeállítás, egy fokozattal finomabbra véve keserű, egy fokozattal durvábbra véve savanyú az utóíz, a hőfok valami mást változtat, még nem találtam meg a megfelelő kifejezést rá. A főzet hossza megint mást változtat, az őrlemény mennyisége nekem fordított hatású, szóval ha valaki akar egy gyengébb kávét inni és lejjebb rakja az aromát, akkor kap egy túlkivonatolt főzetet, ami lehet hogy kellemetlen kakukkfüves, gyógynövényes ízeket hoz előtérbe.
Tchibo Milanoval már megvan rég a nyerő beállítás, az őrlőn egyet kellett durvábbra állítani hogy ne legyen keserű utóíz, a max hőfok meg kell a fanyarság ellen. Kb. 18 ml-t főzök közepes aromán, ez 1:2.5 arány körül lehet. Finom a tök más kávék után is.
-
#85578752
törölt tag
válasz Dluinet #12039 üzenetére
Ha eldugult, meg kell találni hogy hol dugult el. Régebben írta valaki hogy csinált külön szerviz vízkört savazáshoz, hogy csontra bekövesedett kazánt ki tudjon oldani. Talán itt nem akkora a baj, lehet kicsit töményebb savval neki lehet futni és majdcsak átjut a víz, aztán már ki fogja szedni a vízkövet ha feloldotta. Másik variáció a kötéseknél a szivárgás, de annak lenne látható jele.
-
#85578752
törölt tag
válasz Zsozsoka 74 #12050 üzenetére
Nem.
Persze ha el tudod adni vagy ajándékozni, akkor valaki jól járhat a régivel is, de igazából ez csak erkölcsi elavulás, még semmi baja de már van újabb.[ Szerkesztve ]
-
-
#85578752
törölt tag
válasz FőDudu #12148 üzenetére
Arrafelé sok "olasz" filmet forgatnak, pár filmnek megnéztem már IMDB-n a forgatási helyszínein, olcsóbb talán, kinézetre meg ugyanolyan. Milyenek a helyi kávézási szokások? Vannak ott dzsezvások, vagy inkább automatáznak az emberek? A karos gondolom akkor az olasz vonal meghosszabbítása a vendéglátásban, ha ennyire jó az ellátás, nyilvánvalónak tűnik...
-
#85578752
törölt tag
válasz vodrosjozsi #12187 üzenetére
Mi baja volt?
-
#85578752
törölt tag
Én meg túl vagyok a havi karbantartáson, forró vízzel és egy ecsettel ahol láttam, a szilikonzsíros zaccot lemostam, aztán kicsapkodva a vizet kentem egy-egy csík zsírt a belső csúszópályára amiben a négyzetes tuskók csúszkálnak, meg a dugattyú tengelyre. A többi szerintem nem akad, hallhatóan könnyen jár.
-
#85578752
törölt tag
válasz ricogsm #12207 üzenetére
Lehet mechanikai hiba, ha nem továbbítja a babokat a tengelyen lévő csiga, de a vezérlésben is lehet hiba, ha úgy érzékeli üres a daráló. Fel tudod venni videóra a folyamatot? Hátha kiderül belőle valami. Meg belekukkanthatnál az őrlő bemenetéhez meg az őröltkávé ledobócsőhöz közben.
-
#85578752
törölt tag
válasz FőDudu #12236 üzenetére
Hát, itteni kommentek alapján van amikor felakad a kávé más gépekben is, de ez egyértelműen hibásnak tűnik, lehet hogy már nem elég a tisztogatás, szerviz kell neki.
Otthoni körülmények között azért jó szokott lenni a Jura, ennyire nagy céges igénybevételnél is szokta bírni, de még az is lehet hogy ez csak a régebbi modellekre érvényes és valamit elszúrtak az újaknál. -
#85578752
törölt tag
válasz fecke78 #12240 üzenetére
Viszont nagyon rugalmas, tuningolható.
Most váltottam Tchibo Milano-ról Sicilia-ra, karoson. Igényli a hőt és rövid főzetet, különben előtérbe kerül a kakukkfüves buké. Csak azt nem értem, ha a világos pörkölésnek is jót tesz a hő, miért nem magasabb a standard hőfok? Az igaz hogy eltűnnek ízek a magasabb hőfok miatt, van aminél kifejezetten alacsonyabb hőfok hoz elő gyümölcsös ízeket, de ezeknél a kommersz kávéknál csak gyógynövényes fanyar összetevők jelennek meg, nem gyümölcsök. Mindegy, aki meg tud barátkozni az olcsó kávékkal, közelebb kerülhet az ideálishoz ha emel a hőfokon és rövidre veszi a főzetet. Az 1:3 arány körüli lé már annyira csersavas hogy megeszi a finom olajokat, mint amikor kotyogósnál van egy kis crema de a rákövetkező hígabb lé lebontja, szétmossa.
-
#85578752
törölt tag
válasz fecke78 #12249 üzenetére
Köszönjük a hasznos információkat. Nálam jelenleg egy Sage Barista Proval van versenyben egy Minuto, ami a Philipsek Trabantja, nincs szégyenkeznivalója, de van benne munka. Egész jó szintre fel lehet hozni a Philipseket, az újabbaknál meg alig kell tuningolni, cserélni dolgokat, szóval ez is egy vélemény, meg a tiéd is. Majd mindenki eldönti mire költi a pénzét.
-
#85578752
törölt tag
válasz flash- #12295 üzenetére
Dedica tuning? PID, szimplafalú kosár, naked kar? A Sage nem rossz, friss kávéval hozza a kávéházi szintet, használtan valami rézkazános Magister, Astoria, Bezzera, Dalla Corte, Elektra, Expobar, Faema, Fiorenzato, Futurmat, Iberital, La Cimbali, La Marzocco , Mazzer, Nuova Simonelli, Rancilio, San Remo, Wega. Vagy egy La Pavoni Europiccola, az ötvenes évekből.
[ Szerkesztve ]
-
#85578752
törölt tag
Én a sokadszorra megvásárolt Sage Barista Proval elértem azt a szintet amit kerestem a kávézásban, automatánál pedig megállapodtam a Philips EP3510-nál ami megközelíti a karos kvalitásait, de megelégszik olcsóbb kávékkal is.
Ami ár-érték arányban a Philips felé helyezi a hangsúlyt.
A legolcsóbb gőzcsöves Philipset venném, hozzá egy extra SBS szelepet hogy testesebb legyen a kávé, egy tejkiöntőt tejgőzöléshez és valahogy meghekkelném, kicserélném a gőzcsövet a régi xsmall gőzcsövére. -
#85578752
törölt tag
A fórum moderatúrájával való véleménykülönbségem miatt nem folytatom az itteni tevékenységemet, aki akar elér a konzumprodukt@gmail.com emailcímen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Béta iOS-t használók topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Macska topik
- Formula-1
- Házimozi belépő szinten
- rootolt Galaxy készülék teljeskörű ROM mentése & visszaírása v. klónozása root-olatlan készülékre TWRP !nélkül!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OLED TV topic
- Dupla fejezetet nyitott a Huawei Mate XT a mobilok történetében
- Nem teljesít túl jól a kasszáknál az aktuális Xbox generáció
- További aktív témák...
- Chevrolet Captiva 2.4, Benzines,2007.-es Városi Crossover. (SUV.)
- Szinte új Krups XS 600010 cappuccino set (tejhabosító) eladó ajándék Krups tisztítótablettával
- Nespresso Krups Inissia XN100510 kapszulás kávéfőző
- 4MP 4G Solar Power Network PT Camera
- Parkside akkus multicsiszoló (PMSA 20-Li A1) - érvényes garanciával
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen