-
IT café
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
#85578752
törölt tag
A Philips 3510-et szétszedve, három dolog is nyilvánvaló lett.
- Ebben nem tuningolható az őrlő, csak akkora menetemelkedés ívet képeztek ki a fix részben, ami éppen elegendő. A legfinomabb fokozatig forgatva még tényleg éppen elegendő, de nem lehet elérni azt az őrlésfinomságot, amivel már a kávé határozná meg a nyomás kialakulásához szükséges ellenállást. Gyárilag nem a minimumra van állítva az őrlő az 1-es állásban, így még ezt a korlátozott skálát sem lehet teljesen kihasználni.
- Az őrlőben nincs jeladó ami a forgást ellenőrizné, helyette gondolom fogyasztásméréssel ellenőrzik hogy van-e még kávé a tartályban, nem is fontos, csak érdekesség.
- Egy habszivacs ragasztószalaggal oldották meg a kijelző és beviteli gombok alatti panel gőztől, párától való védelmét, le volt fittyenve, semmit nem tömít, visszanyomkodtam ugyan, de érzésem szerint ez a gép nem lesz hosszú életű.Összességében kezd a Philips 3510 a korlátozottan ajánlott kategóriába vándorolni, de akinek elég a caffé crema és cappuccino, előbbit gyári állapotában, utóbbit tuningok után tud igazán jót készíeni vele.
A tuningok amik elérhetőek:
- Presszó mennyiség minimumra állítása, hőfok és aroma maximumra állítása,
- SBS szelep beépítése a rugós crema szelep fölé,
- Őrlő tényleges minimumra állítása szétszedés és felső rész megemelése után (előtte ki kell porszívózni a kávéőrleményt az őrlőből, különben a tömítőgumik közé megy),
- Pálcás hőmérő tejhabosítóba építése a pannarello mellé, pannarello gumialkatrész kimélyítése a fém cső lyuka alatt, hogy ne tömítse el egy vízcsepp...Ennyit lehetett belőle kihozni, legközelebb már másik gépről írok - ha írok.