-
IT café
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geri89
aktív tag
Sziasztok! Abszolút kezdő vagyok autóhifi téren,szóval egy kis segítséget szeretnék kérni.. 96-os Renault Clioba kéne nekem valamilyen hangszóró.. 4-5 éves panasonic sima CD-s fejegységgel lenne meghajtva, főleg pop,dance zene lenne rajta hallgatva,viszont a probléma az, hogy a gyári helyre elvileg 10cm-es hangszóró fér csak be, és ráadásul az is a műszerfalban van a lábnál. Milyen hangszórót érdemes ide venni? Persze nem akarok semmi extrát, csak hogy azért hallgatható legyen a dolog..Láttam pl a SAL-nak egy komponens szettjét [link] Ehhez mit szóltok? Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Geri89
aktív tag
Hát igen, nem szívesen fúrnám szét az ajtót Úgy olvastam, hogy ha az ajtópanel meg is van kezdve, akkor is csak 13as fér be oda, 16oshoz már az ajtó fém részéből is faragni kéne. Mivel annyira nem használom gyakran az autót,ezért nem látom értelmét hatalmas összeget belefektetni hangcuccba,ezért is gondoltam,hogy hátha tud valaki valami olyan 10cmes hangszórót, ami azért vmennyire elfogadhatóan szól
-
Geri89
aktív tag
Meggondolandó a dolog.. Mindenki ezt a 16os hangszórót mondja amúgy.. Az a baj, hogy félek az átalakítástól.. Az ajtópanelt még csak-csak meg lehetne oldani,de akkor még a kábelt is át kell valahogy vezetni, hogy ne törjön meg,stb.. aszem aludnom kell rá még párat Köszi mindenesetre!
-
Geri89
aktív tag
Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne, hogy egy 4x40w-os Tevion [link] fejegység szerintetek meghajtaná rendesen a Hertz DCX 690 ovál hangszórókat?
-
Geri89
aktív tag
Sziasztok! A holnap megérkeznek elvileg a hangszóróim(Hertz ECX 100(10cm-es, előre),és Hertz DCX 690(ovál kalaptartóba).Mindezt egy 4x40w-os fejegység fogja hajtani. Olyan kérdésem lenne, hogy kábelből szinte teljesen mind1, hogy mit veszek, vagy ilyenkor is van már hallható különbség kábel és kábel közt?
A másik kérdésem az lenne, hogy szerintetek előre van értelme még plusz csipogókat tenni a műszerfal tetejére? Egy ismerősöm tanácsolta, hogy vegyek hozzá mindenképp,mert az majd megadja a sztereo képet.
Előre is köszi a válaszokat! -
Geri89
aktív tag
-
Geri89
aktív tag
Sikerült beüzemelni a Hertz DCX 690-et a Clio kalaptartójába. Viszont sajnos csalódást okozott a cucc.. Próbáltam mindenféle EQ beálítást, meg akárhogyan szórakozni vele, nem igazán akarok hallani belőle semmi mélyet se.. ha föléhajolok, akkor szépen hallom a mély hangjait, de pl első ülésen már semmi.. ha meg picit több hangot teszek rá, már torzít is.. sima 4x40-es fejről van hajtva. Szerintetek lehet vele valamit kezdeni, vagy "ez ilyen és kész"?
-
Geri89
aktív tag
Sziasztok! Adott egy 1999-es Renault Megane I, a benne lévő kazettás, gyári Philips Radiosat 6010-es rádióval. Nos én szeretném megtartani a kormányvezérlőt, illetve a központi kijelzőt, viszont szeretnék CD-t hallgatni, ezért egy CD táron gondolkozom, ha már a rádió kezeli (előlapon CD charger controll felirat). Nos a hátulja ÍGY néz ki. Tudnátok abban segíteni, hogy ehhez milyen CD tárat nézzek, ami jó is lesz hozzá? Előre is köszi!
-
Geri89
aktív tag
Sziasztok! Adott egy 99-es Renault Megane, egy USB-s, bluetooth-os, pro vision márkájú 4x50w-os fejegyeséggel. Jelenleg a gyári renault hangszórók vannak az autóban, ám az egyik hátsó hangszóró, ami a kalaptartó mellett van a műanyagon, felmondta a szolgálatot. Ennek helyére szeretnék valamit.. 10cm-es hangszóró való ide, és esetleg pozitívum lehet, ha a gyári csatlakozót közvetlenül rá tudnám csatlakoztatni, nem kellene levágni róla.. nyilván ha ez nem megoldható ésszerűen, akkor levágom Szóval mit tudnátok ajánlani ide? Gondolom nagyon drága hangszórót felesleges lenne venni, de a gyári minőségét szeretném azért megütni Előre is köszi!
-
Geri89
aktív tag
Sziasztok! Adott egy 99-es Megane I-es, benne egy 4x50w-os csodás ProVision mp3-as fejegységgel. Hátul a kalaptartó melletti műanyagban gyárilag 10cm-es hely van, és most már mindkét hangszóró kiszakadt (gyáriak még, lehet nem bírják a nem gyári fejegységet?). Szóval a lényeg, hogy ezeket szeretném cserélni.. Milyen hangszórót ajánlotok? Én azt gondolom, hogy ez úgyis egy elég rossz hely hangszóró számára, ezért szinte 'mind1', hogy mit teszek be, javítsatok ki, ha tévedek. ehhez pl mit szólnátok? Vagy Blaupunkt GTx 402, esetleg SONY XSGT 1028FVagy érdemes rá többet költenem? Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Geri89
aktív tag
válasz PiciPeti #37615 üzenetére
Persze, nyilván nem sokat számít hangzásban az, ami hátul van, de arra jó, hogy a hátul ülők is halljanak valamit, és ne keljen üvöltenie elöl szóval szerintetek teljesen mind1, hogy melyik 10cm-es hangszórót veszem, vagy azért megéri inkább a drágábbat venni egy esetleges jobb hangzás reményében? Van valami típus, amit ajánlotok?
-
Geri89
aktív tag
-
Geri89
aktív tag
Sziasztok! Úgy néz ki, hogy tönkrement az autómban a fejegység, úgyhogy újat kell vennem.. kinéztem két pioneer-t. fontos, hogy usb legyen rajta, illetve bluetooth. Az egyik egy új Pioneer MVH-X360BT, ez 23 900 Ft, 3 év garival. A másik egy használt Pioneer DEH-4400BT, ez 18 körül lenne. Kérdésem az lenne, hogy szerintetek melyiket válasszam? A 3 év garis újabb modellt kicsit drágábban, vagy inkább a használtat? Egy Reanult Megane 1-be menne, gyári hangszórók mellé, így gondolom hangzásban nincs nagy különbség.. Előre is köszi!
-
Geri89
aktív tag
válasz tboy93 #38685 üzenetére
Es ha kesobb vennek jobb hangszorokat akkor lenne kulonbseg, vagy nem szamottevo? Illetve a pio oldala azt irja hogy piros a gombok vilagitasa, viszont amiket neten lattam videokat, ott mind kek.. mi lehet az igazsag?
A "hulye azert nen vagyok" uzletbe vennem. Lehet tudni, hogy oda kell-e szamla a beszerelesrol a garhoz?
[ Szerkesztve ]
-
Geri89
aktív tag
Nézd meg jól azt a hátsó helyet, nekem ugyan ilyen autóm van, és én is azt hittem, hogy 10cm-es hangszóró megy hátra, de bizony 13cm-es hely van Nekem most az a tervem, hogy előre veszek egy komponens szettet, és a mostani gyári elsőt beteszem hátra.
Így kérdezném is, hogy 13cm-es komponens szettet milyet tudnátok ajánlani? Igazából használt is szóba jöhet, ha azzal kedvezőbben, jobb hangzást tudok elérni. Egy friss 25 000-es pio fejegységről lenne hajtva. Köszi!
-
Geri89
aktív tag
Sziasztok!
Renault Megane I-be szeretnék hangszórót. Egy Pioneer X360 BT fejegység hajtaná meg. Jelenleg gyári hangszórók vannak. Komponens szettet szeretnék első körben előre, gyári helyre, ami 13cm-es. Főleg elektronikus zenét hallgatok, nem csúcs hangzást akarok, csak kicsit legyen jobb minőségű, mint a gyári. Lehet használt/új is. Árban 15-20 körül gondolkozok. Később maximum hátra vennék még két új hangszórót, más bővítésben nem gondolkozom.
Illetve érdeklődnék, hogy az első ajtót hogy érné meg szigetelni házilag? Magasabb hangerőn most is hallom, ahogyan zörög egy kicsit, és ez zavar. Őszintén szólva nagyon sokat nem szeretnék/tudok rákölteni, de mégis hogy induljak el? Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- TCL LCD és LED TV-k
- Fotók, videók mobillal
- iOS alkalmazások
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- PlayStation 5
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- SSD kibeszélő
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- További aktív témák...
- Apple Iphone 11 64gb Lila
- AppleCare + biztosítás, aktiválástól számított 60 napos vagy új készülékre!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest