Új hozzászólás Aktív témák

  • Andralin

    aktív tag

    Sziasztok!

    Tanácsot szeretnék kérni tőletek.
    Az autóm hangrendszerével olyan jelenséget tapasztalok, hogy ha felhangosítom a zenét annyira, hogy fülre még éppen nem torzít, akkor kb. 2 percig tökéletesen szól, majd 2 perc elteltével elkezdenek recsegni a hangszórók. Olyasmi recsegést halok, mintha kontakthibás lenne valahol valami. De nem hiszem, hogy fizikai meghibásodás lenne, mert a jelenség hideg rendszerrel bármikor ismételhető. Ha visszább veszem a hangerőt, akkor megszűnik a recsegés és szépen szól tovább.
    Az rádióm egy nagyon régi gyári fejegység, Philips 22DC982-es típus, a végfok IC-k TDA 7374. Gyári adatlap szerint a rádió 4x16 W-ot tud.

    Esetleg lehet az a gond, hogy a hangszóróim sokkal nagyobb terhelhetőségűek? Most olvasgattam épp a témában, hogy ez is lehet gond a DC összetevő miatt túlvezérlés esetén.
    A gyári hangszórókat már lecseréltem az évek során. Most ezek vannak:
    Az első hangszórók terhelhetősége adatlap szerint 140W/70W (max/RMS, 4Ω, Phonocar Pro-Tech 2/644 típus), a hátsók terhelhetősége pedig 120W/40W (max/RMS, 4Ω, Coral Daytona DLC 165 típus).

    Tudnátok tanácsot adni, hogy mi lehet a recsegés oka? Ha tényleg a hangszórókhoz képest túl gyenge erősítő teljesítmény az oka, ahogy sejtem, akkor szerintetek érdemes lenne kibővíteni a rendszert egy külső erősítővel?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák