Új hozzászólás Aktív témák

  • Laca 012

    őstag

    válasz hati #6703 üzenetére

    Nekem non-stop megy az rTorrent, mindig aktív 3-4torrent (folyamatosan Legend is vagyok :) )
    Szóval eddig pl az egész Raid0 tömb pörgött állandóan, de most pl. már energiát spórolhatnék, ha a 2db 500GB-os HDD-ből álló tömb leállna és csak egy nem raid HDD pörögne. A seedelni valót szerintem úgyis felesleges Raid-en tárolni.
    Lehet a rendszert is átteszem egy ilyenre, mert az meg bőven elfut az IDE csatin.. (ha már van az is)

    Ráadásul ha cifrázni akarnám akkor vennék kettőt, aztán mehetne RAID-be a rendszer is, amit a lap ráadásul hardveresen is támogat.. (na ez azért felesleges egy ilyen itthoni hobby szervernél, de azért érdekes lenne megcsinálni az biztos... ;] )

    A venti szabályozás ennél egy érdekes dolog, mert %-ban lehet állítani a 3db ventilátor sebességét. lehet külön a maximumot-minimumot, meg valami közép értéket. (mindegyiknél külön-külön)
    Most úgy állítottam be, hogy Youtube videó nézésénél a venti alapban áll, és 1-2 percenként 46-47 fokon kezd el pörögni 550-590-es fordulattal, ami gyakorlatilag hallhatatlan.. Legrosszabb esetben megy 10 másodpercig és 39-40 foknál megáll..

    A GSEJT-nél vagy megállítom és akkor elég meleg, vagy a minimum 550 körüli fordulaton pörög állandóan,(feljebb nem megy, mert úgy már sehogy nem melegszik) vagy maxonlehetne még, (ami abszolút hülyeség szerintem).. Szóval ez is jobban tetszik..

    Ami annyira nem tetszik elsőre az a fogyasztás.. Most már újra megmérem a GSEJT-et is, mert lehet elszálltak a fogyasztásmérőim, de amit vettem LC-Power 75W-os tápokat, azoknak az alap/üres fogyasztása emlékeim szerint 4W volt.. most a fogyasztásmérők 9-11W-ot mutatnak mindkettőre.. (az egyik kb 1-2 hetes) Terhelve 25-27W-ot mérek..

    Most átraktam egy monitor 3,3A-es (40W-os) tápjára, azzal üres 4W terhelve 22-25W :U
    A GSEJT emlékeim szerint 2db HDD-vel, az USB-s 7"-os érintős LCD-vel eszik ennyit..
    És ez még csak az N455-ös!! Ugyanis ennek a szériának van egy hibája is, amit javítani kellett, hogy elinduljon egyáltalán PicoPSU-ról. :W Szerencsére nekem is (mint a cikk szerzőjének is) elég volt egy diódát és egy ellenállást kivenni, de ez utóbbi 1x0,5mm-es.. Szóval lehet ilyen későn nem állok neki az 550-esből is kiműteni ezeket.. :(
    Na mindegy, erre a fogyasztásra még visszatérek, mert úgy rémlik, hogy a netbookom N550-nel és ION-nal, meg 10,2"-os kijelzővel eszik fullon meghajtva 24W-ot.. Nem tudom mi ehet ennyit, nem hinném, hogy a 2db Gigabit port..

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák