Új hozzászólás Aktív témák

  • spidersoft

    senior tag

    Bár atomos, félig-meddig OFF az egész, de megosztanám veletek, vannak benne érdekes adatok.

    Atomos asztalom fogyasztása, gyors mérés, azokat az eseményeket szem előtt tartva, amit csinálni szoktam a gépen.

    Komplett asztal:
    - Általános használat (böngészés, letöltés): 90-92W
    - Flash HD video (vimeo) *: 94-95W
    - Behelyezett DVD-vel ** : 95W
    - DVD-ről HD film megy (1280x704) ***: 103-105W
    - DVD írás (4x): 98-100W
    - DVD író ellenőriz: 103-106W

    Az 5.1 (gazdaságos Yamada, magasabb brummal, mint a jelenlegi gép összes zaja ;)) minden esetben szomszédszoba-kímélő hangerőn volt, még ha nem is szólt.
    * érdekes: task managernél mind a 4 szál (ha nem is egyformán, de) jól felemelkedik (kétharmad fölé mind), szal a vimeo flash az multithread multicore alkalmazás :)
    ** a lemez ugyan üres, de ez nem sokat számít, 5 perce van benne, kutya se szól hozzá, ez az ablak van azóta megnyitva. A meghajtó elvileg lassan, de folyamatosan forgatja a lemezt (3-5W plusz fogyasztás), egyik egységem motorja ezért lett csapágyas :) Valami hülye hang jött a házból és nem tudtam, hogy honnan... Minden ventit sorba próbáltam, winyó nélkül indítottam a rendszert, semmi... AHA! Lemezt ki!... Ne hagyjatok lemezt a meghajtóba, ha nincs rá ott szükség, régen én is bennehagytam mindig, de leszoktam róla :)
    *** ilyet nemigen szoktam csinálni, csak kíváncsi voltam :)

    Letöltő állapot (az adott lépésben kikapcsolt eszköz feltüntetésével):
    Gazdaságos 5.1: 84-85W
    Sólámpa: 70-71W
    Monitor: 49-50W
    ADSL modem *: 43-45W
    ADSL modem tápja *: 40-41W
    * így sohase nem szokott lenni, csak próbaként. Meglepetten tapasztaltam, hogy a modem tápegysége kb. 3W-ot fogyaszt hasztalan. Ne hagyjatok bedugva mindenféle trafókat, mert sok kicsi sokra megy :)

    Konfig:
    Monitor: Samsung 931BF
    Házban: FSP 350PNR táp (gyanítom jócskán van vesztesége ilyen kis terhelés mellett, de jóvanmáez), WD Scorpio Blue winyó, valami Asus 16x duplafedeles repgép hangú író (mint minden Asus), D945GCLF2. Tervben van még egy halk tápventi... előtte kéne csinálni egy hőmérőt (amolyan processzorost-digitálisost), hogy szimultán tudjak hőmérni sokhelyen a tesztüzem alatt, nehogy valamit túlterheljek.

Új hozzászólás Aktív témák