Aktív témák
-
No-kia
addikt
piff asd ithon vagyok, senkisincs a fórumon, bezzeg amikor a koliban voltam, akor csak úgy pörgött a hsz számláló
Nokia 500 | Ford Sierra 2.0i | Dell N5010
-
nixx-21
őstag
válasz No-kia #17701 üzenetére
énitt vagyok de csodálkozom h miért...szombat este van bulizni kéen vagy csajnál kéne lenni...
jobb híján ugydöntöttem teszek fel képeket facebook-ra és myvipre.
[ Szerkesztve ]
Ati VGA tulajok baráti klubja topik. Dєsιɢnєd ву Λρρʟє ιn Cαʟιғoяnια.(*) powered by: Nvidia
-
No-kia
addikt
nah 1000ft-vel javítottam az arányomon, egy bizonyos oldalon, nemsokára meglesz a 600GB letöltésem,c ska innen
-
-
WesTM
őstag
Hát srácok basszameg, nagyon kemény délutánom volt...
Lementem szolnokra kocsival, hogy majd veszek x-530at. Volt is 25k-ért. Annyiért nem hoztam el...
Na de jön a lényeg.
5kor elindultam haza, szakadó hóban, megbénult az egész város. Kiértem sszolnokról, 50-60al végig, lada keresztben hosszában, szinte km-ként autók az árokban. Alig láttam 50métert előre.
Na a lényeg 2óra alatt sikerült 65km-t jönnöm, de az utolsó 25km-en már 2-3 centi hó volt az úton, alatta jég, hát beszarás jó volt.
Annyira csúszott hogy 4.-ben még gázra pörgött a kerék. Szépen alapjárat fölött lábujjhegyen kocogtam. Érdekes mód mindenki mögém sorakozott fel, szépen 40 méterenként voltak autók... ÉS nem azért mert lassan jöttem, egyszerűen nem lehetett semmit látni.Berénybe beértem, nekiálltam kicsit keresztbe menni a ladával, aztán most hazaértem, itt már 10cm friss hó esett...
1-2 képet löktem a telóval menet közbe, tény hogy a zabszem nem fért a seggembe...
Ez jó kis rutinszerző út volt, fater is nézeett hogy haza tudtam jönni ebben a hóban.Erősen örülök hogy hazaértem.
Jah amúgy úgy tűnik Orion HT 550-et fogok venni holnap. Távirányító fadoboz, elég igényes cuccnak tűnt, de azért még utána olvasok...
-
No-kia
addikt
válasz nixx-21 #17707 üzenetére
én is várok egy nagyobbat, most emiatt hangtalanítom a gépet, h éjszak a "véletlenül " bekapcsolbv ahagyom a gépet és lejönnek a cuccok, így anyum nem veszi észre
West: nem h rendelnél netről, keddre ott lenne, a ladával voltál? vagy a képeken a kia van?
[ Szerkesztve ]
-
No-kia
addikt
nah lépek presszóba, pénzem nincs de viszem az absinthot, pár deci bemegy majd, és kész egy ft-t sem kell költeni
-
WesTM
őstag
válasz No-kia #17709 üzenetére
Orion helyben van, utána olvastam ár/érték arányban nagyon is jó, és az x-530ról meg olvastam negatív dolgokat, + ehhez van távirányító, kap egy esélyt.
MA ahogy néztem, elég tekintélyes a mély láda, és tényleg szépen néz ki. A logi viszont Szolnokon nem győzött meg...
Elég gagyi a hangszórók előtti kis háló, olvastam hogy szinte mindegyik kivétel nélkül este rádióadásokat fog, én meg biztos hogy nem fogom szigetelgetni a vezetékeket.Kell még vennem hozzá 3db rca-jack átalakítót, aztán beteszem a fa alá.
[ Szerkesztve ]
-
No-kia
addikt
3600. hszem
-
WesTM
őstag
Hihetetlen mi mennyiségű hó hullik. Messze több hullott eddig, mint amit előre jeleztek, és még nagyon messze van a vége. Az udvaron nem látok el a szomszéd házik, annyira szakad.
Milyen undorító hogy karácsonyra 10 fokot mond... Elolvad, szuttyogós szar idő lesz...Nem baj, amíg van addig élvezzük. Holnap, meg ha ki tudom szabadítani a kocsit, akkor megyek az orionért. Remélem átalakítót is tudok holnap venni.
-
WesTM
őstag
válasz westcoastog #17714 üzenetére
20 centi fölött vagyunk már, és még 6-7 órán keresztül várható havazás ide hozzánk.
nixx: Sajna nem. Már napok ót anézem a futásokat, egyre rosszabb a helyzet.
Remélem karácsonyig kitart.
Earl papi: Hát még én!
[ Szerkesztve ]
-
westcoastog
veterán
Ez a gép beszarás Már a Fastra 1 is levett a lábáról na de ez
úgy kértek egy speckó biost az asustól mert ennyi vga-val be sem akart bootolni[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz westcoastog #17720 üzenetére
Ez beszarás, mi lenne itt 7db 5970-nel? Kérhetnének inkább 8 db 5970-et, közben egyet nálam "leejtenének".
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz westcoastog #17722 üzenetére
Itt érthető oka van az NV-nek, a CUDA fejlesztői platform elterjedtebb, nagyobb támogatás jár hozzá, több alkalmazás van rá, illetve a sok dokumentáció meg tapasztalat miatt könnyebb rá szoftvert írni.
Meg az NV-k felépítése is inkább ennek kedvez, az ATI-nál jól hangzik a 2,7 TFLOPS számítási kapacitás (5870), de ezt csak egyszeres lebegőpontos precizitás (32bit) mellett tudja, viszont kétszeres (64bit) pontosság kevesebb, mint a felére esik a (2,7 TFLOPS-ról 0,5 TFLOPS-ra) teljesítmény, a játékok meg nem követelnek ekkora precizitást, ezért mennek olyan jól. Belső precizitási (80bit) teljesítményéről nem tudok egyelőre semmit.
Bár még így is sokkal jobb, mint NV GTX285 esetében a dupla lebegőpontosnál elérhető 89 GFLOPS-nál, viszont az ATI shader processzorai nem szeretik ha függőségek alakulnak ki az egyes shader procik feldolgozási folyamatai között, ilyen erőteljes számításoknál viszont nagy számban fordulhatnak elő függőségek. Ez pedig hátrányosan hathat a teljesítményre. Addig nem számol tovább, míg egy előző, szükséges számítást el nem végzett.
Ha az AMD erősen ráfeküdne a Stream-re, leginkább marketing területén, akkor elterjedtebb lenne, ez nemcsak az olyan felhasználási területen jönne jól, mint ahol a FASTRA-t is használják, hanem nekünk is, mert CUDA alapokon már van "mindenevő DXVA", sőt Linuxon is egyre komolyabbá fejlődik ez. AMD Stream is lehetővé tenné, csak nincs eléggé reklámozva, pedig AMD fejleszti rendesen, a Catalyst 9.12 hotfix ráadásul ebben is javítja az 5000 ATI-k teljesítményét.Az NV Fermiről is ezért halljuk, hogy elsősorban nem asztali gépekbe van tervezve, hanem ilyen FASTRA jellegű gépekbe (HPC vagy alacsony költségvetésű Supercomputer), csak mellékes, hogy a teljesítménye, ill felépítése alapján játékokat is tud futtattni.
[ Szerkesztve ]
-
westcoastog
veterán
na megyek, további hóban gazdag jóccakát
-
nixx-21
őstag
válasz westcoastog #17724 üzenetére
onnan tud ennyi mindent h rendesen olvassa a PH-t (híreket és fórumot egyaránt) ha te is így tennél tudnád ugyanezt
igaz pontos számbeli adatokat én nem tudtam de a lényeg az megvolt nállam is
volt is egy hír ahol boncolgatták a Fermi létjogosultságát;
mert ugye egyszeres lebegőpontos számításnál az ATi öli meg a Fermit, kétszeresben pedig az Intel féle Larrabee fogja ha minden igazmellesleg ATinál is van azért DXVA
legalábbis VA az tuti
mert tudtommal HD2xxx sorozat óta gyorsítja a GPU a Videókat
és ugye ott a videókódolás.
a " CyberLink MediaShow Espresso "-nál ott CUDA és Stream támogatás egyaránt megvan
nem értem h akkor mit hiányolsz Earl mi nincs az Ati-nál ami a Nv-nél illetve a CUDA-ban megvan?[ Szerkesztve ]
Ati VGA tulajok baráti klubja topik. Dєsιɢnєd ву Λρρʟє ιn Cαʟιғoяnια.(*) powered by: Nvidia
-
No-kia
addikt
asdasd, de szarul vk, mnjárt kijön belőlem a tegapi, ferenc folyton házipálesszel kínált, az 5.-ig minden rendben volt, csak a kisérő meg cinzano volt, 10-kor lementünk a prresszóóba, olyan szarul voltam h 5 perc múlva hazakellettt jönnöm, nem akarta hányni, szval fekvéas ruhástól s alvás
-
törölt tag
válasz nixx-21 #17726 üzenetére
Jaja, a Larrabee-vel elindul a fejlődés a szoftveres render felé, úgy mint régen is volt. Ennek előnye a teljesen szabad programozási lehetőség és nagy mértékben megnőhet a teljesítmény, lehetővé téve a ray-tracinget, a jelenlegi megoldásokkal is lehet már ray-tracinget renderelni, de csak lassan. Ahhoz, hogy olyan teljesítményt kapjunk ray-tracing alatt, mint most DX11-ben, rengeteget kell fejlődni.
A Larrabee tényleg ütheti a Fermit, de jelenleg a Larrabee mérete még a Fermin is túltesz, ~600mm^2, ami rendkívűl nagy, ha az NV a GT200 nagy mérete miatt nem tudta olcsóbban a kártyáit, akkor a Larrabee?
ATI-nál is DXVA, méghozzá fejlett, de csak Windowson, erre még rá kell gyúrnia az ATI-nak, úgy mint a Stream-re. Nem a HD2000 óta tudja ezt, hanem részlegesen már X1000-nél is jelen van.
Jelenleg az ATI a Stream segítségével akarja megoldani, hogy a videókat ne csak lejátszani segítsen a GPU, hanem transzkódolni, sokkal hamarabb végezne egy HD átalakítással, mint ha CPU-ra bíznánk. Ugyanez az ötlet megvolt már régebben is, a X1000 szériánál is, ahhoz is készült olyan szoftver, amivel a GPU segítségével lehetett videókat átalakítani, csak elfelejtődött.
A Stream technológiailag van olyan jó (ha nem jobb), mint a CUDA, csak nincs annyira elterjedve, nem használják olyan széleskörben, mint a CUDA-t, így kevesebb tapasztalat áll mögötte, kevesebb dokumentáció.
westcoastog: Sok, több, rengeteg PH! Ennyi.
No-kia: Lényegre törő.
[ Szerkesztve ]
-
-
nixx-21
őstag
válasz #19617792 #17729 üzenetére
jaja X1000 óta van benne de teljesen a HD2000 óta ha jó tudom ezért is változott a megnevezés
X -> HDmost így tekintve azért az X1000-es sorozat is mennyi ujdonságot hozott új AA, Adaptive AA
mellesleg oké de az Intelnek ez az első Diszkrét kártyája
-
nixx-21
őstag
mellesleg srácok kint az új flash player béta sok hibajavítással és ami nagyon nagy pozitívum h kijavították a kisebb videóknál előfoduló pixeles nagyítást
-
nixx-21
őstag
válasz westcoastog #17736 üzenetére
legfrisebb cata?
persze rendesen kell feltenni a flash-t ami annyit takar h leszedsz egy uninstall-t letörlöd az előzőt és felrakod az újat
amugy mondjatok jó (friss) stratégiai játékot van msot kedvem egy kicsit gémelni
-
WesTM
őstag
Sziasztok!!!
Elég tré ez a mai nap, nagyon fáj a fejem, biztos valami front van...
Kiástam a kocsit, elmentem eurotechbe erre nem zárva volt?!!! Pedig úgy volt vasárnap is nyitva lesz. No de mind 1, ami késik nem múlik.
MAI ZENE: Carlos Russo - Endless Love (Leventina Remix)
Nagyon jó kis lüktetős zene.
-
pckownz
őstag
Látom azért többen is használtok nagyobb hangfalakat/szetteket.
Nekem van egy Logitech X240-em (2.1) és a mély néha magától ad ki hangokat, ha be van kapcsolva. Ez még nem is jelentene nagy problémát, de ha feljebb hangosítóm a mélyt akkor a 2 hangfalon normál hangon de rettentő idegesítő módon sípoló hangot hallok. Folyamatosan.
Nos leginkább az utóbbi probléma megoldása érdekelne. Gari vagy hangkártya probléma lehet? Sajnos nem tudom mással kipróbálni, mert a pci-os hangkártyám kékhalálozik. -
WesTM
őstag
válasz pckownz #17747 üzenetére
Nagyon sok problémát látok logitech topicokban. Valószínű nálad is a rendszerrel van valami gond. Engem az élőben nyújtott teljesítményén kívül az is lebeszélt a dologról, hogy szinte mindenkinél RÁDIÓADÁST!!!! fog a cucc, és esténként nagy hangerőn külföldi rádióadások szólnak a cuccon... Árnyékolási gondok vannak.
Szerintem nálad is a cuccban van a hiba...
-
No-kia
addikt
megyek bringázni
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest