Új hozzászólás Aktív témák

  • tfe

    tag

    válasz Czimby #64418 üzenetére

    Rezgőt ne vegyél, az finom munkákra van.

    Excenter jó (ha jót veszel, bár az nem feltétlenül ez az árkategória) viszont kevésbé haladós, mint a szalag.

    A szalag haladós, viszont iszonyú nehéz és küzdelmes tartani is.

    Van átmenet, az áttételes hajtású excenterek (rotex és klónjai), az kb hozza a szalag leválasztását, viszont még a legolcsóbb klón is 100k fölött van, a rotexet meg meg sem merem nézni, hogy manapság mennyit kérnek érte.

    Az általad linkelt videóban pedig a kisflex nyert a legyezőkoronggal (nem véletlen), azzal viszont szinte lehetetlen akár megközelítőleg is síkot csinálni.

    Viszont. A gép csak a fele a történetnek, a papíron legalább annyi (ha nem több) múlik. Excenterhez mirka abranetet meg 3m cubitront használok, ezeknél per pillanat nem ismerek jobb papírokat (najó, ez sem igaz, mindkettő háló, nem papír). Árban drágának tűnik (220Ft/db rémlik a 150-es méretnél, a makita olyan 150Ft körül van), de igazából negyed annyiba kerül, mint bármelyik középső polcos márka (makita, dewalt stb), egész egyszerűen mert annyival tovább bírja. (ehhez viszont kell a jó elszívás, ergó a jó gép és a jó porszívó) A fűszerboltos papírok az eddigi beszámolók alapján elég szar minőségűek.

    De ne hasonlítsd a deck csiszolást a korláthoz, mert a vízszintes és a függőleges csiszolás között a különbséget csak akkor fogod észrevenni, ha kipróbáltad már mindegyiket :)

    Én részemről úgy vagyok vele, hogy függőlegesen nagy felületet csiszoljon az szalaggal, akinek két anyja van, ilyen melókra mindig a legkönnyebb excenterem használom (és lehet hogy gépidőben tovább tart, de normál időben tuti nem, mert messze nem kell annyit pihenni)

    De ez csak az én véleményem.

Új hozzászólás Aktív témák