Új hozzászólás Aktív témák

  • Soká

    senior tag

    válasz yooccoo #42389 üzenetére

    Bocs, hogy ezt válaszolom a kérdésedre: ez már kicsit erőltetett hasonlat volt.
    Mióta építenek felhőkarcolókat magyar ácsok? És miért is kell a hightech építészetet összekeverni egy hagyományos építkezési formával? Megnyugtatlak, Dubaiban is beleférhet a szerkezetbe pár mm-es eltérés, már csak azért is mert a dilatáció eleve megteremti ezt. Miért olyan nehéz elfogadni, hogy általánosságban igaz az, hogy minél nagyobb egy tárgy, azzal arányosan nő a tűréshatár mértéke?

    Én találtam ki azt, hogy az ácsok a fatelepen építőipari fát vesznek, az asztalosok asztalosiparit, a hangszerkészítő meg valami egészen speciálisat?

    Szerintem érdemes lenne befejezni ezt a vitát. Arra szerettem volna rávilágítani, hogy a faiparban, felhasználástól függően más tűréshatárokkal dolgoznak a szakemberek. Tisztában vagyok azzal, legalábbis remélem, hogy nem ez okozza a gondot azoknak, akik vitatkoznak velem, inkább csak a stílusom csípi a szemüket. Sajnálom, ha kicsit sarkosabban fogalmazok a kelleténél. Egy biztos, én alapvetően szélesíteni szeretném a horizontot, amikor más nézőpontokat is behozok a képbe. Lehet, teljesen feleslegesen.

    Szalmakutyának pedig teljesen jó lesz az ácsvinkli a körfűrész beállításához.

Új hozzászólás Aktív témák