Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Urak,
A metabo LT az direkt ilyen lassan pörög fel? Pl a többszörös szépségdíja és töredékébe kerülő hitacsi is gyorsabb nála.
Vákony műa. lemezbe teszek ilyennel furatokat, de engem zavar, hogy "lassan" indul. Vagy ezzel a finom(abb) felfutással érik el, hogy sokáig bírja a gyűrődést? -
jimy_l
tag
Öreg rozmár nem sza.......
Ha szavazással, bármit ellehetne dönteni. Már betiltották volna.
-
thyeby
őstag
válasz #22145024 #23603 üzenetére
Úgy tűnik, a metebó gépei szeretik, ha a felhasználó feltétlenül észreveszi: Figyelj, én most lágyindítok neked.
Valamelyest kíméli az akkukat, szénkefét, másegyebet, az kétségtelen. De úgy tudom, hogy az LT ütvecsavarozó. Ha az, akkor az azért jó, mert nem rágod le olyan könnyen a menetet, ha anyát hajtol fel valamire. Mondjuk rákapatni akkor is kézzel illik.
Engem is idegesített a dekopírjukon a lustasága.[ Szerkesztve ]
Több fa van, mint asztalos!
-
martong
tag
Lehet már volt, de szerintem ötletes:
(majdnem) négyzet alakú luk fúrása[ Szerkesztve ]
Okos embernek a nagyapja ültet diófát.
-
Pydew
csendes tag
-
Dáffid
újonc
Megkaptam én is yooccoo-tól a a központos fúrószárakat
Üdv.: Dávid
-
Dáffid
újonc
...
[ Szerkesztve ]
Üdv.: Dávid
-
thyeby
őstag
-
nesa
veterán
válasz Fekete dió #23619 üzenetére
Szep, es a kep is megut egy elvarhato szintet.
Igaz az aljat levagtad de mind1.[ Szerkesztve ]
-
thomgrande
tag
Valószínű hogy egy jó fotós sem csinál ilyen ajtót. Akkor neki miért kéne jól fotózni.
[ Szerkesztve ]
"Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"
-
martong
tag
Sziasztok,
Konyha tervezéséhez kérek segítséget.
Indukciók főzőlap és mosogató beépítésénél lehetséges-e, hogy a peremet is besüllyesszem a munkalapba?
Csináltatok-e már ilyet? Mire kell figyelni?
KösziOkos embernek a nagyapja ültet diófát.
-
törölt tag
válasz thomgrande #23624 üzenetére
Viszont abban igaza van, hogyha majd egyszer szeretne egy referencia-anyagot összedobni, akkor nagyon nem minegy, hogy az értékelhető képekből áll, vagy ilyen hiányos/féloldalas/értékelhetetlen "fotókból". Utólag meg a legtöbb esetben ez nem ismételhető. Így iszont csak a szép emlék marad egy szép munkáról, meg hogy esetleg majd a boldog tulaj továbbadja a neved.
A jól fizető megrendelők többsége meg vizuális alkat...[ Szerkesztve ]
-
thyeby
őstag
válasz martong #23625 üzenetére
Az a kisebbik probléma, hogy nehéz igazán esztétikusan kivitelezni. A nagyobbik az, hogy mégnehezebb megoldani a hosszútávú tuti vízzárást. A főzőlap ugye tágul, szűkül, szóval mozog megállíthatatlanul - itt az illesztés szigetelése rugalmas, hőálló és tartós is kell, hogy legyen. A mosogató pedig úszik a vízben. Oda a komfort, ha arra kell ügyelni, hogy kíméljük a mosogató szélét a víztől.
Szóval én inkább nem süllyeszteném be. De lehetetlen nincs, magyarul megoldható, ha alapos vagy.
-
martong
tag
válasz thyeby #23629 üzenetére
Az esztétikai és praktikussági előnye szerintem elvitathatatlan.
Nyilván tizedpontos megmunkálást igényel.
Nyilvánvaló, hogy a vízzárás a probléma, bár főleg a mosogatónál, a főzőlapnál nem mindennapos a folyadék kifolyása.
A következőképpen gondolkodom:
Ha a hagyományos módon csinálom; azaz kivágom a mosogató/főzőlap besüllyesztendő részét, akkor a munkalapot el kell vágni. Azaz meg kell oldani a víz munkalap vágott élhez jutását.
Ezt (ha jól sejtem) két úton lehet megoldani:
1. A mosogató ráfekvő pereme és a munkalap közé teljes hosszában vízszigetelő tömítő/ragasztó anyagot rakunk.
2. A vágott élet valami módon lezárjuk, vízszigetelővé tesszük.Ha a peremet bemarjuk akkor a 2. megoldást mindenképpen meg kell csinálni mert "kilátszik" a munkalap mart felülete.
Tehát a kérdés, hogy a gyakorlatban megoldható-e a 2 megoldás, és ha igen hogyan.
Mivel lehet egy bútorlap vágott élét impregnálni?
Köszi az együttgondolkodást!
-
mdk01
addikt
válasz martong #23631 üzenetére
Azért akar mindenki lebeszélni mert szépen, állapottartóan nem lehet megcsinálni vagy ha netalántán meg is lehet nem ér annyit, nem hiába akar mindenki lebeszélni és senkitől nem láttam még ilyet én sem.
Itt a probléma ha eddig nem érzékelted volna.
A medence perem 15mm a rajzon a szilózás meg a hátsó részen 7,5mm és a mosogató peremének felső ívével van egy vonalba, az elülső részen meg csak belső él van kihúzva.
Kérdezem én...szerinted melyik megoldás a szép, mert ennél még a mosogató kiállása is szebb, és akkor én géppel rajzoltam, ezt szilóval szépen megcsinálni, hát ügyesnek kel hozzá lenni.
A főzőlapnál ugyenez a felállás kb.
Nem kell túldizájnolni a dolgokat mert annak nem lesz jó vége.
Van olyan medence aminek csak egy lemez a pereme azt még eltudom képzelni ha nagyon pontosan van kimarva, de a főzőlap még mindig kérdéses ha csak nem olyat választasz aminek nincs keretje csak az üveglap nyúlik túl.
Ha meg vki olyat akar akkor lehet venni aláépíthető mosogatómedencét ~450.000,- amit 2éve építettünk be.
Szóval én sem ajánlom ez a lényeg.[ Szerkesztve ]
-
unreg1
tag
"Az esztétikai és praktikussági előnye szerintem elvitathatatlan."
Annyira azért nem elvitathatatlan.
Lehet, hogy szépen be tudod süllyeszteni, cserébe látszani fog a vízzárás, bárhogy is oldod meg, ami ráadásul idővel csak csúnyább lesz.
Praktikussági előnyét nem látom, bár lehet, csak én vagyok túl fantáziátlan.Azt még el tudom elképzelni, hogy Corian munkalapba süllyesztesz, annál nem érdekes, ha víz éri.
[ Szerkesztve ]
-
thyeby
őstag
Jól feladtad nekem a leckét. Egész délelőtt ezen gondolkodtam, amíg ücsörögtem a szalagfűrész mellett. Persze, magadnak adtad fel elsősorban.
"Az esztétikai és praktikussági előnye szerintem elvitathatatlan."
Ez kizárólag arra az esetre igaz, ha a vízzárás is, és a hézagkitöltés is abszolútra sikerül. Mint írtam elsőre, ezek a sarkalatos pontok. Azonban ha ebbe hiba csúszik, akkor mind az esztétikai, mind a praktikussági előny könnyen hátrányba invertálódhat át.
Nézzük, eddig mire jutottam:
Van forgalomban olyan mosogató medence/főzőlap, aminek a szélei nem szögben vannak megtörve, hanem derékszögben. Kizárólag ilyen felelhet meg, mert minden más megoldás esetén ki fog látszani a pozdorja - ahogyan ezt magad is említetted. Ez nem szerencsés több okból sem. Mert még nehezebb jól szigetelni, és szinte lehetetlen valóban szépen. Mert itt a rés már túl nagy ahhoz, hogy olyan kitöltőt találj, ami minden (egyébként elég magas) elvárásnak egyszerre megfeleljen.
Van egy olyan probléma is, amire szerintem nem is nagyon gondoltál eddig. Még ha kimaratod CNC-vel a helyét, ami köztudottan századpontos, akkor is bajban vagy, mert szerintem egyetlen beépíthető tálca sem lesz századpontos. Hogy annak az egyenetlenségeit hogyan lehet a gyakorlatban lekövetni, fogalmam sincs. Nekem a szabadkézi másolásnál leragadt a tudományom.
Valószínűleg arra sem gondoltál, hogy egy valóban jó vízzáró kitöltéssel egyúttal oldhatatlan kötés is alakul ki, ami kizárja esetleges későbbi csere, vagy javítás lehetőségét.Jómagam a szilót pl kizárnám, hiába elég jó vízzáró készítmény. Mert azzal ilyesmit gyakorlatilag csak taknyolni lehet, mert annak az esztétikája nem valami fényes, és mert elég egy picike por, víz, zsír, légbuborék ragasztás közben ahhoz, hogy már végleg el is legyen b@xva.
Neked olyan anyagot kellene találni, ami egyszerre:
- rendkívül jól, tartósan tapad
- vízzáró
- rugalmas
- penészedésnek ellenáll
- hőnek ellenáll
- vegyszereknek ellenáll (ecet, klór, hypo, etc)
- UV nem színezi el
- kötés után nem változik a térfogata
- lassan öregszik
- színe harmonizál a környezetével
- kötés előtt úgy lehet letakarítani a mellé sikerült részeket, hogy nem hordjuk ki e művelet közben a helyéről a lényegetKülön-külön lehet ilyen anyagokat lelni, de ami egyszerre minden kritériumnak megfelel - nekem most nem jut eszembe.
[ Szerkesztve ]
-
martong
tag
válasz #05304832 #23637 üzenetére
Köszi a válaszokat, a fórum gyorsan bizonyított.
Azzal nem számoltam, hogy a mosogató és főzőlap pereme nem egyenletesen vastag, hanem la van csapva, így ott egy véletlenszerű alakú árok keletkezik.
Emiatt a gránit (vagy bármilyen vízálló anyagú) munkalapnál sem lehet ezt szépen megcsinálni.Ez esetben csak az alulról illesztés jöhetne szóba, ami viszont főzőlapnál nem játszik.
-
thyeby
őstag
válasz martong #23638 üzenetére
"Ez esetben csak az alulról illesztés jöhetne szóba"
Gondolkodtam egy sort ezen is. Igaz ugyan, hogy megfelelően alulról marva valóban könnyebben és szebben szintbe hozható az asztal síkjával, mégis, adunk a sz@rnak egy pofont vele. Mert akkor még meg kell oldani, hogy valamire korrektül támaszkodjon. Mert ugye eredetileg az asztallap tartja a kávát, mégpedig igen korrektül. Szóval megoldottunk egy problémát, amivel csináltunk egy újabbat - stílusosan, ahogyan az öt éves fiam szokta.
Nekem ez egyre csak bonyolódik. Lehet, hogy megéri a soksok babrát, már csak azért is, mert nem mindennapos szakmai kihívás. Nem azt mondom, hogy kódolva van bele a kudarc, de azért az is markánsan benne van a pakliban.
-
Armahun
addikt
Láttatok már ilyen automata, kétszárnyú ajtóba való tolózárat?
Nekem új volt, gondoltam megosztom.
Ahogy az ember rácsukja a fix szárnyra a nyílót kitolódik a nyelv és rögzíti azt.
Akadálymentesítés végett ahogy kinyitják az ajtót kiugrik a tolózár is és nyitható rögtön mind a két szárny.Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezésében megszakítani igen nagy illetlenség.
-
törölt tag
válasz martong #23625 üzenetére
Szerintem ha süllyeszteni akarsz, akkor inkább felejtsd el a pozdorját. Inkább műgyanta/ásvány alalpú lapban gondolkodj, az nem csak addig lesz szép, amíg átadod.
local1:
Szerintem ez meg szerecsenmosdatással egybekötött magyarázkodás; maximálisan figyelmen kívül hagyva mindenféle, a gyakorlatban már bizonyított tényt.
De nekem túlképp tökmindegyVan itt a fórumon valaki, aki vállal CNC-zést? Apróbb elemekről lenne szó, kb hulladéknak való rétegelt-lemez darabokból ki lehet(ne) hozni. A vastagság sem kritikus, legfeljebb 2x annyi kell majd. Egy présszerszámhoz kellene teszthez.
[ Szerkesztve ]
-
lipido
senior tag
Sziasztok!
Véleményeteket szeretném kikérni. Lidl-ben akciós lesz most parkside 14 v-os li-ion akkus fúró-csavarozó [link]!
Hobbi célra megfelelne e ez a cuccos, vagy felejtsem el?
(hobbi cél: nem mindennapos használat, hétvégente barkácskodásra)
Válaszokat előre is köszönöm! -
thyeby
őstag
válasz lipido #23643 üzenetére
Teljesen megfelel. Gond, hogy csak egy akkut kapsz hozzá. Tehát ha lemerül, várnod kell, míg újra feltöltöd. Kivédhető ez két fúrógép vásárlásával. De előre jelzem, nem látom garantáltnak, hogy amikor pár év múlva behal az akku, akkor azt lehetséges lesz bárhogyan pótolni. Tehát ezzel szerintem nem évtizedekre ruházol be, hanem csak a közeljövőt biztosítod valamennyire.
-
lipido
senior tag
-
thyeby
őstag
válasz lipido #23645 üzenetére
Vegyél egy használt Bosch GSR (kék, ipari) akkusfúrót 10-12 ezerért. (Keress az ebay.de-n, de talán az Apród.hu-n egy nyíregyházi fiú most több ilyet is kínál. Kicsit többért olyan használt GSR-t is találni, ami már 60Nm nyomatékkal megállíthatatlan erőgép.) Töltő legyen hozzá, akku nem fontos. Ehhez kapsz most (ki tudja, meddig még) teljesen új ipari akkukat 5-8 ezer forintért. Abból vegyél kettőt. Így 25 körül olyan géped lesz, aminek a nyomdokába se léphet a lidis occóság. Ne félj a használt ipari géptől, mert az használtan is kenterbe veri az új barkácsgépeket.
Nem mélyedtem el a kínálatban komolyabban, mert nincs most időm. De érdemes alaposan szétnézni, elemezni, mérlegelni. Azért a Bosch-t javasoltam (nem zöldet!), mert ahhoz most bagóért van a piacon akku. Egyébként egy darab új ipari akku ára nagyságrendileg 20 ezer forint.
-
martong
tag
válasz lipido #23645 üzenetére
2 fúrónál már olcsóbbak a barkácsáruházak hasonló kategóriájú akkus fúrói, amikben 1 fúró+1 töltő+2 akku van.
Az akku pótlás szerintem annyira nem nehéz pár év múlva, mert ezek a cuccok valamely ismert márka spec sorozatai.
Pl. a kicsit lentebb ajánlott digit tolómérőt 1 hónapja az Aldiban Workzone néven árulták. (vettem, szerintem jó)
Jó eséllyel amúgy Einhell mindkettő.Okos embernek a nagyapja ültet diófát.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest