- Hálózatokról alaposan
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Sokat fogyaszt az AI, egyre több az adatközpont, kell az atomenergia
- Az iPadOS-re írt appokra is díjat vet ki az Apple
- Letartóztatták a bitcoin-Jézust
- ASUS routerek
- Asustor NAS
- Súlyos adatvédelmi botrányba kerülhet a ChatGPT az EU-ban
- A pápa egyre jobban tart a romlott AI veszélyeitől
- Milyen program, ami...?
Új hozzászólás Aktív témák
-
thyeby
őstag
Nem nehéz találni bükkből alkalmas méretű göcsmentes fát, az sokkal szerencsésebb.
Az az igazi, amikor a fát nem fűrészeléssel, hanem hasítással alakítják durva méretre - így nem tud kiszálkásodni. De a Te esetedben teljesen elég alkalmas méretű fűrészelt, gyalult bükk.Elgondolkodtam kicsit azon, hogy forróvízbe mártás vs gőzölés:
Mindkettőnek az a lényege, hogy a fa jó nedves, és kellően meleg legyen - akkor jól alakítható. Elképzelhetőnek tartom, hogy amikor ipari méretekben kezdték el gyártani a tonettet, akkor a gőzt ugye sokkal könnyebb eljuttatni nagy mennyiségű alapanyaghoz, mint irdatlan sok vizet felforralni. Tehát egy kritikus mennyiség fölött léptékkel egyszerűbb, olcsóbb a gőzöléses eljárás, ráadásul gyorsabb is, mitöbb, hamarabb visszaszárad a fa.
Tehát úgy gondolom, hogy egyetlen szánkó háttámláját egyszerűbb egy vályú forróvízbe dugni, mint elkészíteni a gőzöléshez alkalmas eszközöket.
Ha sántít a logikám, akkor talán ott sántíthat, hogy a főzéssel esetleg ki is moshatunk a fából valamit - bár én ezt nem tartom nagyon valószínűnek. Nyilván nem fél napon át kell főzni, hanem csak 10-20 percig.
Úgy rémlik, mint ha láttam volna hóitszmédes kisfilmet éppen szánkóhajlításról, ahol is egy kád vízből húzgálták ki a hajlítandó alapanyagot.
Erről a témáról magam is szeretnék többet tudni, mint amit jelenleg tudok.Több fa van, mint asztalos!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest