Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz Madmax81 #19693 üzenetére

    A fa madár videót már láttam régebben.
    Valaki kérdezte, hogy milyen fafaj, hogy ennyire hajlítható? Szerintem a legtöbb fafaj ilyen jól hajlítható, ha frissen van kivágva, és ilyen vékonyra van szeletelve.
    Ami nekem inkább megfogta a figyelmemet, az az, hogy melyik fafajnak ilyen szabályos az erezete, hogy ilyen szépen, egyenlően hasítható.

    A szorító linknek nagyon örülök. Próbálom lesasolni a méreteket és a fafajt. Ezen a videón úgy 4:56 körüli részt néztem meg néhányszor, hogy steller mellett hogyan ejthető ki szépen a pofák mögötti rés.
    Akkoriban, amikor belefogtam ebbe a fajátékosdiba, belebotlottam a praktikerben egy ilyen rendszerű szorítóba. Szép volt, barátságos fogással, mindig megfogott ha valami naturális. Könnyen járt, biztosan és elég erősen szorított. Nagyon megtetszett. Csak hát ötezer forint volt egyetlen darab. Néhány hét múlva vissza is mentem, hogy egyet megveszek magamnak, amiről aztán majd méreteket véve olcsón gyárthatok magamnak ilyen szorítókat. De már eladták az összest, és azóta sem láttam ott ilyet se olcsón, se drágán.
    Megörültem hát ennek a linknek. Szinte minden nap atfut az agyamon, hogy ennek apropóján kellene már csinálni végre legalább két darabot próbának, hiszen mindenem adott hozzá kurta szabadidő híján.

    A másik videónak is örülök.
    Télen belefogtam a járóbotok próbagyártásába. Mdk01 javaslatára aztán a gyalugéppel oldottam meg a ferdevágásokat. Így-úgy jó is lett, csak lévén a sablon kicsit sántára sikeredett, azon még csinosítanom kell a kovetkező sorozat kezdete előtt.
    Azt hiszem, ez a videó lesz a segítségem, amikor újra csinálok egy sorozat botot. Igaz, kicsikét babrásabb így a gyártás majd a csavarozgatások miatt, viszont nem tud a gyalu kiszakítani a fából, amikor szerencsétlen a szálirány, bárhogy is forgatom a fát.

    Köszönöm hát mindkét kisfilmet! :R

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák