-
IT café
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pierre75
senior tag
A tömörített fejléces mkv fájlokat az mkvtoolnix 5 perc alatt átkódolva lejátszhatóvá teszi, igaz míg a beállításokban elbíbelődtem, meg a 3 vs 4 verzió váltásnak utánaolvastam azért telt az idő (padavan féle módosított firm-mel). Te melyik firm-et tetted fel?
Nekem is ez a wdtv van: lassú a menüje, visszatekerésnél meglódul előre vagy 10s-t, aztán kezd visszaindulni, gyengécske a távirányítója, de ellehet vele lenni. Eladod és veszel helyette egy másikat, de aztán rájössz, mindegyikkel kötsz valamilyen kompromisszumot. Úgyhogy nálam is maradt a wdtv. -
Pierre75
senior tag
A Lacie v3.0-féle hogy boldogul a sorozatok 1080i/50Hz vs filmek 1080p/24Hz váltásánál? Mert a Padavan-féle átírva szépen viszi az 1080p/24Hz-t, viszont az 50Hz-s sorozatok (pl. Weeds) szaggat. Ilyenkor kotorászhatok a menüben, míg 1080i/50Hz-re váltok. Az alapfirm-ek persze a 24Hz-t nem kezelik tökéletesen.
-
Pierre75
senior tag
válasz Gasparius #1824 üzenetére
Ha olvasgatsz fórumokat az a-210-tól a Dune-ig, mindről találsz ilyen hsz-t. A sigma vs realtek vitát is megtalálod akár ezen a fórumon is. Nekem 42S10-m van, ehhez a képmérethez, amit te is venni akarsz, nem érdemes Dune-t vagy Popcorn-t venni, hacsak nem igényled azokat a többletszolgáltatásokat, amiket a márkán kívül meg kellene fizetned (Bd-iso, bd menü). A 42S10-re volt már kötve LG BD370, WD Tv gen 2, A-210 és most egy Live Hub: elmondhatom hogy a képminőségben annyi különbség volt, hogy a Realtek kissé élesebb képet adott, ezeket 0,5 m-en belül állva veszed észre. Gusztus dolga, hogy kinek melyik tetszik jobban, de érdemleges különbség nincs köztük ezen a képarányon. A sigma-s a-210, live hub menüje lassabb, mint a realtek-es wd tv gen.2, cserébe csicsásabb.
Ha nem igényled a beépített hdd-t, hálózattal se akarsz bíbelődni, akkor nézd meg a youtube-on működés közben a kommersz lejátszókat, és válassz azokból. Olvasd át a típus fórumát itt: http://forum.mpeg4-players.info/index.php?showforum=31
A Live Hub nálam eddig minden anyagomat szépen vitte, jobb az autores beállítása és a hangja, mint a gen.2 volt. Ha van külső hdd-d, arról felrakhatod a belsőre usb-n az anyagaidat. (Ez 500-600Gb-nál cirka 9 óra alatt van meg.) A távirányítóját szoknom kell, ez eddig a 370-nél a legjobb, aztán az a-210-é. -
Pierre75
senior tag
válasz s7evcsenko #1834 üzenetére
A lassabb menü nem nézőpont, hanem ténykérdés. Ezzel együtt lehet élni. Remek készülék az a-210, de bizonyos felhasználási szokásoknál fölösleges. Így nekem is. Ha projektorom lenne szobányi vászonnal Dune-t vennék. Ha 50 inch feletti felsőkategóriás plazmám, akkor Dune-t vagy Popit. Középkategóriás 42 inch-re meg igény szerint.
-
Pierre75
senior tag
Adott egy avi, amelynek elcseszték a keep ratio-ját (2.35:1 képarányból 1.85:1-t csináltak) pc-n Kmplayer képernyő beállításokkal két mozdulat és helyes, de az asztali lejátszóhoz valószínűleg újra kellene kódolni. Ehhez viszont nem értek. Valaki tudna tanácsot adni? (Virtualdub nem ismeri fel a filmet) Letölteni sem tudom máshonnan, mert 1986-os francia film.
-
Pierre75
senior tag
A másolásról: hát nem egy villám (pl. cirka 8 óra alatt másolt át 600GB-t).
A betöltési idő: max 1 perc (külső hdd-vel, anélkül 40 s körül). Gyorsabb lehet(ne), ha javítanák végre a HDMI handshake bug-t. (ami persze az újabb firm-ek teljes wd palettáját sújtja) Úgyhogy ez user error-nak tűnik: ha bekapcsolva hagyta a médiakönyvtárt, szinkronizálást, akkor telnek a percek.
[ Szerkesztve ]
-
Pierre75
senior tag
Nálam auto-n van a videó felbontás Pana 42S10 HDMI mellett. Nincs kedvem váltogatni a felbontásokban 24Hz vagy 1080i/50Hz-s sorozatok esetén. (valamelyik így szaggatna) Te hogy használod?
Valószínűleg nincs is kikapcsolva a készüléked teljesen (5 s-ig nyomva tartva a kapcsolót, kapcsol ki teljesen). Így ahogy írod, egyből feláll a rendszer. Olyan készülék még nem igazán született, amelyik hideg indítás után 8 s alatt felállna ennyi szolgáltatással. (LG BD370 egyszerű, gyors menüvel 15-20 s alatt áll fel.)
Médiakönyvtár, ha egyszer végigvártad már nem zavar a képbe. Nekem ez a szolgáltatás felesleges, lévén tudom, mi van a belső, külső hdd-n. De nálad a Pc kapcsolat miatt nyilván hasznos.[ Szerkesztve ]
-
Pierre75
senior tag
Némi kínlódás árán jöttem rá, hogy az auto funkció miként kezeli helyesen a 24Hz-t. Ha simán ráböksz az auto-ra (képsebesség plusz), azzal szaggat. De ha auto után setup-ban 1080p/24-re váltasz és utána jelölöd be az auto-t, onnantól szépen kezel mindent. Csak az átkozott HDMI handshake ne lenne. Ezt remélhetőleg javítják.
Nem bánnám, ha az órát manuálisan lehetne állítani, mert nekem alapból 6 percet késik.HDD-k a hosszú nyomásos kikapcs után nem elérhetők a hálózaton, ahogy olvasom, csak a net. Fogyasztást nem tudom sajna, én este lekapcsolom a térelosztót.
-
Pierre75
senior tag
válasz v.attis #2572 üzenetére
Annyit jó ha tudsz, hogy a 24.000 fps frame rate mkv-t jelenleg nem tudja helyesen lejátszani, csak a 23.976 fps megy simán. 24.000 fps-be ritkábban fut bele az ember, de nekem már 4 ilyen mkv-val volt szerencsém, ilyenekkel 1080p/60Hz-en boldogulsz csak.
Billentyűzet: nekem a Logitech K750-t felismeri, így az Unifying vevőegységes modelleket tudja kezelni. -
Pierre75
senior tag
Semmi gond.
"eddig nem néztem európai mozifilmet"
Pedig sokat vesztesz, pl. Ádám almáit (dán) nem érdemes kihagyni. Nem egységes a kódolás, mert amíg a Cassandra' s Dream 24.000, addig Woody másik filmje, a Match Point helyes frame rate."Remélhetőleg javítják a következő firmware-ben, bár ahhoz jelenteni kellene, ha még más nem tette meg."
Nem röfög angol, így én biztos nem. Bár a wd tv gen.2-nél 2 évig se javították az auto hibás 24Hz lejátszását, pedig sírás volt ez ügyben, így legtöbben alternatív firm-t használtunk. De bizakodjunk."Nem mindig lehet észrevenni, tartalomtól függ."
3 éve nekem se tűnt volna fel, ma meg minden ilyen nyavalyát kiszúrok. -
Pierre75
senior tag
"szignifikánsan rosszabb képminősége lehet"
Ettől nem kell, hogy félj. Viszont a médialejátszót így se tudnád kikerülni, mert az LG-nek is vannak heppjei, (egyes filmek közepén elejti a feliratot, az mkv lejátszással is vannak korlátai). Ezzel a mindent egyben megoldással nem érsz célt, én is megpróbáltam. 100-ból ki tudod hozni az arany középutat, de a feladatokra külön céleszközzel. -
Pierre75
senior tag
Nem tudom ki hogy van vele, én most futottam bele az első fejléces tv sorozat mkv-ba (Justified - 3x07 - The man behind the curtain 720p-IMMERSE). A jelek szerint ebből rendszer lesz. Mivel a pc-n az elsődleges lejátszóm a KMplayer, ezzel elindítva egyből látom, hogy fejléces szemétbe akadtam, mivel beletekerni sem enged, így egyből átküldöm mkvtool-on.
-
-
Pierre75
senior tag
válasz Ati9500 #8377 üzenetére
"Te is el fogod hagyni a dvd-t"
Miért is hagyná el, amikor tucatjával lehet sorolni azokat a filmeket, amiket BR ki se adtak és vélhetőleg nem is fognak pl. Isten hozta, őrnagy úr, Magas szőke férfi stb. Persze lementheti hdd-re aztán hajrá, de a BD-k sokkal szebb minőségben skálázzák fel a dvd-t, mint egy médialejátszó. -
Pierre75
senior tag
"állandó profilozás a kretén ATI driverben"
Ezzel vagy két hetet szoptam, mikor a tv-t vettem és a pc-vel volt összekötve. Képminőség is jobb a HUB-bal, de azt abban veri a BDT 110. A WD képtelen a 24.000 fps-t normálisan kezelni. Bár ettől eltekintve tényleg mindent visz. A BDT 110-nek megint annyi nyűgje, egyéb baja van, amit csak a kép- és hangminőség ellensúlyoz. Nem egyszerű dvd, mkv, avi-ra jól választani. Így egy BR lejátszóval kisegítve a médialejátszót elvagyok, de mindegyiknek van valamilyen nyűgje, aminek azért alap szolgáltatásnak kellene lennie."játékos 6-8 mp alatt üzemkész"
Azért tegyük hozzá, hogy hideg indítás esetén 1 perc körül áll fel.A halódó nyugat blu ray lemezárai csak nem akarnak hozzánk begyűrűzni, a balkáni bérekből dupla annyiért kevesen engedhetik meg. Maradnak az ilyen-olyan akciók, így a többség töltöget tovább.
-
Pierre75
senior tag
"úgyhogy nem nagy probléma"
Neked, én elég sok európai filmet nézek (tudom, tudom te is, csak épp a problémával se találkoztál előtte) és a franciákon át az oroszokig, de Woody Allen-nek is több filmje 24.000 fps. Azért mert a te igényeidre nem kell, pl már 2009-ben is alap volt a 24.000 fps lejátszás a BD-nél és az ma is egy magára valamit adó gyártónál. -
Pierre75
senior tag
Amilyen firm update-k kijöttek a WD-től, vélhetőleg nem vesztettél semmit. Az alsó szegmens a tömegek kedvence volt az oroszoknál, ennek köszönhetően számos alternatív frissítés született. Pl. a gyártó vagy 2 éve az egyik firm-ben elcseszte a HDMI handshake, azóta se tudta vagy akarta javítani. Amiatt ezen a fórumon is sokat sirdogáltam: nincs 24.000 fps lejátszás. Na ezeket a botrányos hibákat hurcolja magával tovább a WD. És bár ad ki frissítést, mint a legutóbb is, amikor egy amerikai internetes tv vmi vackát javította. Ami kurv@ jó, csak épp alap dolgokkal küzd a WD.
-
Pierre75
senior tag
Hát akkor te hihetetlenül szerencsés vagy, hogy olyan filmeket kedvelsz, amik kék lemezen kijöttek. Én bizony - szörnyű kimondani is - dvdrip-ket is nézek, sőt néhány ritkaság esetében még gyengébb rip-ket. És azt is bevallom, hogy még igénytelennek sem tartom magam, ha így nézek meg pl. egy Bergman filmet. Szóval igényesebben is fogalmazhatnál...
-
Pierre75
senior tag
válasz lehasznalo #10573 üzenetére
Ez a sajnálatosan változó minőségű rip-ek hibája. A Game of Thrones 720p is hétről hétre változik. A Dimension verzióival szemben a WEB-DL.720p-nél még nem futottam bele ricegősbe.
[ Szerkesztve ]
-
Pierre75
senior tag
válasz v.attis #10716 üzenetére
A WD support-ja sok minden lehet, de kiemelkedő biztosan nem. Cirka két éve egy firm-ben elcseszték a HDMI handshake-t, azóta is hiába irogatnak nekik ezzel kapcsolatban, ugyanúgy hibásan hozták ki a Live Hub-t és utódait is.
Az én nagyobb bánatom, hogy 24.000 fps anyagot nem tud helyesen lejátszani, csak 23.976-t. Ezt a hibát is jelezték már többen, az első és másod generációs WD-nél sem javították, de mivel népszerű készülékek voltak, orosz alternatív firm-ek megoldották. A Live Hub-nál már csak gyári firm van, így 24.000-t nem is tud. -
Pierre75
senior tag
válasz erdoke #10840 üzenetére
"Resolved HDMI auto negotiation using wrong resolution issue."
Hasonlóan hangzik, csak ezt már korábban is írták, a handshake mégis maradt. De legyen igazad és javított a hiba."Ránézek majd a Bíbor folyókra, ha eszembe jut."
Várom majd a véleményedet. Nekem más bajom nincs Hubival, de a 24.000-s hiba rohadtul zavar. -
Pierre75
senior tag
válasz Multibit #28059 üzenetére
Azokat írtam, akikben biztos voltam, mert a hdd-n pihennek. Hollywoody-i szemetet meg évek óta nem nézek, az amerikai filmsorozatok közül szoktam szemezgetni. (Bár néha egy-egy becsúszik, mert a Django meg a Jack Reacher borzalmakat megpislogtam, nem kellett volna.) Bár néhány éves késéssel rátaláltam a dánokra is.
[ Szerkesztve ]
-
Pierre75
senior tag
Tanácsot kérnék!
Adott egy lg OLED55C31LA, ennek a fapados playerénél a dune és társai jobb minőségben skáláznak fel? (Offline usb hdd, vegyes köret: avi, 720p át 4k hdrig)) Ha igen, melyiket ajánlanátok amelyben a felirat beállítások kellően testreszabhatók? Ár: 45-100E ft -
Pierre75
senior tag
válasz djnice #77772 üzenetére
Ajánlásodra egy z9x pro mellett döntöttem, köszi! Jobb képminőséget kaptam, látványosan jobbat számos esetben. A régi avik egy részét nem tudja lejátszani, de ezzel együtt lehet élni.
A beállításoknál vannak homályos pontok. Ezt használom:
http://forum.zidoo.tv/index.php?threads/recommended-settings-and-other-useful-stuff-for-rtd-1619bpd-players.95967/
Mik a z9x pro gyengéi/erősségei, milyen beállításokat javasolsz ami a fenti ajánlástól eltér?
Új hozzászólás Aktív témák
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest