Új hozzászólás Aktív témák

  • blakey

    titán

    válasz No.01 #56307 üzenetére

    A mai médialejátszó világ nem ua., mint 6 évvel ezelőtt, akkor még volt Popcorn, Dune, Mede8er, Tvix, stb. és többnyire ezek tartották a szintet, megfelelő hardverrel voltak felszerelve és mindent vittek ami elvárható volt, persze néha ezekre is kellett 1-2 patch de ettől eltekíntve működtek. Eltelt az a pár év és megjelentek az Androidos vonalon gyártott boxok amiket néhol tévesen médialejátszónak szántak, persze a drágábbak már azok is voltak, de itt az egyik fő tényező az Android, a rendszer testreszabhatóságát nem lehet vitatni, mindenki olyanná "varázsolja" amilyenné szeretné és ezt nagyon sokan szeretik. Sokan elvannak a kadenciahelyes lejátszás hiányával is, tehát őket nem zavarja a pulldown esetleg olyan megjelenítőjük van ami ezt gyönyörűen kompenzálja és akkor semmi gond nincs a lejátszással. Az Openelec majd a LibreELEC vonal is megjelent ami kifejezetten a HTPC vonalat erősíti, kimondottan médialejátszásra szánt rendszer Kodival az élen. A Kodi a Dune rendszere után/mellett is kifejezetten jól paraméterezhető és kiváló társ a mindennapokban persze ehhez elengedhetetlen egy olyan hardver amivel ez jól együttműködik, ha ez megvan akkor bizony minden adott egy jó médiaközpont kialakításához.
    Lehet most is venni Dune Solo 4K-t, Popcorn VTEN-t, A500-at de felteszem a kérdést, megéri? Nem, nyugodtan utána lehet nézni, hogy mégis miért nem éri meg, egy darabig fel sem tűnnek a hiányosságok de aztán szép lassan előjönnek a gondok amik egy sokkal olcsóbb készüléken nem jelentenek gondot.
    Szerintem az ismerősöd elhamarkodottan döntőtt az eladás mellett, mert a két felvetett problémájára van megoldás és nagyon egyszerű, gyors megoldás. Android alatt a legjobb, leggyorsabb elérés az FTP, erre több program is létezik én egy egyszerűt használok Prinómitive FTPd néven fut, hibátlan, gyors az elérése és működik az oda-vissza másolás is. A menüre meg ugye ott a rengeteg launcher, nagyon sok van, felsorolni sem tudom, de azt tudom, hogy sokan Android boxokon pl. a Nova Launchert paraméterezik saját ízlésük szerint.

    Ha most kéne ajánlani olyan lejátszót ami egyből működik és még csak beállítani sem kell akkor bajban lennék, olyan nem nagyon van. Mindegyikkel kell valamit foglalkozni. Ajánlottam a Dune Solo 4K-t, Popcorn A500-at vagy ezek Light verziói de továbbra is ajánlom a Minix Neo U1-et, Zidoo A5S-t mint S905(X) boxok és a legújabb LE-vel nagyon jó minőségben tudják szolgáltatni a lejátszást. Ha Android vonalon kéne ajánlani akkor a két említettem kívül a Minix Neo U9-H, Ziddo X8, X9s, X10, Himedia Q5/Q10, Egreat A5/A10 ami ajánlható. Ezek talán a legnépszerűbb lejátszók. Szóval most itt van 14 ajánlott típus, ezek közül 4 nem Androidos, van 2 (3) amire LE is telepíthető a többi Android alatt teljesít szolgálatot és ezek közül lehetne választani egyet, hogy melyiket az már a felhasználón múlik és hiába olvasgat vagy kérdezget, mert a legjobb döntést csak akkor tudja hozni ha saját maga próbálja ki őket.

    *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

Új hozzászólás Aktív témák