-
IT café
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
skoos
őstag
Nézegettem, keresgettem, de nem találtam hasonlót, pedig mostanság igen gyakran felmerülő téma.
Én pl. máris falba futottam.
Van kb 60Gb-nyi zeném, jelenleg a PC-men. Ehhez (és minden más adatomhoz is) vennék egy QNAP 212es NAS-t, így biztonságban lesz mindenem.
Az iTunes nálam a minden, az összes zeneszámomat ilyen playlistekbe tettem és így is játszom le. A QNAP lesz innen az iTunes szerver is.
Nade. Ahogy elnézem, nincs olyan MÉDIALEJÁTSZÓ ami látná ezeket a playlisteket, még ez APPLE TV-ről is azt írják, hogy nagyon rapszódikus playlist ügyben.
A WD TV megintcsak nem támogat XML playlistet, szóval nem tudom mi lészen.Segítsetek......
-
Alex91
félisten
[link], en erre gondoltam...
Azt hiszem az iTunes szerverek tobbsege ezt nem tamogatja.Jo, ehhez is iTunes kell klienskent a tuloldalon. Nem hiszem, hogy a playerek iTunes szerverrol tudnanak lejatszani...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
fefe172
tag
ÜDv !
WD TV live vásárlása előtt állok és a következőben kérnék segítséget:
mkv-s filmet szeretnék lejátszani főleg 1080p--t , viszont a filmet hálózatom keresztül ( router) amennyiben lehetséges. Kérdésem, hogy a hálózaton PC-n levő filmeket képes-e lejátszani vagy várható valami akadás a film lejátszása közben? -
erdoke
titán
Van egy friss bug, amit a legfrissebb firmware-ben "mutattak be", de egy itteni kolléga segítségével megkerültük. A többi esetleges probléma engem nem érint, eddig mindent vitt (illetve egy BD m2ts rippel akadt gondja, de az PC-n is gázos volt.
Gondolkodok egy másik lejátszóban a hálóba, esetleg ez megy majd át oda, a nappaliba pedig beszerzek egy új generációst.A legjobb aláírás a héten
-
LanyUs
senior tag
Köszönöm, akkor választok a kettő lejátszó közül. Még egy vmi eszembe jutott ( bocs, ha buta kérdés, de nem ismerem még ezeket a formátumokat ). Olvastam, hogy ezek nem támogatják a blue ray iso-nál a menüt. Ez azt jelenti, ha egy filmet nem iso-ban, hanem könyvtárszerkezettel másolsz át, akkor az mkv.nál már van menü?
-
salieri.
őstag
Sziasztok!
Egy ilyenbe mennyire erdemes beruhazni?[link]tudom tudom,, boxchip.
de meg kell venni a tevet is meg sajnos[ Szerkesztve ]
-
kola99
tag
Üdv!
Én is az LW5590-es típusú tv-t rendeltem meg. /most az újabb verziós/
Érdeklődnék, hogy milyen asztali lejátszó kellene hozzá?
Külső 2 terás Winchester lenne hozzá.A lényeg , hogy a 3D-s filmeket is be tudja olvasni,ami jó a passzív 3D-hez,
és jó lenne ha egy tűrhető torrent kliens is futna rajta,a külső HDD-re letölteni.
Ár kb 30 000.ig.
Köszi előre is a választ. / 2hét mulva jön a tv. addig kéne beszerezni./ -
tomic
addikt
Sziasztok!
Szeretnék a közeli jövőben (2-3 héten belül) egy asztali médialejátszót venni, egy Panasonic G30 42" tv-hez. Ennek kiválasztásában kérnék segítséget a topik rendszeres látogatóitól.Amik az elvárások:
- avi (DivX, XViD), mkv kezelése
- 3.5" SATA HDD belő vinyó.
- magyar menű,távirányító, könnyű kezelhetőség, magyar karakterek normális kezelése a feliratokban
- eSata
- wifi, esetleg LAN csatlakozás.
- torrentkliens.
- sd kártya olvasó.Milyen modellt, márkát ajánlotok? A keret 35, maximum 40.000 volna rá, ha egyáltalán belefér ebbe. Mivel jómagam meglehetősen járatlan vagyok még a témában, ezért kérdezek itt.
A segítséget előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
Úgy értem, az eSATA csak másoláskor jön jól, ami a saját tapasztalataim szerint nem kritikus. Az első rátöltés lesz igazán hosszú, utána 1-2 filmet csereberél az ember, és ot ki tudja várni azt a néhány extra percet. Lejátszáshoz bőven elég az USB 2.0, bírja a legmagasabb bitrátájú videó + hang kombinációt is.
A legjobb aláírás a héten
-
erdoke
titán
Nem nagyon tudok mit mondani, mert pont olyan árkategóriát adtál meg, aminél a "good value" játékosok olcsóbbak, a nagy márkák pedig drágábbak.
Ha az utóbbira szavazol, akkor a Dune HD Lite jöhet szóba 41-42 ezerért, ha az előbbire, akkor 20-30e között találsz elég sok készüléket. Btw, az Asus O!Play Air HDP-R3 HD-n van eSATA port is.
Ha nem félsz a Realtek chiptől és az Asus szoftveres támogatásától, az O!Play HD2 pont olyan, amit leírtál, és árban is passzol (az edigital.hu-ról másolva, ott 39e Ft):- MPEG1/2/4, H.264, VC-1 formátumuk kezelés
- beépíthető 3,5” SATA merevelemez támogatás
- eSATA és USB 3.0 csatolók a gyors adatátvitel érdekében (akár 10x gyorsabb működés az USB 2.0-nál!)
- kompakt méret (230 x 178 x 60,5 mm)
- memória kártyaolvasó (CF, SD, MMC, MS, MS Duo)
- HDMI 1.3 videó és optikai hang kimenetek
- Dolby TrueHD 7.1 és DTS hang támogatás
- 3,5" HDD-vel bővítgető
- NAS funkciók
- iPhone-nal távirányítható
- több mint 2000 internet rádió állomás elérhető
- Picasa,Flickr elérés
- MKV, ISO lejátszás
- firmware frissíthetőség
- DLNA kompatibilis
- iTunes, Samba és FTP szerver funkcióTeszt van itt az oldalon is.
[ Szerkesztve ]
-
tomic
addikt
Egy a bajom. Nincs plusz egy vinyóm ,tehát minden félé képen vennem kell pluszban azt is.
Az Asusban nincs ,tehát vennem kell, és így már majdnem 50ezer.
Gondolom a Duneban sincs.
Miről kéne lemondanom hogy megálljon mindenestől 40 környékén?Még valami. Mi a különbség az Asus O!Play Air HDP-R3 HD, és a O!Play HD2 között?
[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
1 TB-os notebook vinyóval van WD TV Live Hub 45e körül (én még 42-ért vettem augusztus közepén, de felfelé ment az ára). Bár ahogy nézem, argep.hu-n most is van egy bolt, ahol ennyi. LAN van, USB-n támogat WiFi vevőt és billentyűzetet is.
A két Asus közül a HD2-ben újabb chip van, támogat USB 3-at pl.
-
erdoke
titán
Egyrészt annyira nagyon nem vagyok benne a témában, csak én is nemrég vettem, és előtte nézelődtem pár kört.
Másrészt a 3D teljesen kívül esik az érdeklődési körömön (amellett, hogy majdnem félszemű vagyok, még nincs is ilyen tévém), tehát nem igazán olvasgattam a témában. Ami biztos, hogy a mostani lejátszókkal csak a felezett képes 3D-t lehet megetetni, a BR lemezeken többnyire használtat nem. A passzívról fogalmam sincs, miként működik, illetve melyik megoldást használja.A legjobb aláírás a héten
-
Norbika88
senior tag
Hali, erről a lejátszóról tud valaki valamit, nem nagyon találok róla teszteket.
[link] -
Norbika88
senior tag
-
spidersoft
senior tag
Üdv!
Ez egy jobban látogatott topic, de amott találtam kevésbé offnak a hozzászólást. Bármelyik helyen válaszolhattok
Köszönöm
-
törölt tag
válasz spidersoft #2479 üzenetére
A video kimenetet mire állítod a media playerben? HDMI csatlakozásnál próbáld HDMI auto módba tenni, ha nincs ilyen a lejátszóban, akkor 1080p/60Hz. Első körben ezt próbálnám.
-
spidersoft
senior tag
válasz #75912448 #2480 üzenetére
Végigpróbáltam az eshetőségeket (auto, pal, secam, 720p, 1080i, 50Hz, 60Hz, stb), egyikkel se lett jó.
Próbáltam a HDMI output nevű cuccot is, de az csak hangra vonatkozna...
Mégegyet észrevettem: HDMIvel a youtube meg a többi csatorna se megy. Lehet lapozgatni a videok közt, de lejátszani nem tudja őket.
-
törölt tag
válasz spidersoft #2481 üzenetére
Biztos, hogy lejátszó beállítás/hiba lesz.
Ki kéne próbálnod, hogy kihúzol minden csatlakozást, csak ez marad:
Egreat>HDMI>LV4500Majd felrakod a legutolsó firmware-t egy pendrive-ra és lefrissíted így: (ha nem engedi, akkor az előzőt, majd a legújabbat)
1.Download and decompress, copy “install.img” file into USB disc root directory;
2.Power off the player and press restore button of the unit then power on again;
3.Upgrade reminder screen will appear on TV; if your player has LED display panel, then UPDATE will appear onto the panel also;
4.Plug USB disc into USB host;
5.System will detective FW from the USB disc for around 3 seconds, and upgrade automatically, you will be prompted through TV screen;
6.Waiting and don’t power off during upgrading;
7.After upgrade completed, player will reboot automatically. -
lacibacsi
addikt
Sziasztok!
Média lejátszók terén abszolút kezdő vagyok. Emiatt lehet, hogy hülye kérdést teszek fel, de tanácstalan vagyok.
Elég sokféle formátumú anyagom van, ezért azok a lejátszók érdekelnek, amik minél több formátummal megbirkóznak.
Egy valamire nem jöttem rá: milyen feltételnek kell megfelelni a lejátszónak (milyen formátumot kell tudnia kezelni), hogy Bluray lemezeket le tudja játszani vele.
A Bluray-t úgy értem persze, hogy a merevlemezen BD biztonsági mentést szeretném lejátszani. Mert vannak ugye a BD-ripek mkv, mts, m2ts, stb formátumokban, de vannak ugye a teljes lemezképek is (kibontva vagy csomagolva)...
(Így konkrétan most Lukács Gyuri bácsi dupla trilógiájára gondolok, amit le szeretnék játszani, úgy hogy a gépemen BD50 formátumban pihen...)Minden segítséget előre is köszönök.
Az öregséget onnantól kell számítani, amikor a punci már büdösebb a munkánál.
-
spidersoft
senior tag
válasz lacibacsi #2484 üzenetére
Olyat keress a specifikációban, hogypéldául BD-ISO.
Az én egyszerű egreat R6A-m a legtöbb (bd3d akad rajta valamiért, egyebeket általában viszi) blurayt lejátssza (isoból, vagy könyvtárba kipakolva is -- ilyenkor nem kell az indexfájlt megkeresni, tudja magától, hogy mivel indul), ellenben a BD bonyolult menürendszere miatt (java alapú asszem) a menüt csak a drágább lejátszók viszik... általában benne van a specifikációban, hogy mit tud, és kell nézni teszteket, hogy ténylegesen milyen bitrátáig tudja.
-
Alex91
félisten
Popcorn Hour Popbox V8 médialejátszó, 40k HUF...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
lacibacsi
addikt
válasz spidersoft #2485 üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ!
Még csak annyit: ha nem képes megjeleníteni egy lejátszó a BD menüjét, akkor lejátszani sem képes? (Mert ha nem tudok a menüben oda navigálni a filmhez, akkor gondolom ez a helyzet...)
[ Szerkesztve ]
Az öregséget onnantól kell számítani, amikor a punci már büdösebb a munkánál.
-
erdoke
titán
válasz Champipi #2488 üzenetére
Mivel új típus ÉS új chipset, szerintem könnyen lehet a szokásosnál több bug az elején.
(#2489) lacibacsi
Ennyire nem vészes a helyzet. Megkeresi a legnagyobb m2ts fájlt, ami a film, és elkezdi azt játszani. Probléma esetleg akkor van, ha alternatív befejezések, vagy elágazó történet van a lemezen, mert akkor nem biztos, hogy az elejétől a végéig meg tudsz nézni egy verziót. Ilyenkor PC-n össze kell fűzni, és mehet a mozi.[ Szerkesztve ]
-
spidersoft
senior tag
Az enyém (realtek chipes izé) nem direktben az m2ts fileokat játssza le, hanem a BD-knél szokásos playlisteket. Így, bár látatlanban, de az alternatív végeket is ki tudod választani -- legalábbis szerintem, mert még ilyennel nem találkoztam. Az viszont tény, hogy a lemezen lévő playlisteket tudom lapozgatni, így a lemezen található extrák is elérhetőek, csak nem hívják extrának, hanem a hossza alapján lehet megtippelni, hogy az adott playlist épp mi is lehet.
[ Szerkesztve ]
-
-
Champipi
aktív tag
válasz Gombinyó #2494 üzenetére
Na ez vicces, hogy jogokat kell vásárolni, az egész arról szól szerintem, hogy lelopom a filmet a torrent site-ról, és ezek meg segítenek nekem lejátszani. A Popcorn, a Dune, a WD, az AC Ryan mind a bűnsegédem, kisarkítva, hisz segítenek lejátszani a lopott motyót. De olyan bűnsegédek, akinek van egy bizonyos határa, hogy azon már nem lép túl.
Amúgy nincsenek ma már ilyen hackelt firmware-ek, melyekkel mégis megoldható ez a menü lejátszós dolog?
[ Szerkesztve ]
-
fefe172
tag
Üdv!
Wd Tv Live media playerrel lehet hálózaton keresztül pcről mkv filmeket lejátszani? -
spidersoft
senior tag
válasz Champipi #2495 üzenetére
Nem csak a jogokkal van baj, hanem azzal is, hogy meg kell írni -- és a BD menüje nem olyan egyszerű, rengeteg fícsört tud (elég csak a BD-Java nevűre gondolni), amit lehetőleg teljeskörűen le kell programozni, ugyanis egyik lemez egyféle, másik másféle funkciókat használ... Ez olyasmi, mintha print, mid$, save és next utasításokkal szeretnél BASIC programot írni. Néhány parancs már megvan... tessék ezt használni, boldogulj vele, amíg nem lesz meg a többi
Ráadásnak ahány proci annyiféleképp kell implementálni a cuccot.
regger: igen, a menüből elérhető visszaállítgatókat végignyomkodtam már, azok nem szerelték meg. Ha hajlandó lesz futni az egreat www szervere (service uavailable), akkor tőtök le mindenféle generációjú tudatot ehhez a szerkezethez, ami csak elérhető, és megpróbálom újrapakolni az elméjét. Hátha attól észhez tér
-
spidersoft
senior tag
válasz spidersoft #2498 üzenetére
update: FTP-n vannak a firmware-jeik, ahonnan kömény 8-16kBps sebességgel szalad lefele az ötvenakárhány megás FW. Ügyes. Igazán feldobhatták vóna rapidshare-re
-
spidersoft
senior tag
válasz spidersoft #2499 üzenetére
Az eggyel ezelőtti firmware-rel el se indul a játékos, a legfrissebbel meg ugyanazt csinálja.
Érdekes módon a legfrissebb máshogy néz ki, és hiányzik belőle egy csomó dolog, ami a régiben megvolt annak ellenére, hogy verziószámilag megegyezik (youtube máshogy van, ebben nincs font cserére, skinezésre lehetőség, nincsenek online tévé/rádió csatornák, satöbbi -- mondjuk ezekre nincs is szükségem, de akkor is érdekes)
Új hozzászólás Aktív témák
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Kutya topik
- PR-Telecom
- Formula-1
- Opel topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gumi és felni topik
- OLED TV topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest