Új hozzászólás Aktív témák

  • Egon

    nagyúr

    válasz cekkk #20614 üzenetére

    Most cáfoljalak meg tételesen?
    Villám ellen igen kevés a túlfeszültségvédő: ahhoz hogy érjen valamit, a lakás kábelezésének is megfelelőnek kell lennie (földelés), ami kb. sehol sem biztosított. Mindig nem tudod kihúzni a NAS-t vihar esetén: mi van olyankor, ha munkában vagy, és délben tör ki a vihar?
    Az Internet sebességében igazad van, azonban egyrészt a pótolhatatlan adatok (családi fotók, videók), igen kevés esetben tesznek ki több TB-ot (max. néhány száz GB-ról szokott szó lenni). Ez pedig egy lassabb kapcsolattal is felmászik pár nap alatt (és csak elsőre kell sokat feltölteni, utána már csak az új anyagoknak kell feltöltődniük).
    Van olyan cég, pl. a backblaze, amely már évek óta megy (2009-es cikket is találtam róluk magyar nyelven), és nem igazán akar bedőlni, ráadásul olcsó és korlátlan tárhelyet kínál... :U
    Nem azt mondom, hogy csak ott kell tartani az adatokat, és annak igen kicsi az esélye, hogy bedől a cloud-ot kínáló cég ÉS elfüstöl a vinyód amin az adatok vannak. A költségei kb. ugyanott vannak, mint ha raid-et használnál, csak nem kell foglalkoznod beállítással, installálással, konfigurálással, karbantartással, hibás alkatrészek cserélésével, kritikus alkatrészek megelőző cseréjével stb.

    "Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

Új hozzászólás Aktív témák