Új hozzászólás Aktív témák

  • cekkk

    veterán

    válasz liszi70 #20530 üzenetére

    A nasnak szerintem a legnagyobb előnye akkor van, na nincs otthon neked asztali géped. Mivel amikor én vettem akkor csak laptopok voltak, és egy laptopom már meghalt abba, hogy éjjel nappal ment rajta a torrent, így inkább ezzel nem kockáztattam, most is csak a htpc ami úgy mond asztali gép.
    Amire én használom, ugye a torrent, de ehhez hozzá fér egy ismerősöm is aki ugye ftp-n keresztül megint megint hozzá fér a géphez. Rengeteg fajta dolgot tudok hozzá adni a rendszerhez, amit persze winen is megtudsz csinálni, de egy minimál lixux (és általában linux van a drága NASokon is) beton stabil, míg a a winről ezt nem lehet elmondani. Nekem most 46 napja van épp bekapcsolva, úgy, hogy semmit nem kellet vele babrálnom az előtt is én áramtalanítottam. Akkor pl ezek jobbban kezelik a tömböket amint a win egyszerűbb használni, és én nem csak áram fogyasztásra gondolok, hanem erőforrás használatra, míg a fin fosnál ezer meg egy folyamat fut és terhelik folyamatosan a cpu-t és tele a memória, itt nem.

    Persze ha van géped és abba benne van a négy vinyó, és abba akarod tárolni akkor tárold, nekem nem volt adott a lehetőség, de sokkal nehezebb egy win alatt jól belőni ezekt a dolgokat, mint egy ilyen webes interface-el rendelkező nas rendszernél. Én azt mondom rakj fel egy virtuális gépet és próbáld ki őket, akkor jössz rá igazán. :K

Új hozzászólás Aktív témák