Új hozzászólás Aktív témák

  • ecaddict

    senior tag

    válasz christprhrdv #4253 üzenetére

    Elég hiányos infókat adtál. Jogosultságokat említesz, de a fájl rendszert nem mondtad meg.
    Ha Linux (ext2, ext3) akkor sima ügy, de gondolom nem az, mert ha az lenne nem kérdeznél.
    FAT még működhet, de nem ajánlatos mert max. 4GB lehet a fájl méret.

    Az NTFS-el az a gond, hogy az azt kezelő progit el kell indítani azaz az optware-t pendrive-ra kell tenni amin valamilyen a router által alapból ismert fájllrendszer van (merthogy az NTFS nem az). Nekem ezzel sok tapasztalatom nincs, bár lehet összejönne, ha megpróbálnám.

    A firmware az ami a router flash-re megy. Ebből nem akarsz semmit sem törölni. Az optware (firmware opcionális kiegészítő) megy valamelyik USB eszközre. Itt szabadon döntöd el mit teszel fel. Ha csak arra kell, hogy a fájljaid bárhonnan elérd lehet elég egy FTP. Ekkor könnyen le lehet a diszk pörgését állítani bár (akármennyire is népszerű most ez a téma) 2,5"-es diszk esetén nem sok értelmét látom mert a modem+router a többszörösét fogyasztja és normál esetben a diszk hamarabb avul el mint elromlik. Egyébként meg ha csak ritkán kell elérni az adataidat, lehet jobban jársz ha valami olyan eszközre teszed (pl. PC) amit ether-wake (WOL) funkcióval el tudsz távolról indítani amikor kell.

    A másik véglet meg, hogy mindent felpakolsz, Web szerver mindenféle kiegészítőkkel, torrent optware fejlesztő környezet stb. Ekkor már érdemes folyamatosan menteni és tök mindegy, hogy folyamatosan megy a diszk és esetleg elszáll mert úgyis vissza tudod állítani.

    A sebességes kérdésed sem értem. Nem mondtad, milyen progival milyen interfészen stb. Így csak annyit tudok mondani vsz van olyan Oleg konfig ami gyorsabb...

    [ Szerkesztve ]

    ### RT-N16, WL-500 Oleg optware script ami majdnem mindent feltesz ### ===========> http://wl500g.info/showthread.php?t=23684 <===========

Új hozzászólás Aktív témák