Új hozzászólás Aktív témák

  • blakey

    titán

    válasz TeeJay #8831 üzenetére

    AX82U? - Igen.
    [link] Meggyőzött az összehasonlításom? - nem

    #8832 mrmft
    Néhány napja már üzemel, lefedettségben hozza az AX92U szintjét, WiFi sebességben 5GHz-en, 36-48-as csatornák esetében lényegesen gyorsabb, 100-as csatornán kb. ua, de inkább egy picit jobb, 2,4 GHz-en is jobb a sebesség. Egy 433Mbps linksebességű telefonnal ugyanazon a ponton mérve a 36-os csatornán AC57U V1 Padavannal 281Mbps, AX92U-val 291Mbps, AX82U-val pedig 311Mbps-t mértem. Távoli pontokon is valamivel jobb a sebesség, de a másik 2 router is jól teljesít az átlaghoz képest, sőt.

    Az AX92U eladása egy teljesen áttervezett hálózat eredményeként született, az eredeti cél egy ZenWifi XT8 szett lenne, de 200e-ért (150e-ért sem) nem fogom megvenni, így átmenetileg egy AX58U-t és egy AX55 vagy AX56U-t terveztem Mesh-be kötni, így lett volna egy elfogatható hálózatom, aztán meggondoltam magam és felfüggesztettem az AX92U eladását de a héten 60-ért elérhető volt az AX82U ami az AX58U-hoz képest erősebb, legalábbis az 5GHz-es tartományban, az ára is kedvezőbb lett így nem sokat gondolkodtam, gondoltam kipróbálom az AX82U-t, ha nem jó akkor majd később eladom.
    Ami az AX92U-hoz képest még érdekes lehet, hogy ugyanazokkal a beállításokkal a RAM 52%-on áll az AX92U 76%-hoz képest, egyébként az AX92U egy qrva jó router, Mesh-ben 2 db kb. verhetetlen, a 2db 5GHz-es sáv előny de néha hátrány is.
    Egyelőre úgy tűnik, hogy jó lesz az AX82U, élőben nincs vele semmi gond, egyáltalán nincs router formája, inkább egy "Star Wars makettnek" tűnik és a fénye sem zavaró, legalábbis teljesen elviselhető, igaz, nincs a TV alatt vagy olyan helyen ahol más "nézési tevékenységet folytatnék", ráadásul ellenőrző fény, tehát ha hálózati hiba van akkor pirosan világít, ha beállítás van folyamatban vagy valamit konfigurál akkor szivárványos, nem túl fényes. Meglátom, hogy miként viselkedik az új router, 3 nap után úgy tűnik, hogy egyedüliként is elég lenne. A problémás, távoli TV-n sokkal jobb a kapcsolat, a sebesség is megnőtt, tehát elégnek tűnik, a telefonok is "szeretik". A router eléggé csúszkálós, kevés a gumitalp az alján, szellőzés szempontjából szerintem jó, a középső antennákat csak függőlegesen lehet használni ha kábeleket is csatlakoztatok, mert nagyon közel vannak egymáshoz. :W Szerencsére nekem úgy a jó. Mindent egybevetve nagyon jó router és szerintem ajánlható ha megfelelő árban van, tehát ha az AX58U 50e és az AX82U 60e akkor az utóbbi bőven jobb választás, Ha az AX92U árában van akkor ott már lehet mérlegelni akár szimpátia akár Mesh hálózat függvényében.

    ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

Új hozzászólás Aktív témák