Új hozzászólás Aktív témák

  • Nem tudom van-e köztünk OpenVPN guru, aki ráadásul az Asusok lelkivilágát is ismeri. A lenti ábrán látható VPN hálózatot szeretném összehozni. Az alapvető cél, hogy hogy én, aki a VPN Server pozícióban ülök, minden site-ot tudjak menedzselni, mintha lokálisan ott lennék.

    Sikeresen össze is kötöttem VPN-en két site-ot (egy szerver, egy kliens), be is van hirdetve a két LAN subnet, mindkét hálózatból látom a másik hálózat klienseit is. De ahogy hozzáadom a második klienst a szerverhez (azaz a harmadik Asus routert), megzavarodik. Hol az egyik kliens aktív a szerveren, hol a másik, egyszerre sosem. Valami olyasmi baja van, ha jól értem, hogy ugyanazzal a kulcspárral nem léphet be egyszerre két kliens, de ez mégsem igaz, mert ha kikapcsolom a subnetek behirdetését, akkor mégiscsak tud aktív lenne egyszerre két kliens is. Ilyenkor viszont nem érem el a subneteket, illetve az azokon lévő klienseket. A LAN subnetek nem akadhatnak össze, mivel mindegyik teljesen elkülönített: 192.168.2.0/24 és 192.168.3.0/24, a szerver meg a 192.168.1.0/24-et használja.

    Ha jól sejtem ezt már grafikus felületen nem is lehet bekonfigurálni, ami nem is lenne baj, de valahogy ez már annyira speciális terület (Asus + OpenVPN + LAN subnetek behirdetése), hogy több óra guglizás után sem találtam megoldást. Abban reménykedem, hogy hátha van itt olyan, aki már csinált hasonló setupot. (A hálózatokhoz nagyjából értek, a linuxhoz sajnos már kevésbé, de azért egy rendes sorvezető alapján meg tudnám mókolni az Asust parancssorból is.)

    The Amiga, Born a Champion

Új hozzászólás Aktív témák