Új hozzászólás Aktív témák

  • Sziasztok, kezdem unni az állandó home office miatt a UPC/Vodafone szerencsétlenkedését, és akarok egy másodlagos internetszolgáltatót. Roppant kellemetlen, amikor az általam szervezett Zoom meetingből pont engem dob ki, ráadásul amikor én beszélek. Van céges mobilom, azon meg tudom osztani a mobilnetet, de tök macerás arra átállni, néha beletelik 5-10 percbe is, amíg vissza tudok keveredni a callba. Valami automatikus megoldás kellene.

    Sajnos nem sok egyéb lehetőség van a UPC mellett, Telekom 30 megás netje, vagy Digi mobilnetje (apámék révén ilyet tudnék szerezni). Használ itt valaki Asus routeren bekonfigurált másodlagos netet, Dual WAN módban? Akinek működik is a gyakorlatban? Anno, még az AC66U-n kipróbáltam egy USB sticken mobilinternettel, azon működött, igaz, csak a próba erejéig.

    Most viszont egy AX92U-n be is állítanám élesben, ha elég a Digi, illetve rendesen megy a mobilinternet stickkel, akkor azt, ha nem, akkor vezetékes telekomos netet. Külföldi fórumokat olvasgatva, sokan inkább feladták a próbálkozást, és beiktattak egy Mikrotik routert az Asus elé, mondván az Asus nem kezeli az átállást rendesen. Én megnéztem most milyen lehetőségek vannak benne, és papíron tök fasza, tud pingetni, DNS-t nézni, és ha nincs válasz, akkor átáll a másodlagos WAN-ra. Kérdés a gyakorlatban ez hogyan működik. Mert ha már Mikrotikot kell beiktatnom, akkor akár vehetek egy rendes access pointot is, az Asust meg kukázom.

    [ Szerkesztve ]

    The Amiga, Born a Champion

Új hozzászólás Aktív témák