Új hozzászólás Aktív témák

  • PAtr0n

    addikt

    válasz GBoy01 #2067 üzenetére

    A Z87 BIOS-a elég jól beállítható különböző venti fordulatszám értékekre.
    A sima Z87-nél ez úgy néz ki, hogy a 3 ház-venti csatlakozót külön-külön lehet szabályozni. Ebből az elsőt és a harmadikat 4 előre definiált beállításra (standard, silent stb....) és lehet custom beállításként a CPU hőmérsékletéhez igazítva. A másodikat csak "level"-re lehet belőni, ez nekem az előlapi, jelenleg 2-esen van.
    A Z87M-nél nem tudom melyik 2 lesz, de elég jól ki lehet kísérletezni mire is van szükséged.
    A VGA-d porkavarása meg nagyban attól függ, hogy a hűtése milyen kivitelezésű. A többventis hagyományos lapátos megoldások (pl. twin frozr, vagy windforce) úgy működnek, hogy a ház felől fújják a bordára a levegőt, ami aztán szanaszét távozik a bordák között, kvázi a házat melegítik belülről, és a normális ház szellőzést károsan befolyásolják. (de hogy a te szavaiddal éljek lentről felfelé kavar, de ez sem teljesen igaz, mert a kártya oldalain lépnek ki a légörvények.) Ezért ki kell tapasztalni, hogy mennyi befújt, és mennyi kifújt levegőre van szükséged, persze beleszámolva a CPU hűtőt is.
    De nem kell ezt ennyire komolyan venni, találsz egy beállítást, ahol nem süvít gép, és nem forralja magát se a CPU, se a VGA, aztán kész.

    "Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"

Új hozzászólás Aktív témák