Új hozzászólás Aktív témák

  • msgt.fubar

    senior tag

    Sziasztok,

    a mai nap váltam Z77 Pro3 tulajjá, nagyon tetszik, még a Windows 8-at sem kellett újratelepítenem, minden pöpec. Egyetlen dolog aggaszt: a hátsó zöld jack kimenetre dugva a 2.1-es hangfalszettem furcsa statikus zajokat ad ki magából, kattog, szörcsög, zizeg, mindenféle ilyesmiket csinál. Nem túl hangosan, de legalább folyamatosan, úgy, hogy biztosan az ember agyára menjen. Ha épp megy zene, film vagy játék, akkor nem hallom ki, de csendben határozottan kivehető.

    Átdugtam az előlapi potra a jackdugót, ott egy kicsit halkult a dolog, de ugyanúgy fennáll.

    Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Creative P380 hangfalszettem olyan kialakítású, hogy a hangerőszabályzó a jack kábelén található. Na, ez évekkel ezelőtt tönkrement, így egy natúr jack kábellel dugtam rá a gépre mindig, majd Windows-ban szabályoztam le a hangerőt. Szerencsére mindig volt külön kimeneti forrás hangerő és a sima windows hangerő is, így elég könnyen megoldottam a problémát. Eddig. Most viszont bárhogyan is húzom le a hangot, még 0-án állva is hallom a statikus zajokat.

    Természetesen ennek megfelelően, ha fülhallgatót dugok rá, akkor nem hallom, mert annyira halk lenne a zúgás egyébként, csak ugye az erősítő csutka hangerejéhez mért statikus zajt hallom én.

    Eddig ilyen problémám az előző ASUS alaplapommal nem volt. Kérdésem, hogy lehet-e bármilyen módon zajszűrést applikálni az integrált audiochip kimenetére? Mikrofon bemenetnél találtam, de most nekem nem az kell, hanem a hangfal kimenet.

    Volt már ilyesmi problémátok esetleg? Elnézést, ha már volt rá megoldás, több féle képpen is próbáltam visszakeresni, de nem találtam.

    gottagofast

Új hozzászólás Aktív témák