Új hozzászólás Aktív témák
-
DeFranco
nagyúr
válasz bugizozi #16500 üzenetére
Megkéred és megcsinálja, ha nem annak következménye van (még pedig minden nemcsinálás alkalmával), amennyiben ezzel problémája van, akkor fordulhat az esélyegyenlőségi ombudsmanhoz illetve a területileg illetékes védőnői szolgálathoz.
Eztán lassan (tényleg lassan) megtanulja, hogy kérés nélkül is ezt csinálja.
A függelemsértés következményét te határozod meg, nyilván nem kell agyoncsapni, de érezze a súlyát hogy az neki rossz ha nem tartja be amit kérsz tőle.
-
lorcsi
veterán
Jon a karacsony
ajandekok, jatekok
masfel eves lesz lassan a kisfiamti milyen jatekokban gondolkoztatok ennyi idosnek ?
en leginkabb a fejleszto jatekokba hiszek
vannak persze plussok, 1-2 auto is
de inkabb epitokockak, fakockakeladó: vadi új soundcore motion+
-
nagyúr
-
föccer
nagyúr
válasz lorcsi #16504 üzenetére
Colorino. Színberakó. Én lányomnak nagyon bejött Hanoi tornyai. Mágneses rajztábla. Színes ceruzák, zsírkréták, kislabda, pörgetős fördetőjáték, babzsák....
órákig lehetne sorolni
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
lorcsi
veterán
válasz Napfénysüti #16505 üzenetére
duploból van nagyobb szettünk, de még nem tudja olyan finoman játszani
föccer:
ez a hanoi tornyai tök jó
a colorino golyócskáit szerintem még lenyelni, nem merem
ilyen rajztáblát ajándékba adtunk...remélem most majd mi fogunk kapnitx az ötleteket
eladó: vadi új soundcore motion+
-
6030D
Ármester
Varázspalló. Én sem hittem benne. Második szülinapra kapta, akkor még nem pörgött rá annyira, csak ha mondtuk neki, hogy feküdjön bele és löktük. A szobában volt szem előtt, egy idő után elkezdett magától játszani vele, kb fél év után meg rájött, hogy azon lehet legurítani is autókat, alagútnak is jó, plüssöt/babát hintáztatni benne. Mi ezt vettük, még elviselhető az ára, ahhoz képest milyen bonyolult szerkezet.
Másik ötlet a bármilyen jármű, amire rá lehet ülni, és lehet mászkálni a lakásban. Nem kell, hogy a gyártó is úgy gondolja, hogy rá kell ülni, a gyerek megoldja. Meglepően strapabíró tud lenni egy kis dömper vagy betonkeverő is.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
nagyúr
-
addikt
másfél évesen mi egy doboz fakockát vettünk neki a Lidl-ben, de nem élte igazán. volt már annyi idősen Duplo-ja, montessori fa vonat (ilyen, csak little dutch verzióban) mindenféle formakirakó, mindez úgy, hogy rotálva voltak és egyszerre max. 2 típus volt elöl, a többi szigorúan elzárva, hogy ne unja meg őket.
aztán a nagyanyja hozott neki egy műanyag dömpert, amit meg alig lehetett kiszakítani a kezéből... 2 évesen már volt egy Bruder kukásautója, az meg igazi etalon a játékai között
műanyag ellenes voltam, a feleségem meg még jobban, de ezek kidolgozásra olyanok, hogy néha én is játszanék vele
innen jött a fa sínes vonat szett (Lidl-Aldi-Tesco-Ikea) meg a mágnestábla, de továbbra is kirakózik inkább, ha a kukásautót elveszem.
a varázspallót viszont nem szerette meg, nem tudja mit kell vele csinálni
Aldi-ban szokott akciós lenni (pont múlt hétvégén volt az) az jó áron van
az ugyanott vehető háromszög mászókát viszont szereti, lehet bunkert építeni belőle[ Szerkesztve ]
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
6030D
Ármester
válasz Napfénysüti #16509 üzenetére
Ráadásul amit linkeltem, fehérvári.
Ha már témázgatunk: ráülős traktort/markolót nem tud valaki? Kicsit építőipari beállítottságú a lányom (3 mixerkocsi, 2 dömper, kis markoló, kukásautó már van).
[ Szerkesztve ]
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
lorcsi
veterán
Milyen popsikrém vált be nálatok?
eladó: vadi új soundcore motion+
-
Drughi
addikt
Sziasztok!
Ti mit csinálnátok a helyemben?!
A kisfiam februárban lesz 2 éves, mai napon mérve 91cm, 17kg.
Jelenleg egy Cybex 0-18 és egy Kinderkraft 0-18as ülésünk van a két autóba.
A Cybex-ben már nehezen fér el (nyilván a téli öltözet miatt), a Kinderkraft még komfortos.
Milyen ülés legyen a következő? Ha jól tudom, akkor 100 cm alatt csak az ülés övével érdemes bekötni, 100cm felett lehet az autó saját övével . -
AssAssynn
őstag
Gyakran téma itt az, hogy ki milyen gyerekülést választ.
Nekem most az a kérdésem, hogy meddig (hány éves korig, súlyig, magasságig) milyen kialakítású gyerekülést használtok? Úgy tudom, a törvény azt írja elő, hogy 150cm-ig a gyerek méretéhez igazodó alkalmatosságra van szükség, de hogy ez a gyakorlatban mit jelent, arra lennék kíváncsi. Én 4 féle gyerekülést ismerek. Van a hátrafelé forduló babaülés/babahordozó, utána jön a klasszik gyerekülés, amit a legtöbb helyen látni, az ami ugye oldalról is próbálja minél inkább körbevenni a gyereket, ebből is létezik ugye különböző súlykorlátos. Aztán ismerem még azt, ami már inkább csak olyan, mint egy fotel, nem lehet dönteni és nagyrészt csak magasít, és a fejénél van ilyen támfal, és az utolsó, ami csak ülésmagasító. Tehát még egyszer, ti mikor/meddig melyiket használjátok? Köszönöm."Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
addikt
válasz AssAssynn #16522 üzenetére
a gyártók által elfogadott "elmélet" szerint:
GYEREKÜLÉS KORCSOPORTOK
0 CSOPORT
SÚLY: születés –> 10kg
ÉLETKOR: születés – 6 hónap0+ CSOPORT
SÚLY: születés –> 13kg
ÉLETKOR: születés –> 15 hónap0+ &1 CSOPORT
SÚLY: születés –> 18kg
ÉLETKOR: születés –> 4 év1 CSOPORT
SÚLY: 9 –> 18kg
ÉLETKOR: 9 hónap –> 4 év1-2-3 CSOPORT
SÚLY: 9 –> 36kg
ÉLETKOR: 9 hónap –> 12 év2-3 CSOPORT
SÚLY: 15 –> 36kg
ÉLETKOR: 4 év –> 12 évaz ülés magasító és a hármas korcsoportos ülés (mint egy Britax Römer Kid II, egy Maxi Cosi RodiFix vagy egy Cybex Solution modell) között szerintem nincs érdemi különbség, én nem használnék magasítót, mert az ülést biztonságosabbnak tartom, de elképzelhető, hogy eljön az a pillanat a gyerek életében, amikor már annyira "nagyfiú" vagy "nagylány" hogy ő már nem akar gyerekülésben ülni...
nekünk most két egyes korcsoportos ülésünk van, a gyerek 3 éves, kb 100 centi magas és kb 17 kiló, azaz most jött el az ideje, hogy lecseréljük mindkettőt 2/3 modellre. téli kabátban már nehezen fér bele a mostaniakba
[ Szerkesztve ]
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
Dorian
félisten
válasz AssAssynn #16522 üzenetére
Amíg baba, addig babahordozó. Ha már tud önmagától és stabilan ülni, akkor a klasszik, Aztán ha azt télen sokruhában már kinövi, jöhet a fotel. Itt van átfedés, mert a lányomnak 2 éves korától már jó volt a fotel, de a másik autóban az egyik ülés még a klasszik, 3 évesen még mindkettőben tud ülni. Az 5 éves fiamnak is még bőven jó a fotel, tovább egyelőre nem látok.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
6030D
Ármester
válasz Drughi #16521 üzenetére
Nekünk is ez most a gond, két "olcsó" ülés van, mindegyiknek ilyen fűzős rendszerű az 5 pontos üve, és mindegyiknél a legnagyobb magasság az ülőlaptól 33-35 cm. Téli ruhában az első már kicsi, a második necces (=a váll alól indul az öv). Holnap megyünk megnézni/venni egy Britax Trifixet, az 38 cm-ig jó. Télre tuti jó lesz, nyáron nincs annyi ruha, őszre meg remélem eléri végre a 15 kg/100+ cm-t, és be lehet kötni autó övvel. Februárban lesz 3 éves/96cm/12,8 kg.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
gabikiraly2
aktív tag
Sziasztok.
Inhalátort szeretnék venni a 10 hónapos ikreinknek. Van kölcsönben egy hagyományos kompresszoros, de annak a hangjától már rosszul vannak. Ezért ultrahangos készüléket vennék elsősorban.
Van valakinek tapasztalata ezekkel?Előre is köszönöm
Csend a lelke mindennek!
-
nagyúr
-
updog
őstag
Jól sikerült az idei első két nap az oviban, csupa szép új szót tanult a fiam, itthon úgy kergette öcsit, hogy "meg0llek", majd amikor végeztek (öcsi mondta, hogy "meghaltam" ), akkor mondta hogy "most te 0lj meg" .
Illetve vacsora közben tök indokolatlanul "a kurba (sic! ) anyád"... gondolom jól sikerült a karácsony sok gyereknél, aztán vitték a családi kultúrát az oviba.
Szerintetek mennyire válik be ez a ne mutassunk extrém érzelmet miatta (ez utóbbi nyilvánvaló), illetve a hagyjuk hogy otthon kiélje ezt és akkor majd nem a boltban fog kurbaanyázni tippek, amiket a netes pszichomókusok javasolnak?
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
addikt
válasz DeFranco #16529 üzenetére
az én 3 éves fiam viccesnek találja, amikor káromkodik (az egyetlen káromkodás, amit ismer, az a "hülye") és hiába beszéljük meg vele, hogy apa sem nevet és anya sem nevet, ő röhög magában infantilisen
szerintem kell egy életkor / szellemi érettség, hogy ebben a formában meg lehessen beszélni vele“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
DeFranco
nagyúr
válasz f4lcon #16530 üzenetére
Személyiségfüggő, nálunk ez már a kezdetektől megértett dolog volt, hogy káromkodni kiszabott rossz
Nálunk (7) azon megy a rötyögés, hogy ha kimondom hogy logikus, akkor jön a "ne beszélj csúnyán" mert "benne van egy csúnya szó", tehát a "kuss" itt is vicces, csak ezt tudjuk és nem mondjuk.
Nem mondom hogy sok munkám van benne, mert sokat nem kellett emiatt veszekedni, ugyanakkor ez tényleg habitusfüggő szerintem.
-
Ghoosty
őstag
válasz DeFranco #16529 üzenetére
Én is higgadtan helytelenítem a dolgot, még a vendég gyerekeknek is felhívom a figyelmét, hogy ne így beszéljenek. Szívesen jönnek hozzánk pajtások szóval nincs az sem, hogy 'mindig cseszegetnek' inkább oda ne menjünk.
Természetesen a tőlünk látott példa is az, hogy nem beszélünk így. Ha néha kicsúszik egy hülye, vagy szar, mindig vissza is kapjuk, hogy ne beszéljünk csúnyán és azt is pozitívan fogadjuk. -
vince
őstag
válasz DeFranco #16531 üzenetére
A fiam kisebb korában az egy évvel nagyobb unokatesójával a kakaó - pisió szavakon derültek rendszeresen, hogy ők aztán milyen jól meghekkelték a rendszert
"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
Dorian
félisten
Én nem izgulom túl a káromkodást, túl van ez gondolva. Mi is beszéltünk csúnyán, az unokáink is fognak, mégis egészségesen felnőttünk és egyetemet végeztünk.
Nagyon röhögtem, amikor a napokban hallom a 2 év 10 hónapos lányomtól, h mondja az anyjának:
- Megmondom apának, hogy kapcsolja be azt a kurva mesét!
Anyja persze: - Na de Luca, nem szabad ilyeneket mondani!
Lányom erre: - Akkor azt a szájba mesét!
Anyja: @&#>>!!
Lányom mosolyogva: Nem mondtam ki azt, hogy szájbaBaszott"
[ Szerkesztve ]
-
updog
őstag
válasz Dorian #16534 üzenetére
Sajnos én is hoztam egy ilyen mintát, nehezemre esik, de 97%-osan (tudományos mérés alapján ) sikerült visszaszorítanom a káromkodást mióta megvannak a gyerekek.
A kurba anyád és meg0llek dolgokat biztosan nem tőlünk hallotta, az ilyen isten áldjon meg öcsi, meg a szégyelld magad, megérdemelted (természetesen full out of context ) talán a legdurvábbak amiket használnak is és tőlünk tanulták.
Hát ugye elég proli környéken lakunk, állami ovi, ez van, a játszótéren a 6-8 évesek olyanokat mondanak hogy a fülem kettéáll (természetesen érezhető hogy nem is tudják/értik a szavakat, és ilyen párperces burstökben minden 2. szó ugyanaz, hogy éreztessék hogy ők a menők ), ami szomorúbb hogy a játszi előtti padokon a 10 év körüli srácok már tolják ezeket a nyomorult színes szagos manópatronokat vagy mit... hát inkább káromkodjon a gyerek, mint ez, de komolyan még a sima cigit is jobban elnézném.
[ Szerkesztve ]
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
Dorian
félisten
a "megölés"-szindróma 4-éves körüli korban általános. Ekkor már foglalkoztatja őket a halál, de még nem fogják fel ennek súlyát, véglegességét, számukra játék. "oké most megöllek, aztán majd te ölsz meg engem"
Mi káromkodunk, evvan. Feleségem bátyjáék nagyon vigyáztak erre, náluk otthon soha egy ilyen szó nem volt. Összesen 2 hetet nyertek ezzel, amint bekerült a gyerek az oviba, onnantól a csoport viselkedését vette át.[ Szerkesztve ]
-
AssAssynn
őstag
Az a baj, ez a káromkodás téma is olyan, mint minden más. Hiába mutatsz te akár tökéletes mintát is, elég, ha egyszer látja/hallja az ellenkezőjét és megtanulja azt. Valahogy benne van az emberben, hogy ragad rá a rossz, jobban, mint a jó. Egy nagy pozitív változáshullám tudna ezen enyhíteni.
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
solti
senior tag
Mi csúnyán beszélünk asszonnyal, mármint rengeteg csúnya szót használunk, nem szép, nem jó, de ez van. A gyerekek előtt is, egyszerűen ilyenek vagyunk. Próbáltuk, hogy ne halljanak ilyet, de esélytelen. Ráadásul úgyis hallani fogja, olyan nincs hogy nem találkozik velük kivéve ha szó szerint burokban él...Innentől megfordítottuk a dolgokat: Ismerhetik a csúnya szavakat, de nem használhatják (3 és 6 éves lányok). És azt kell hogy mondjam, remekül működik, szépen beszélnek, nincsen csúnya szavak. Oviba vannak-e? Passz, nem áltatom magam, hogy nem de a lényeg, hogy tudja, hogy mik a csúnya szavak és döntse el, hogy használja-e. Nem hülyék, ha néha-néha elhangzik egy csúnya szó a szájukból, akkor pontosan tudják, hogy rosszat csináltak és egyből reagálnak rá (száj befogás, helyesbítés stb).
-
Elemental
addikt
Én is szoktam nagyon csúnyán beszélni. Minden előfordul, ami csak létezik. Rosszabb ember nem leszek tőle.
A gyerekemnek azt mondom, hogy ha itthon kiszalad a száján valami, az nem akkora tragédia, de társaságban lehetőleg figyeljen erre oda.
Mint ahogy ha fingik, büfög otthon valaki. Azzal sem fogom magam vissza otthon, de nyilván a tér közepén nem fogom csinálni.[ Szerkesztve ]
-
tag
A karomkodassal mi is kuzdunk, mashonnan is szedi ossze, meg nagy ritkan kiszuszik nekunk is egy. A f***ng goat remelem mindenkinek megvolt.
6 evesnek akarunk venni 20-as bringat, van erre tuti tipp? Nem letkerdes meg, a 16-ossal igazabol jol elvan, hanem kicsit inkabb elore menekulunk es toljuk ala az izgalmas elfoglaltsagokat, hogy amig lehet, elkeruljuk a kepernyos dolgokat. A decathlonban rault, meg par centit no es jo lesz. Talan meg az is szempont, hogy a nagyobb attetellel hatha kicsit nagyobb tavokat tudunk menni, mert most nagyon teker de alig halad.
A decathlonosokat neztuk egyelore, ott volt olyan ami tetszett volna, de ~100k mar azert szemmel lathato osszeg, meg akarnam nezni, hogy mik vannak meg. Eddig nehany bringaboltot talaltam csak, ezekben a nevesebb bringagyartok (giant, cube, etc.) 20-as modelljei voltak, de 150+ ezret mar nem er a projekt. A ~100k arban meg nem talaltam meg a decathlon alternativajat, erre van valami tuti tipp?
A decaban ezt neztuk (decemberben 90k volt, mar 115 🤦), a vezerlev az volt, hogy nem kell sok folosleges extra (teleszkop, bowdenes tarcsafek), de legyen rajta hatso valto, es legyen alu vazas, hogy konnyebb legyen. Mas markakban is ezeket keresnem. -
addikt
válasz tuareg85 #16540 üzenetére
Marketplace, bikemag apró, testbike bolha, jófogás.
meglepően sok gyerek bicikli van
20" mindegy mi az, csak aheadset legyen meg alu váz, és lehetőleg ne legyen teleszkópja.“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
nagyúr
-
tag
válasz f4lcon #16541 üzenetére
Koszonom a valszokat, a tobbieknek is. Annak orulok, hogy a teleszkopot nem csak en gondolom ezen a szinten folosleges komplikacionak es sulynak.
Feltem, hogy az apro lesz a valasz, de vegignezegetem.
A 16-ossal is igy kezdtuk, de amikor kettot megneztunk es eloben csalodas voltak, akkor ugy dontottunk, hogy nem eri meg az idot meg a benzint, hogy tobbet megnezzunk, hanem megvettuk a decasat ujan.
Illetve azert meg probalok turkalni valami ujakat is az emlitett kategoriaban, mondjuk konkretan az apron latottakra rakeresve. -
solti
senior tag
válasz tuareg85 #16540 üzenetére
Használtat nézzél viszont ne decathlonosat. Első teló se feltétlen luxus, miért lenne az? Mi egy jó minőségű új korában 150 ezres bringát vettünk a gyereknek 70-ért (Kelly's Lumi 50). Ez nagyjából ugyanannyi mint az alap decathlonos 20 colos.
Ezt a méretet a gyerek sokáig használja ráadásul ha jót veszel az árát is tartja, szóval igazából annyira nem drága. Normális alkatrészek, cserélhető, szabványos, ez is sokat számít. -
addikt
az esetek nagy részében a teleszkóp egy határ f.o.s.
tudnék olyanokat mutatni, hogy beleőszülsz... még 24"-esben isamúgy a legjobb a willhaben, lőni kell egy Puky-t vagy egy Early Ridert esetleg egy Woom-ot, most néztem Bécsben van egy 20"-as Early Rider Belter (szíjas!!) €190-ért
-
nagyúr
-
solti
senior tag
válasz Napfénysüti #16547 üzenetére
felnőtt használatnál elfogadom az érvelést és mi is úgy vettünk magunknak bringát anno, de a gyereknél a kisebb súly miatt nem gondolnám feles nehezéknek.
-
DeFranco
nagyúr
Egy ~20 kilós gyereknél nem látom indokoltnak, hogy azt a brutális mozgási energiát amit a saját 20 plusz bringa 10 kilója jelent telóval kelljen megfogni aminek a súlya a bringa 25-30%-a, ennyivel többet kell megmozgatni folyamatosan.
Biztos menő amúgy. Nálunk a gyerek két szezont sem ment a 20-assal, már úgy ül rajta mint én egy BMX-en, ennyiért felesleges túlgondolni egy alapfunkciós (elfogadható súly, könnyű váltó, stabil fék) bringán a kérdést.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Szerintem gyerek bringán már amiatt is felesleges mert a csekélyebb tömegük miatt még kevésbé rugózik be a villa.
Nézd meg a Woom kínálatát akik elég jó névnek számítanak, csak az igen drága gyerekbringáikba raknak teleszkópot.
Na nem akarlak lebeszélni ha szerinted kell de én a saját gyerekemnek tuti merev villásat keresek majd.Més que un club!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Noctua NF-A14 INDUSTRIALPPC-2000
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X201 - i7-620M I 6GB I 128SSD I 12,1" I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T420 - i5-2GEN I 8GB I 320GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L440 - i5-4200M I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest