Új hozzászólás Aktív témák

  • Eszleny

    aktív tag

    válasz ForRedGlory #107596 üzenetére

    Macos alatt is van kártevők (malware) elleni védelem kb. mint Windows-on a Defender, csak itt leállítani vagy kikapcsolni sem lehet. Ez szokta ellenőrizni a fájlokat és programokat megnyitáskor (talán a gyári és App Store-ból telepített programok esetén nem csinálja).

    Nálam is az Ms Office programoknál jön elő leggyakrabban a felugró ablak, hogy most induláskor ellenőrzi a rendszer a programot. E mellett az Ms Office programok valószínűleg lassabban nyílnak meg mint az átlag program, mert kapcsolodnak a Microsoft szerverekhez stb. Esetleg tesztelheted, hogy internet nélkül mennyire gyorsan nyílnak meg.

    2020 novemberében a programok aláírás ellenőrzéséért felelős Apple szerver belassult és miatt a Macos rendszerek belassultak, ha internetre kapcsolodtak, offline használva nem volt lassulás [link1], [link2], [link3]. Megjegyzem, hogy én nem észleltem ezt a hibát.
    A kedvencem, hogy pl. ha egy pdf fájl esetén beállítod, hogy mindig egy másik programmal (pl Preview-el) nyissa meg az adott fájlt, akkor Finderből megnyitáskor (újabban csak egyszer) feldob egy ablakot, hogy a program(!) ismeretlen fejlesztőtől származik és nem tudja a rendszer ellenőrizni, hogy nem tartalmaz kártevőt. :W Át van gondolva rendesen.

Új hozzászólás Aktív témák