Új hozzászólás Aktív témák

  • Hintalow

    senior tag

    Na, most végeztem az Asobi Ni IKu Yo-val (Cat Planet Cuties) bár jól indult, sajna generic hárem-ecchi lett a végére, némi akcióval.
    Viszont két dolog miatt megérte megnézni, az egyik az okinawai setting, valamiért vonzódom az ilyen napfényes lazulós helyekhez.
    A másik a 9. epizód volt, már ott gyanút fogtam, hogy a műfajtól idegen, kicsit space opera jellegű elgondolkozós/melankolikus volt a téma. És ami a lényeg: a sztoriban a cica élienek beleszeretnek egy, a főhős által is ismert régi űranime zenéjébe, mert szerintük nagyon jól visszaadja az űrutazás magányos hangultatát, a rész végén el is éneklik. És valami brutál jó a zene, kapásból meghallgattam vagy 3x (persze megy is föl az OST-ről a lejátszóra) bár fura is volt, hogy mennyire más a mostani trendi anime zenéktől a hangszerelés, a fíling, minden
    Viszont azt hittem, hogy az egész oldschool űranime dolgot a sztori kedvéért találták ki, jópár példa van, hogy egy animében animét néznek :) (Nadesico pl)
    Ami a sztori fénypontja: neten rákerestem a Captain Future animére és tényleg létezik, mi több én kiskoromban csomót néztem valamikor a 80/90 évek határán németül, csak fogalmam sem volt róla, hogy ez a címe :D
    Ezt muszáj volt most kiírnom magamból, mert még mindig a hatása alatt vagyok, hogy mekkora epikség volt ennek a klasszikusnak a zenéjét feldolgozni.
    Tessék meghallgatni, mert tényleg büntet:
    Az animében elhangzó Oira Wa Sabishii Spaceman (Lonely Spaceman)

    És az eredeti a Captain Future-ból (azt hiszem, ez az a cucc ami megkapja a manly tears jelzőt)

    Ezt az anime részt sokáig nem fogom elfelejteni.

    [ Szerkesztve ]

    Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.

Új hozzászólás Aktív témák