-
IT café
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
TRob1
veterán
válasz CPT.Pirk #190 üzenetére
Titanium Backuppal sosem volt ilyesmi gondom (meg semilyen ) Igaz, ahhoz root kell (ha netán nincs) Még 2.2 főzött és 2.3 egészán más főzött Romok között is gyönyörűen átvitte az appokat, az adataikat, és a market dolgait is. Van egyébként olyan funkciója hogy markethez csatolás (gondolom ezt utólag is meg lehetne tenni, ha nem is ezzel állítottad vissza az appokat)
¤ R'n'R ¤
-
TRob1
veterán
válasz CPT.Pirk #196 üzenetére
"App backup & restore progit használtam, ami több millióan" - Haha, még a legeslegjobb esetben is max 500ezren, ellentétben a Titaniummal, amit a legrosszabb esetben is minimum egymillióan...
Nade poént félretéve, - hisz nem is ez a lényeg -, mint a neve is mutatja, elvégezte nálad a dolgát, mert az Appjaidat "Backupolta" és utána meg "Restore-olta".[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
TRob1
veterán
Az nem jó ha beállítod a Működési beállításokban mondjuk a Csúsztatás le-re vagy a Csúsztatás fel-re hogy: Állapotsor mutatása/elrejtése vagy az Értesítések mutatása? Nem kell még ikon se, és bármelyik képernyőn lefelé mozdítod az ujjad (vagy felfelé beállítástól függően), jön a tuti.
[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
TRob1
veterán
Nézőpont kérdése, hogy gyorsabb-e a kártya Gyorsabb, ha adatokat másolsz rá vagy róla pl. usb-vel, de bizony egy telefonban a cl10-es kártyák működés közben lassabbak, mint pl. egy cl6-os. Apróbb fájlműveleteknél a "gyors" kártyák belassulnak, és a telefon főleg ilyen műveleteket használ.
¤ R'n'R ¤
-
TRob1
veterán
Nemár! Ha a wincsimen van 8 giga hely, akkor oda se engedi feltenni a 16,5 gigás NFS-Run-tSzerkesztetted közben. Azért próbálj 1-2 appot áttenni sd-re (beállítások/alkalmazások-ban), vagy törölni, és utána próbálkozz. Mennyi az a bőven hely egyébként? Vagy tényleg bőven?
[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
TRob1
veterán
Ha elfogadod a tanácsomat, elolvasod ezt. (Meg a többi hasonló írást. Szerencsére egyre több az őszinte ember, aki belátja, hogy még akár az sgs szintű vagy jobb telefonokon is van bizony akadás/lagg, és azok se olyan tutifónok mint ahogy némelyek állítják. )
ui: És az eggyel alattad/feletted lévő hsz-beli linket is javaslom elolvasni. kösziii
ui2: faternak megvan még a "jómertolcsója" ?
[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
-
TRob1
veterán
válasz aimettirlz #781 üzenetére
Felteszed és meglátod (ha nem jön be, leszeded)
Eléggé nagy változtatásnak számít 1 launcher csere, mert gyak. mindig azt használod. (Felület, beállítások, ikonok, effektek, alkalmazásfiók,...)[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
TRob1
veterán
"vagy csak egy frankenstein?"
Max egy Frankenstein által kreált ICS, ugyanis a dokit hívták Frankenstein-nek, és nem a
teremtményét...(#911) ebay11: Az igaz, de nem szerettem volna, ha mások is tévesen ismerik meg.
(#908) szellkalman:
Szerintem ZTE Blade-nél nem találsz jobbat (amúgy se , de ennyi pénzből meg főleg nem)[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
TRob1
veterán
ui: Jah, az lemaradt, hogy a telefon topikjában sztem jobban tudnak segíteni.
A Beállítások/Telefonról menüpontban egyébként mit ír Android verzióhoz?
[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
TRob1
veterán
Na ez egy komoly hsz volt, grat. Imádom az ilyen elszállós emberkéket. Főleg annak tudatában, hogy mindegyik Androidos telefon valamilyen szinten meg-megakad, laggol (igen a 100-150k-s is) ... és tök mind1 hogy ki mit mond a saját szuper telefonjáról, mert ez tény! Mert ilyen az Android, és nem tudnak vele sok mindent kezdeni (persze próbálkoznak becsületesen), ahhoz az alapoktól újra kellene írni. Kis olvasnivaló, mielőtt ugrasz.
ui: Én pl. le nem cserélem a Pengét míg meg nem hal - legalábbis ez a tervem perpill (asszonynak kiskijelzős 1gh-ese semmivel sem tetszik jobban mint az én 600Mhz-esem)... és szerencsére van nem 1 ismerősöm aki nemhogy okostelefont, de hagyományos nyomógombos "butatelefont" használ, pedig aztán hetente is vehetne magának sgsII-t... és hogy miért szerencse ez nekem? Mert még ismerek olyanokat akik megmaradtak emberi mivoltuknál, és nem játsszák meg magukat ebben a világban. Bocs, nem bántás, csak ez van...
[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
TRob1
veterán
Jaaa, hogy csak nem fejezted be a mondatot? Értem. Akkor így helyes?
"Az, hogy a 20-30 ezer forintosak szarok, kevés bennük a tárhely/ram és valóban akadnak, arről nem az android tehet"... ...de arról már igen, hogy a 150k-s 2 magosok is.ui: Az "elszállós" emberkéket meg biztosan ismered Mikor sokan megelégszenek egy nyomógombos buta nokiával vagy SE-vel (vagy esetleg hogy tudnak mit enni nap mint nap), akkor az "elszállósoknak" nemhogy nem elég egy jóval többet tudó 20-30k-s okostelefon (ami mindenre elég, talán a játékot kivéve), hanem még a 60-80-100k-s (vagy még drágább) telefonnal a kezükben is azon gondolkodnak, hogy le kellene cserélni egy "jobbra", mert az "nem akad" vagy "többet tud".
ui2: Igen, szerencsére nekem annál jóval több eszem van mint hogy egy drága telefonnak örüljek, sokkal többre tartom ha van családom, egészségesek, és esetleg fel is tudom nevelni a kölköket, és inkább velük játszok mint az idióta gagyi telefonos xarokkal 3-4 colon, amik már 10 éve is kifutottnak számítottak PC-n minimum 14 colon...
[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
TRob1
veterán
Jó, téged direkt nem említettelek, te egy külön faj vagy, de nehogy azt hidd hogy minden ájfon4es, meg sgsII "rajongó" "tekbzi", sőőőt (pedig már több helyen is akartam veled példálózni az király/legjobb/legszuperebb/mindent tudó ex sgsII-d miatt, de aztán hagytam a fenébe )
És amint látom már az utódja sincs meg...
És természetesen mindenki arra cserél amire akar, csak ne játssza az eszét hogy 20-30k-s xarok, meg hogy sgsII a tuti (ami ezek szerint nem is annyira tuti, ha "ma" már nem elég )(#1033) porse:
Szerinted mindent végig kell ehhez nyomkodni?
Mert szerintem elég ha sokat olvasok itt-ott... (1et neked is linkeltem, elolvashatnád legalább azt)
Ha nem érted, azt meg sajnálom...[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
TRob1
veterán
Jah, és nem beszélve arról, hogy 2 hsz-ban ellentmondasz saját magadnak, ugyanis a
"Ki mondta, hogy nem akad bármelyik droid?" az magyarul azt jelenti, hogy mindegyik akad.
Most meg: "... Én nem sokat, de azok nem akadtak.." vagyis amiket nyomkodtál, azok nem akadnak.
Akkor most mi van?(#1035) nggabi:
Hé, hé! Én nem mondtam hogy Te mondtad hogy xar... olvasd újra!
Az meg épp nem oszt nem szoroz, hogy sgsI, II vagy III, nem az sgs-en meg a számozásán van a hangsúly (nem emlékezhetek minden tekkbzi minden telefonjára )[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
TRob1
veterán
Igen, gyári rommal sokkal xarabb a Penge is (de ha hiszed, ha nem, a legtöbb Penge vásárló gyári Rommal használja... eladtak 80ezer darabot Mo-n, és abból ha pár száz bukkan fel itt ott az összes pengés fórumon, az már jó - és valszeg el is érik őket rajta a legtöbb esetben, de gondolom a többi dolog is működik bennük, illetve az appok java része is megy - nem játékos szemszögből)
De így van ez az összes telefonnal... vki az sgs-ekre (de bármelyik másikra ha van lehetőség) is tesz ilyen olyan romot, de a többség gyárit használ belőlük...szerk: Minden szóba, jah. Bocs hogy figyelek arra ha vki mond nekem vmit. (Ha szeretnéd, többet nem fordul elő nálad)
i4et s2t: Na pont erről beszéltem a legelején, az 1. sz hszemben is... pedig azok nem 20-30k-s telefonok.
(#1038) nggabi :
Ok, te meg addig nyomd végig a Super Mariot 5,29 colon (vagy a már 10 évvvel ezelőtt 700 MHz processzorral és 128 MB RAM-mal tökéletesen futó gta3at )[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
TRob1
veterán
Ja hogy úgy akasztod meg. De azt meg ugye miért tennéd (jah, de ha már itt tartunk, múltkor asszonnyal elmentünk reggel 10től este 6ig túrázni/geoládázni egyet... ebből kicsit több mint 4 órán keresztül futott a Sports Tracker nevű "gps használó app", mellette ment a navitel navi, és folyamat használtam a g:hu nevezetű, szintén gps-t használó geocaching appot, és ezek mellett telefonálni is vígan tudtam (oké, játékot nem indítottam még 1 andokut se ), de ha hiszed, ha nem, 1 mp-ig se fordult meg a fejemben hogy itt vmi nekem lassú, vagy kellene egy jobb telefon...
1 ideig gondolkodtam a Defyben, aztán a Defy+-ban, de mikor láttam belőle több töröttet, illetve többen is akik váltottak pengéről, azt írták hogy penge sokszor gyorsabb (kivéve game), meg jóval tovább bírja szuflával, letettem róla... azóta másban nem gondolkodok (pedig érdekelt a "strapabírósága" miatt, de csakis az miatt)
A Go Launcherre meg többen írták "drága telefonnál" hogy akad, ekkor viszont mindig kikerekedett a szemem. (A saját oldalukon, a fórumukon is szokták néha-néha írni)
Én viszont tökéletesen elvagyok vele, asszony Live With Walkmanjén meg egyenesen száguld...(#1041) nggabi:
Abban igazad van hogy ha "kellene" neteznem rajta néhány órát, az nem tetszene... de akkor vmi táblát vennék... eleve a note-ot se lehet zsebre rakni, akkor meg már inkább 1 még nagyobb kijelző (nekem 3,5-4-5 között nemigen van ilyen szinten különbség, számomra hosszútávon mindegyik kicsi a netezéshez, egy filmről meg ne is beszéljünk... soha nem tudnék ezeken filmet nézni)Jut eszembe, jól elbaxtam az időt ilyen hülyeséggel, nem tudtam befejezni a 12 dühös ember c. klasszikust (nemtom nektek mond-e vmit ez a film cím )
[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
TRob1
veterán
Annyit már nem bír az új romokkal, 7et meg sose bírt (volt akinél 6 felett volt, de nálam nem). De az előbb említett kis túra után este még volt benne 40 körül, asszem 38%
(#1044) nggabi:
Nem szeretem a nyomógombost, nehezen tudom használni (és lehet hogy az általam kedvelt appok se futnának rajta )Launcherprot addig szerettem, míg nem ismertem meg a Go-t (úgy tavaly februárig vagy márciusig, de mingy megmondom pontosan )
szerk: tavaly március 1-2-3ig kb. (Honnan tudom? Én szóltam stefinek hogy nézzen már rá fordításügyileg, és 6án fel is tette, én meg előtte pár nappal kezdtem használni )
[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
TRob1
veterán
Jaaa Azt hittem poénnak szántad a "másikat"
szerk: Ú vazz, rosszul emlékeztem, pista bátyánknak 7 nap felett volt a pöngéje.
[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
TRob1
veterán
De te vmit nagyon benézel sztem, mert az oké hogy sikít ha elfogy a belső hely (persze nem 15-20 appnál, mert nekem kapásból 54 van most telepítve, és csak egy "occcó kici kínai vackom van"), de át lehet helyezni az appokat az sd-re, és mehet tovább az újabb appok telepítése.
És szvsz ne vegyél addig tabletet míg utána nem jársz/olvasol, meg nem bizonyosodsz arról, hogy a sok millió Android júzer mind-mind fel tudja telepíteni a neki éppen szükséges összes appot a telefonjárá/tablet-jére...
Kezdd az itteni #1024+#1026 hsz-szel.[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
TRob1
veterán
Na és az a bizonyos data rész hol van ha nem a telefon belső memóriájában? És jaj dejó hogy majdnem üresen áll az sd-nél gyorsabb belső memód, ha már van.
Úgy látom itt sokaknál van zavar a belső memóriákat illetően.Jah, és ext nélkül is felpakolok 100 alkalmazást (igaz, 80nál több sosem volt fenn, de már abból is kukáztam vagy 20-25-öt, mert nem volt rá szükség, ahogy neked sincs 100ra )
(#1063) rum-cajsz :
Így van.[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
TRob1
veterán
Na a class10 is elég nagy tévedés, mert általában még lassabb telefonon mint a class6. A class10 nagy fájlok mozgatására/használatára lett kitalálva (vidkamera, fényképező, "pendrájvnak való használat" stb.), sok kis fájl mozgatásánál hajlamosak belassulni (sokszor nem is kicsit), a telefon meg javarészt persze kis fájlműveleteket végez. Ha mondjuk csak filemket másolsz rá napi rendszerességgel, akkor tényleg jobb (egyébként )
És pont azt mondom hogy nincs extem, mégis bírok telepíteni (ha fogy a hely, 1-2 dolgot áthelyezek sd-re... vagy letörlöm amit nem használok )ui: Jah, és azt tudtad hogy az ext-re formázott kártyák a telefonokban gyorsabban halnak? (Lehet hogy nincs összefüggés, lehet csak véletlen, de olvasataimban ezt vettem észre )
[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
TRob1
veterán
Dehogynem! Pl. Te biztosan (meg anyám főnöke: sokáig az alkalmazottakkal vetette fel magának ha hívták, tárcsázni meg még talán azóta se tud, de attól függetlenül mindig a legújabb ájfónja van, me' a fia azt mondta, az kell egy igazgatónak, meg azzal mindent lehet Nem vicc, kb. szó szerint semmit nem csinál vele, csak beszél.)
(#1086) nggabi:
Tévedés, én már rég nem vagyok semmilyen bzi, kigyógyultam (de telefonbzi meg sose nem is voltam, az az öcsém volt pár évig). Full normális, hetero típus vagyok. Semmi bzulás.[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
Új hozzászólás Aktív témák
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest