- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Eladatják a britek a kínai vállalattal a skót chipcéget
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Még ebben a hónapban megbüntetheti az EU az Apple-t
- Proxmox VE
- Microsoft Excel topic
- AliExpress tapasztalatok
- Linux kezdőknek
- ASUS routerek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
IT café
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rimuru
veterán
válasz MC Pite #3892 üzenetére
Úgy látom nem kaptál választ, mondom hogy gondoltam.
Beállítások -> Alkalmazások -> Összes -> Gmail/Google Play Áruház -> Adatok törlése. Ha ez nem segít akkor ott van a Frissítések eltávolítása is. Talán még a Google Play Szolgáltatásokkal is eljátszhatod egyre több mindenhez kell.Vigyázat, csalok!
-
MC Pite
veterán
válasz MC Pite #23325 üzenetére
Kipróbáltam a Sygic-et is, 3 féle opció is van benne a hanggal/bt-al kapcsolatban - mindegyik opcióban BT-on tolja mindenképp.
Nem tudom, tényleg extrém kívánság lenne hogy a navi alkalmazás opcióban kínálja fel/csak akkor tolja BT-on a hangot ha van média stream? Soundabout felment, de Here-el nem megy amit szeretnék, illetve úgy látom, amit szeretnék egyik app sem tudja(?), mert a navi programnak kellene ezt tartalmaznia(?).Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
MC Pite
veterán
válasz MC Pite #23325 üzenetére
Szeretném ha tudnátok ebben egy kicsit segíteni, nem akarom elhinni hogy nem lehet ezt bluetoothon megoldani
Soundabout fent van, de csak a azt tudom állítani, hogy a media stream milyen formátumú legyen, azt hogy a navi magától ne kapcsoljon át erre csak akkor használja ha van, gondolom nem tudom beállítani.Akad esetleg olyan normálisan használható navigációs program, ami képes erre?(Csak akkor tolja Bt-on a hangot ha már aktív a media stream, egyébként csak saját hangszórón.) Ha nem túl drága és fizetős, akár az is játszik. Ha nem a megfelelő topikban keresgélek, akkor kérlek irányítsatok át, vagy akár ha ismertek olyan aktívabb nemzetközi fórumot ahol nagyobb az élet/segíthetnek, megköszönöm!
Másik kérdés, hogy ha jól sejtem a Sony PC companionba a csatlakoztatott telefon mellett ha a biztonsági mentés funkcióra megyek, gondolom nem egy üres ablakot kellene hogy kapjak
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
törölt tag
-
MC Pite
veterán
válasz MC Pite #23435 üzenetére
Kiegészítés:
Ha kimenő hívást indítok, kikapcsolni akkor fogja csak a BT-ot, ha ezt beállítom (Ignore system bluetooth state) - ekkor mindenképp lebontja. Ha ez ki van kapcsolva, bekapcsolva hagyja kimenő hívás után (bejövőnél nem).
Ezt bekapcsolva hagyom, mert csak olyankor indítom (van hozzá widget, és az állapotsoron is látszódhat ha aktív) ha nem tervezek zenét hallgatni; ha indítok zenét, ezt kikapcsolom.[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
törölt tag
válasz MC Pite #23435 üzenetére
Azt hiszem, hogy én eljátszadoznék az automatizálómmal (E-Robot). Tud BT. be/kikapcsolást, le/felcsatlakozást akár eszközfüggően, meg tudja különböztetni a streamek csatornáit, ismeri, ha egy zenelejátszó fókuszban van, kezelni is tudja, amennyiben a lejátszó az Android médiavezérlő parancsait használja és a ki/bejövő hívásállapotokat is érzékeli, kezeli. Szvsz. minden adott, hogy alkalmas legyen a feladatra. Persze, ez csak az elmélet. A puding próbája....
-
törölt tag
válasz MC Pite #23438 üzenetére
Igen, az lehet. A másik, ami eszembe jutott, az a SoundAbout. Én nem használom, de sokan dícsérik. 1millió letöltés, 4.1 -es átlag. Egy próbát megér.
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz MC Pite #34905 üzenetére
Ha nem akarod automatizálóban magad leprogramozni, akkor pl. az Avast tud ilyet. A másik telóról SMS -ben ráküldöd a megfelelő utasítást, az Avast pedig visszaküldi a teló koordinátáit. Arra is van lehetőség, hogy a parancsban megadott időközönként folyamatosan küldi a koordinátákat a leállító parancsig. Persze, root nélkül ez sem tudja bekapcsolni a GPS -t. Root -tal viszont igen.
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
vasi89
addikt
válasz MC Pite #34924 üzenetére
eddig nem csinálta, semmit nem töltöttem le szombat óta. És lockscreen programot sem raktam fel. de ha elhúzom akkor visszadob a saját lock screenemre.
szerk: elemlámpa programot töröltem le mert az volt az egyetlen ami nem iylen "hivatalos" cucc mint pl facebook, whatsapp vagy skype és el is tűnt a lock screen. Érdekes h csak 2 nap után kezdte csinálni főleg olyan app-al ami első helyen áll a play áruházban
[ Szerkesztve ]
-
-
crok
Topikgazda
válasz MC Pite #40930 üzenetére
Root nelkuli tuzfal is van es a legtobb rendszerben van beallitas arra, hogy az appok wifi-t esvagy mobilnetet is hasznalhatnak. Annyi cink a rendszerbeallitasos megoldasban, hogy a rendszerappok wifi-jet altalaban nem lehet tiltani.. de a non-root es root tuzfallal megoldhato.
-
brd
nagyúr
válasz MC Pite #40930 üzenetére
Én a NetGuard-ot használom nagy megelégedéssel, ebben apponként lehet szabályozni pl. azt is, hogy WiFi, vagy mobilnet elérése legyen-e. De mint mindennek, ennek is van egy hátránya: ha amúgy VPN-t használnál a mobilon, akkor lesznek problémáid, mert a No Root FW-k többsége (mindegyik?) úgy működik, hogy egy "belső" VPN-t épít ki (amin csak azt engedi át, amit beállítasz).
Szerk, #40935: Arrafelé is keresd, ahonnan a mobilnet beállításaihoz eljutsz, vagy a hálózati részben az "egyéb", vagy "több" menüben (nem tudom, melyikre ferdítik magyarul).
Ha már itt vagyok, én is kérdezek: Xiaomi Mi9-en vagy egy idiótaság, ami nem tudom, rendszerszintű-e, mert más A9+ eszközöm nincs. Arról van szó, hogyha fingerprint azonosítás van beállítva, akkor 72 óránként kéri a PIN-t. Na' most értem én, hogy ez sokaknak probléma, de én tudhassam már jobban, hogy nem vagyok agysérült és vagy nem felejtem el, vagy vállalom, mivel jár, ha elfelejtem. Ezt a 72 órás újraellenőrzést meg lehet valahogy hekkelni vajon, hogy ne kelljen (root van)? A topicjában többször kérdeztem már az elmúlt 1 évben, de az elég kihalt, a legtöbb arc ilyen "kijött a frissítés", "nekem is települt, itt az about kép ni'", "a kis cicás csengőhang benne van-e már", "mi a verziója a félévente frissülő nem hivatalos ROM-nak" típus. (A fingerprint kikapcsolás sajnos nem opció, mert az másik agysérültek miatt a fizetős appok használata okán szükséges.)
[ Szerkesztve ]
The only real valuable thing is intuition.
-
mizoli
addikt
válasz MC Pite #40935 üzenetére
Olyasmit keress, hogy adatforgalom korlátozása.
Ha nincs, akkor valamelyik tűzfal app.
Amit írtam, az AFWall+ semmit nem lassít, nem használ VPN -t, de root kell hozzá.
A nem root tűzfalak VPN-t használnak, de szerintem megér egy próbát.brd
A 3 naponkénti kódbeírás biztonsági "szolgáltatás", nem tudok róla, hogy meg lehetne kerülni, de ez nem azt jelenti, hogy nem lehet, csak én nem tudok róla 🙂[ Szerkesztve ]
-
tordaitibi
veterán
válasz MC Pite #40956 üzenetére
Hogy a többin lehet-e azt nem tudom de Xiaomin a mai napig nem kell tűzfal.
Minden appnak beállíthatod a wifi, a mobilnet és a háttéradatok használatát.
Vagy éppen a nem használatát.
Én így játszok évek óta, játék telepít, nem indít hanem lekorlátoz és csak ezután indít. A 850-ik pályán sincs még reklám.
Akkor van gebasz ha a játéknak konkrét web igénye van vagy webview módszerrel jeleníti meg.
Ez egy überkirály találmány csak a nem a felhasználónak... -
tordaitibi
veterán
válasz MC Pite #41280 üzenetére
Amit irtal valos, csak se az okat, sem a megoldast nem tudom.
Nem vigasz szamodra hogy nalam elkezdek egy valaszt irni, lezarom a telefont, ebresztem, mas appokat ranyitok es ugyanonnan folytatom az irast, vagyis nem tolt ujra, es a telefonom ram szukosebb mint nalad.
Ez a bongeszo es a rendszer hibaja, meg fog javulni valami frissitessel.
Amit leirsz, en ezzel asztali pc, Linux alatt szenvedtem kb. 1 honapig, pedig abba 8G ram van. Itt a forumba is kerdeztem, amiket tanacsoltak meg is csinaltam, eredmeny nelkul.
Atvaltottam masik fulre vagy ranyitottam egy programot es visszateresnel ujratoltotte az osszes oldalt.
Es egyszer csak megszunt, vagy os vagy Opera frissitessel, nem tudom mar. -
crok
Topikgazda
válasz MC Pite #41373 üzenetére
A certet előre szokás odaadni. PC-re ott van a kábel, az megbízható mert ott kell legyél az infrastruktúrában helyileg is és magas valséggel be is kell lépj a PC-n hogy bármit csinálni tudj a céges hálón. Ha már a PC-n megvan a cert onnan másold át, arra millió lehetőséged van. A cert-et nem arról a hálózatról kell feltenni amire felmész (a céges készüléken van device admin is ideális esetben, az fel tudja tetetni a cert-et is egyébként - de ez a felhasználótól teljesen függetlenül megy, és ez teljesen jól van).
[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
válasz MC Pite #41375 üzenetére
Félreértettél - a file-t feltenni a telefonra nem nagy ügy, arra van millió lehetőség..
Az, hogy a készülékeket igazából a cégtől kapod attól még nem lesz "céges", erre mondtam a device admin dolgot is, mert ezt az IT-nak szokás csinálni hogy távolról tolják ki a cert-et vagy kiadják neked és onnan a PC-ről a telefonodra azért nem rakétatudomány átpattintani egy darab file-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest