-
IT café
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
mexel
veterán
válasz Keeperv85 #15486 üzenetére
Köszönöm! Azért gondoltam csak megint a build.prop-ra mert a múltkori problémákat megcsináltam benne, de még kísérleteztem, és egy másik build.prop használatával nem volt a wifi bekapcsolva telepítéskor. Azért hittem hogy abban van valami amivelki lehet kapcsolni, de akkor valószínűleg más okozta.
A SettingsProviderbe bele tudok nyúlni? ( doedexelni kellene gondolom mert odexes még) Vagy inkább úgy kérdezem hogy bele lehet nyúlni, csak én nem tudok?
Közben rögtön kérdeznék mást is: egy másik custom romban sok belerakott felesleges és nem gyári + kínai appok vannak. Sokat el tudok távolítani, de vannak amiket ha eltávolítok a telepítőből, akkor is lesz egy kis droid emblémás ikon a rom telepítése után a képernyőn, amire ha ráklikkelek letölti az eltávolított appot. Keresgéltem hogy vajon hol lehet ennek az okozója a romon belül de nem találom. Ilyesmit hol keressek? Érdekel hogy hogyan csinálták, vagy mi a módja ennek.
-
mexel
veterán
Odexes apk-t lehet szerkeszteni apktool-al?
-
mexel
veterán
Itt a link a hangerő állításról. Ebben kicsit több mindent is kell figyelni mint amit én is állítottam.
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Tudja valaki mi a különbség a build.prop-ban a
ro.productr.locale.language=
ro.product.locale.region=és a
persist.sys.language=
persist.sys.country=között? Valamint a
ro.config.default_timezone=
és a
persist.sys.timezone=
között? Láttam olyat ahol egy build.prop-ban mindkettő féle be volt írva különböző országokkal.
-
mexel
veterán
Köszi! Megpróbálom ezt értelmezni. Az a fura hogy az en/GB beállításnál nem áll be telepítés után a nyelv, az első hindire áll, úgy kell kikeresni az angolt. Ha beírom hogy en/US akkor angolra áll automatikusan telepítés után, de pl a hőmérséklet Fahrenheit-ben lesz, át kell állítani, úgysem jó.
Ha hu/HU-ra állítom akkor magyar, az jó. Ha en/CN-re ami jó lenne a témák miatt akkor sem áll be angolra, és nem értem miért nem akar az angolra beállni csak en/US-nél.Ráadásul a wifit sehogy sem tudom kikapcsolni induláskor
2 napja ezekkel szórakozom és nem jutok előbbre.
A build.prop-ról is alig találok valami leírást, legalábbis normálisat. Kénytelen vagyok mindent tesztelni.
Az számít egyébként hogy a nyelv a build.prop-ban mire van állítva azon kívül hogy az elején a telepítéskor megkérdi a nyelvet és ott ki kell választani vagy nem? -
mexel
veterán
A telefon azonosítói ami alapján a pc felismeri a telefont hol találhatóak egy custom romnál? A Boot.img-ben, vagy magában a romban? Vagy mindkettőben? A build.prop-ban megváltoztatható mit írjon ki, de attól még nem fogadja el drivereket a pc.
-
mexel
veterán
válasz Blue Eagle #15537 üzenetére
Arra hogy a pc milyen telefonnak látja a készüléket ha rádugom. Eredetileg Coolpad 8297W-ként ismeri fel a gyári rommal.
Ilyenkor az MTKDT ( és más program) is felismeri és a driverek telepítése is simá(bba)n megy.
A custom EMUI rom után viszont Huawei G750-T01-ként látszik a telefon és a drivereket hiába telepíti az ember nem ismerik fel a programok ( pl az MTKDT sem, de más sem)Ha a build propban minden értéket átírok a gyári Coolpad értékeire ( vagy éppen próbaképpen a gyári build.prop-ot használom az emui-hoz) akkor már ugyanazt írja ki az usb eszköznél és az eszközkezelőben, de a drivereket ugyanúgy nem fogadja el és a programok sem ismerik fel.
( custom romnál az eszközkezelőben megjelenik egy CDC eszköz is ami mindig felkiáltójeles és semmi driver nem jó neki)
Ezekből azt szűrtem le hogy nem csak a build.prop-ban megadott értékek kellenek az azonosításhoz, az csak egy dolog hogy mit ír ki éppen.Ez azért is lenne fontos mert éppen most volt hogy valaki elflesselte a telefont, és nem lehetett semmilyen driverrel csatlakoztatni a pc-hez mert huawei-ként látta. ( az más kérdés hogy ott valamit elszúrtak mert a recovery és minden elment)
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
válasz Blue Eagle #15539 üzenetére
Nem sajnos. Az a baj hogy így az ADBdriverinstaller sem Coolpadnak látja, de feltesz egy drivert és ki is pipálja, csak így nem jó.
Jó lenne ha tudnám hogy mit és hol kellene átírni ( ha lehet)hogy Coolpadként lássa a custom rommal is a telefont. ( az más kérdés hogy a play így már nem enged annyi mindent tölteni, plusz a dts hang is recseg )
Lehet hogy nincs erre jó megoldás, mondjuk a Lenovo-s Vibeui rom az Coolpadként láttatja magát, a Xiaomis MIUI rom is Coolpadként láttatja magát, ( a play ott sem jó úgy) és a miui-s rom nagyon hasonló az emuihoz.Kérdés hogy a boot.img tartalmaz valamit, vagy a romon belül valahol a systemben és build.prop-ban kell keresni a megoldást. Ha a boot.img akkor azzal elvileg nem tudok mit kezdeni, ha a rom akkor már talán van kis esély, de nem biztos. Ahogy belenéztem sok helyen a huawei-es azonosítókra hivatkoznaka beállítások, akkor azt talán mindenhol át kellene írni ami nem biztos hogy járható így. Persze most főként csak találgatok.
-
mexel
veterán
A build.prop-ban a "ro.gemini.smart_3g_switch=1" mit kapcsol? Jó lene beállítani hogy a 3g-n ne engedjen mobiladatot kezdéskor.
( beraktam egy kártyát tesztelésre aminél nincs előfizu netre de telepítés után simán lerántott valamennyi adatot, ezt jó lenne elkerülni) -
mexel
veterán
válasz Blue Eagle #15542 üzenetére
Köszi! Igen néztem, de ott nem találtam olyat ami segít rajtam, nem tudom ott mit kellene változtatni-. Ráadásul egy valamit próbáltam régebben, de akkor a visszacsomizott boot.img-t nem fogadta el atelepítő. Azóte nem szerkesztettem.
-
mexel
veterán
válasz lacik25 #15550 üzenetére
Köszönöm! Sajnos nem azzal van bajom hogy nem tudom a Coolpad drivereit feltenni Hanem azzal ha Huawei azonosítóval ismeri fel a gép akkor ezek a driverek nem jók, amit meg elfogad azzal nem működik. Azt kellene megtudnom hogy hol találhatóak a romban azok az azonosítók amik alapján a pc felismeri.
-
mexel
veterán
Van olyan progi ami komplett custom odexes romot tud deodexelni?
( win-hez, és ha van akkor a neve is érdekelne. Persze nem így hogy:" Van. A nevem pedig Kovács János" )
Előre is köszönöm a segítséget.[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
-
mexel
veterán
-
mexel
veterán
Megnézem, de szerintem ezt is használtam, igaz ezzel nem próbáltam ramdisk-et szerkeszteni. Valahogy a kitkat-es romokat ha szerkesztem ( biztos én nem csinálom jól), ha nem is írok át semmit csak átfuttatom pl ezen a kitchenen már nem is települ, vagy nem indul a rom. Valahol az alapoknál van nálam baj bőven szerintem
Az a helyzet hogy mindent próbálok használni amit találok, kísérletezek. ( nincs konkrét cél)
Most találtam egy romot ami akár jó is lehetne, de az sd-re pakol, a másikban nem találom hogy honnan tesz linkeket a képernyőre, ilyeneket nézegetek, de amint hozzányúlok egy ilyen progival azonnal kuka a rom. Pedig olvasok amit találok, de ez még mindig kevés.Van egy rom ami idáig nagyon jól sikerült, de ott meg az azonosítót kellene megoldanom.
Szerk: úgy látom ezt a kitchent még nem próbáltam
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Erre gondolsz? Erről beszéltünk most.
Mert amit Te linkeltél az másik, azműködik, csak én nem tudom visszacsomizni a módosítást. -
mexel
veterán
Próbálgattam ezt a kitchent hogy milyen scriptet csinál.
Az updater-script amit legyárt így kezdődik:
"format("MTD", "system");
mount("MTD", "system", "/system");
format("MTD", "userdata");"Ez jó így?
Minden script a custom romoknál ami van a telefonhoz, így:
"format("ext4", "EMMC", "/dev/block/mmcblk0p8", "0", "/system"); "Az első verzió is használható? Az MTD helyett nem ext4 kell? Nem fog valamit rosszul formázni?
Nem valami ilyesmi kellene helyette például?
format("ext4", "EMMC", "/cache", "0");
format("ext4", "EMMC", "/data", "0");
format("ext4", "EMMC", "/system", "0");
mount("ext4", "EMMC", "/dev/block/mmcblk0p8", "/system"); -
mexel
veterán
válasz cappa72 #15634 üzenetére
Köszönöm!
Érdekes hogy egy ilyen kitchen ezt nem teszi meg és így csinál scriptet. ( mondjuk egy sima deodexet sem csinált meg jól, akkor valószínűleg ennyit is érnek ezek )
A telefon custom romjai valóban mind úgy vannank írva hogy emmc van írva.
Most már ezt is tudom, legalábbis sejtem
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Ismét itt vagyok: Sajnos nem vált be egy jónak tűnő megoldásom a telepítés utáni wifi kikapcsolásra
Ez azért kellene, mert az emui telepítő kéri a wifi jelszót, és ha megadjuk, a google azonnal odapofátlankodik és kéri a google accountot. Sajnos ha elkezdjük a google beírását akkor összeakad az emui telepítővel ami még nem ért véget.
Ha kínai lokáció és nyelv volt ro.product.locale, és Hu és hu a persist.sys.language és country akkor jó volt, mert nem kért wifit és a telepítő is más volt.
Egy hiba adódott ami most derült ki: így ha hagyjuk az időjárás widgetnek hogy megkeresse hol vagyunk, akkor kínaiul írja ki a települést
Ha a ro.product.locale nyelvet átírom magyarra akkor jó, de akkor már más a telepítő és kell a wifi jelszó neki.Ekörül pörgök már egy-két napja de nem találok megoldást. Azt nem tudom valahogy megoldani hogy a google ne induljon el ha a wifiez kapcsolódok?
Próbáltam ro.setupwizard.mode= -vel játszani de semmi eredménye.Nincs valami ötlet erre?
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
válasz kelzsoca #15638 üzenetére
Köszönöm a egítséget, kelzsoca megnézte hogy a wifi ki van kapcsolva induláskor.
valószínű hogy at emui beállítás telepítő kapcsolja vissza az elején.
Ha ezt nem tudom megcsinálni akkor az is jó lenne nekem ha a goggle telepítője nem indulna automatikusan amint csatlakozom a wifihaz az elején. Erre van valami megoldás? ( azaz hogy a google ne induljon automatikusan)A ro.setupwizard.mode= az nem erre való? ( csak mert ez nem működik nekem)
-
mexel
veterán
válasz cappa72 #15675 üzenetére
Sajnos nincs. Vagy az UI telepítőjében kellene kilőnöm ( ez lenne a jobb, és érdekes ha kínai lokáció és nyelv van megadva nem is kéri a wifit . Magyar nyelvnél igen és a telepítő színe is más Az sem lenne baj ha meg klehetne csinálni hogy mminden nyelvnél úgy működjön mint a kínainál, csak nem tudom ezek a beállítások vajon hol vannak tárolva)
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
válasz kelzsoca #15678 üzenetére
De lehetne. De mivel ezt a romot nagyon várják itt a fórumban mert egy jó rom az emui, sokan nem olvassák el amit írok a telepítéshez és folyamatosan jön a privi , hogy nem jó a telepítő, miért áll le stb. Akárhogy írom hogy lépjék át, akkorsem teszik meg és után jön csodálkozás hogy leáll a telepítő. Gondolom ez ismerős. Ezért kellene kihagyni, bolondbiztosra szeretném. Ráadásul ez rendellenes működés így, jó lenne ha nem állna le a telepítő rögtön emiatt.
Másrészt ennyivel is előrébb lennék ha ezt is tudnám Próbálok olvasni, kutakodni és mindent kipróbálok, de nincs még nincs eredmény. Ha ez meglenne mehetne ki a rom a topikba.Van még egy kérdés ami nagyon izgat engem és sehogy sem boldogulok, de azt később mert más így is sok
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
ha az emui telepítőjét lefuttatom úgy hogy a wifi-nél skip-et nyomok, és befejezem a telepítőt, utána már akármikor is kapcsolom be a wifit nem jön elő a google telepítő csak ha pl rákattintok a play-re akkor kéri az adatokat hogy be tudjon lépni.
Ez az automatikus indítás csak és kizárólag az rmui telepítőjénél jön elő, ha beírom a wifi jelszót. Az a baj, hogy olyankor még az emui telepítő nem futott végig, közben már megy a google login képernyő is. Ilyenkor az emui hibával leáll és nem fejezi be a telepítőt, de a google sem, csak a vissza gombbal lehet kilépni. Elvileg működik utána minden, de nem egy elegáns megoldás és a google telepítő kérdései sincsenek megválaszolva így.
Nagyon szeretném megcsinálni mert nem szeretem ha valami nem úgy működik ahogy kellene[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Egyszerűen meg akarom csinálni, mert azt szeretem ha valami jól működik Valami megoldást biztos kerítek előbb utóbb Főleg ha kínai nyelvvel működik így akkor magyarral is kellene valahogy
A másik nagy gondom, hogy a kis rizsák úgy oldják meg sokszor a tyúklábas telepítést, hogy az app nem is található a romban, csak linkek jelennek meg az asztalon. Nem app telepíti, valahonnan máshonnan indulnak. Hol lehet ezeknek a forrása? Vagy ez romonként változik?
A gyári romban egy compound.db fájlban van eltárolva hogy mik legyenek a képernyőn, ikonok, mappák. Ezt kellene szerkesztenem valami adatbázis kezelővel de amik vannak nem nyitják meg. ( vagy már régieket használok, majd keresek még valamit)
Van viszont egy másik romom ahol nem jövök rá honnan jönnek ezek a linkek.
Van ötlet hol szoktak ilyen beállítások lenni?
Egyébként itt a fórumban osztottam meg az emui romokat mert a gyári coolpad finoman szólva is igen bugos. Az emui 3-hoz már csak 1-2 kis finomítás kellene.A gyárinál pl most jöttem csak rá hogy a témák letöltése miért nem indul: ha nem kínai a nyelv akkor el sem indul az app Kb 5 órája ezen molyolok hogy melyik módosítás okozhatja ezt. Simán kidob ha nem kínai a nyelv.
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Ha benézel a topikba a legjobb romnak mondják ezt. Gyakorlatilag már kész, kivéve ezt a részt. Full magyar, és ez az emui 3 még csak most jön ki az új Huawei-ekkel. Ennél jobb rom nem nagyon van a coolpadra. ( most jön a miui 6, tegnap csinálgattam kicsit próbára, de az még developer verzió, nem minden megy benne)
Az emuiban már minden megy, csak az elején akad ez a google motyó. Kár lenne ez miatt hanyagolni. Nagyon jó akkuidő, és fullos oprendszer, stabilan működik, nem nagyon van benne hiba már ( csak egy menüpont nem megy)
Sikerült mindent úgy beállítgatnom hogy a play is úgy látja a készüléket hogyminden tölthető hozzá, jó a kamera stb, mi kell még?
Van itthon a sokat dicsért asus nexus tablet és annaka gyári szoftvererében több a hiba mint az emuiban amit összemókoltam. Szeretneém a legjobbra megcsinálni, kitartó vagyok
( meg ti is a segítségekkel )[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
válasz Keeperv85 #15691 üzenetére
Kipróbáltam a mási kettő parancsot is, végül is nem változik semmi.
Azon gondolkodtam hogy tulajdonképpen az sem volna baj ha lefutna agoogle account kérés ha nem állna le, ezt a hibát dobja miután majdnem lefut:
"a fiókkezelő alkalmazás sajnos leállt"Ez a google fiókkezelő szolgáltatása lehet? Annak mi a neve? Talán ha azt cserélném régebbire/újabbra, vagy esetleg nincs jól telepítve a romba...
Más kérdés: van egy updater-script fájlom, és bármit csinálok vele mindig failed hibával megáll. ( failed6) Ez szintaktikai hiba vagy bármi lehet?
[ Szerkesztve ]
-
-
mexel
veterán
Sikerült a portolt Huawei romot kernel és ramdisk cserével úgy összehozni, hogy végre a pc is felismerje huawei-nek, elfogadja a drivereket stb. Így már az MTKDT is simán felismeri, lehet menteni. Egy gondom, még van: az imei számok nem látszanak sem MTKDT-vel sem más programokkal a pc-n. Tudom hogy így fél megoldás mert az lenne a lényeg, bár már ez is jó eredmény mert egy elflesselt telefonhoz hozzá lehet férni, de azért valami megoldás kellene. Az hogy az imei látszik szintén valahol a kernel és ramdisk környékén dől el? Mert ha igen, akkor ezzel nem tudok továbblépni.
-
mexel
veterán
válasz Blue Eagle #15782 üzenetére
Már nincs Ezt Ksanc szépen levezette hogy mi okozzta Azóta sok romban látom hogy hogyan próbálják az mtk-s telefonoknál a halk hangot javítani, de ott mindig ott van az NVram warning.
Azért a kernel buherálást nem én végeztem nyilván, csak felhasználtam ami kellett hozzá, és beépítettem De az a lényeg hogy ez működik, Lementeni elvileg le lehet mindent az MTKDT-vel, gyorsan kipróbáltam. A mentésben ott van az NVRAM.bin és userdata_nvram_only.tar is. Gondolom az imei-t is mentette, a tar-ban az NVD_IMEI-ben van 3 fájl ami máskor is szokott.
Az imeik viszont nem látszanak semmilyen programban ( az MTKDT-ben isüres a helye) és nem is tudom szerkeszteni. Ez gond és foglalkozni kell még vele, vagy félmegoldásnak már ez is jó?
-
mexel
veterán
Megint ezzel a boot.img ki-becsomagolással szívok. Múltkor sikerült becsomagolnom a módosított boot.img-be mindent és működött. Most valamit nem jól csinálok megint, nem tudom visszacsomagolni. Ha az MTKunpack-al csinálom, akkor visszacsomagolásnál milyen parancsot vagy könyvtárat vagy mit kell megadnom?
Ugye az egész boot.img-t kicsomizza egy Boot mappába. Ebben ott van egy ramdisk mappa, kernel, kernel_header, ram_disk, ram_disk.gz és egy ram_header fájl.Ha össze akarom ugyanezt csomagolni akkor én az "MTK_repack boot" parancsot adom ki ( a program mappájában van a kibontott boot könyvtár természetesen).
Össze is csomagolja, de ha újra kibontom akkor a kernel kivételével minden másnak változik a tartalma és nem is működik a boot.img. Lefut a script oda-vissza is, azt írja ki mint a képen, de a végeredmény nem meggyőző. Ebből a progiból több verziót is próbáltam
Mit kell beírni összecsomagoláskor hogy jó legyen?A másik Bruno Martins félét ha próbálom ( feltelepítettem a pearl környezetet hogy működjön) ott kicsomagoláskor mit kell beírnom? Én az "unpack-MTK.pl boot.img"-t használom, a boot.img a program mappájában van. Itt is lefut a script, de csak egy "boot.img-kernel.img" fájlt kapok eredményül. Itt milyen paranccsal kell kicsomagolni?
A múltkor eltaláltam valahopgy és működött, de most megint ezzel szerencsétlenkedek.
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
válasz Keeperv85 #15839 üzenetére
És én a zImage fájllal jobban járok? Azt hogyan szerkesszem? Így most van még egy magas lépcső a folyamatomban
Valahogy az mtkunpackkal lenne jobb csinálnom, ott gyönyörűen látom a mappaszerkezetet, fájlokat, látom mi van bennük, szerkeszteni is tudom, csak jó lenne valahogy összecsomagolni
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
válasz Keeperv85 #15841 üzenetére
Igen, de ahogy írtam fentebb van kis aprócska hibaüzenetem: "No ramdisk folder found!"
Lehet hogy az a baj hogy ramdisk mappát keres és nekem rmdisk mappa van a boot.img-ben?Ha mtkunpackal kicsomagolom a boot.img-t így néz ki a boot mappa amit elkészít:
rmdisk\ - ez a mappa
kernel
kernel_header
ram_disk
ram_disk.gz
ram_headerMost ha jól sejtem amit a ram_disk fájlban látok egyben azt találom a rmdisk mappában emészthető formában.
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
válasz Keeperv85 #15845 üzenetére
De nekem nincs ott az a mappa éppen ez a baj Nekem csak a zlmage fájl van árván
Ha lenne mappa az lenne jó. Azt hiányolom erősen
Nekem mappár csak az mtkunpack csinál, csak azzal meg nem tudom valamiért összecsomagolni.Azt hiszem fel kell dobjak valami linuxot, valami ubuntu live is megfelel erre?
A BrunoMartins féle is csak a kernelt bontja ki, a ramdisket nem.Az a szerkezet amit írtam az az mtkunpack féle kicsomagolás, nem a kitchenes.
Teljesen külön mappákban dolgozok mindennel, azt csak azért írtam, hogy mutassam az hogyan bontja ki.
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
válasz Keeperv85 #15847 üzenetére
Igen, írtam is: ha a kitchennel csomagolok ( több félét is próbáltam) akkor csak és kizárólag a kernelt, a zlmage fájlt teszi oda, nem csomagolja ki a ramdisk mappát.
Ezért írtam le, hogy a többi ki-be csomagoló program mit csinál.
A bruno féle szintén csak a kernelt ( aza pearl-es van a kitchenben is ha jól látom)
és kipróbáltam az mtkunpackot is, ami már kibontja a ramdisket is.Itt a kép a kitchen hibaüzenetéről: error
A mappában csak a zlmage van kibontva ha a kitchennel csomagolok
Ha az mtkunpackkal csomagolom ki akkor így néz ki:
Kicsomagolt boot mappa -
mexel
veterán
Na csak hogy kezdjek biztos lenni abban hogy ezekkel a boot img-kkel vannak bajok:
letöltöttem találomra egy samsung custom zip romot. Azonnal kicsomagolta a kitchen a zlmage fájlt és a boot.img-ramdisk mappát is.Most megpróbálok valami mtk-s másik telefonét is, hogy csak acoolpaddal van gond vagy az mtk-kal nem boldogulok.
Szépen be is csomagolta ahogy kell.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest