Új hozzászólás Aktív témák

  • Mr Dini

    addikt

    LOGOUT blog

    válasz crok #42628 üzenetére

    Köszönöm a részletes magyarázatot. Sokat segít átlátni azt a 360°-os fordulatot, amit az Android modding scene vett a 4.2.2 óta (ez volt az utolsó OS verzió, ami után már nem is foglalkoztam roottal).

    Akkor esetleg belevágnék a moddingba. Átolvastam a magisk fórum összefoglalóját és nagyon durván részletes, respect a gyűjtőnek. :R A szkripting szerkezete is tiszta. Az egyetlen ok, amiért ezt a hsz-t nem oda írom, az az, hogy kicsit bizonytalan vagyok. Apróbb módosításokat szeretnék eszközölni a jelenlegi romomon (Pixel Experience Plus). Első sorban a rádiót szeretném megbütykölni. Eredetileg a Xiaomi féle MIUI rendszer volt a telefonon, amely rádiója képes volt menni bedugott fülhallgató nélkül is. A jelenlegi romon viszont nem ez a helyzet. Mindenképp kell neki a fülhallgató.

    A cél tehát az lenne, hogy egyetlen függvény visszatérési értékét felülírjam. Smalival szerkesztve a system apk-t, majd magisk modullal felcsatolva simán megy a módosítás, viszont ez nyilván nem fog túlélni egy frissítést. Jobb lenne futásidőben lecserélni s visszatérési értéket. Annak idején a supersu korszakban ehhez xposedet használtam volna. Nem tudom, hogy a magisk képes-e közvetlenül belenyúlni a memóriába/runtimeba, feltételezem nem. Viszont xposed alternatívaként az edxposed eléggé elhagyatottnak tűnik, a Canary zipek flesselése pl kicrasheli a manager appját. Illetve a safetynet checken sem megy át a rendszer, ha fent van a keretrendszer.

    Találtam egy lsposedet, ami működni látszik, de nem tudom mennyire fedi le az eredeti xposedet.

    Érdemes lenne az utóbbival próbálkoznom? Vagy mit ajánlanál?

    [ Szerkesztve ]

    Eleinte angol billentzuyetet akartam. De aztán megismerkedtem a nagy 'Ő'-vel!

Új hozzászólás Aktív témák