Új hozzászólás Aktív témák

  • winben

    aktív tag

    Üdvözletem kollégák!

    Még sosem jártam ezen a fórumon, remélem a kérdésem ide illik - szerintem igen.

    Van tesómnak egy Huawei p8 lite telója. Nem túl combos gép, meg régi, de szereti, tehát lecserélni nem akarja.

    A hétvégén felkeresett, hogy nézzek már rá a telójára, mert az teljesen meg van zavarodva, azaz:

    * Készit fotót, a telón nincs ott a kép
    * Nem tud videózni, mert a gyári videó app a felvétel inditásakor vagy lefagy vagy kilép
    * Nem megy a hangrögzitő
    * és nem tud podcast-ot hallgatni

    Ránéztem, tényleg elég szokatlan volt az eset, próbáltam biztonsági mentést csinálni, de folyton lehalt a gyári huawei backup emiatt - egy életünk egy halálunk FR-et kapott a teló (menüből). Beállítottam újra, elkezdte nézegetni és a hibák ugyanúgy előjöttek.
    Ekkor elkezdtem az sd kártyára gyanakodni - kivettem belőle, fotó, videó, hangrögzitő egy újabb FR után működik. Próbáltam az sd kártyát leformázni és nem lehet. Az adatok ugyanúgy rajtamaradnak. Áttettem az USB-s kártyaolvasómba és hozzádugtam a telómhoz (pc nincs most nálam) (P20 pro), ott is megkiséreltem az usb tár formázását, látszólag végig is ment rajta, de minden adat maradt, sőt ha törlök egy pdf-et a kártyáról az újra megjelenik idővel.
    Szóval az sd kártya jó eséllyel kuka.

    Aztán sd kártya nélkül folytatva:
    Podcast-ot hallgatni képtelenség. A készülék így gyári állapotában (L21C128B130) nem képes bizonyos típusú mp3 fájlokat lejátszani. A "hivatalos" google podcast app bármilyen csatorna valamely műsorát elinditva fogja és kilép, ha felteszem a podcast addict-ot akkor szépen le is tölti (belső tárhely), de lejátszani nem hajlandó, mindig kiirja, hogy a rendszer nem támogatja a formátumot, vagy csak annyit, hogy sajnos nem sikerült a lejátszás. A saját lejátszója is ugyanezt mondja ha kézzel másolom usb-n a készülékre a fájlt. Ellenőriztem még, a gyári zenéket és bizonyos régebbi mp3-akat lejátsza, de a mostani újabb podcast-okat nem. A fájlokkal nem kellene legyen hiba, a saját telóm lejátsza ezeket és ez a készülék is régen lejátszotta ezeket. Érdekesség még, hogy ha telepitek egy VLC-t az lejátsza az addig lejátszhatatlannak tartott mp3-akat.
    Belenéztem még a fejlesztői beállításokba, találtam egy ilyet, hogy "Média -> NuPlayer használata az AwesomePlayer helyett" - ez be volt kapcsolva. Kikapcsoltam, nem változott semmi.

    A teló Telenoros, nem lett belepiszkálva a rendszerbe, igy nem tudom hova vélni ezt a megbolondulását.
    Azon gondolkozom, hogy ha esetleg bevinném a huawei szervizbe tudnának-e a dologgal valamit kezdeni vagy elzavarnának...

    Ötlet...?
    :R

Új hozzászólás Aktív témák