Új hozzászólás Aktív témák

  • Mr Dini

    őstag

    Hi,

    Ma kénytelen voltam egy kicsit szórakozni a dnsmasq-val a WIFI hálómon, hogy néhány címet letiltsak egyes interfaceken. Ezt a hosts fájllal, router oldalt oldottam meg a 0.0.0.0-ra irányítással.

    És ekkor tűnt fel, hogy minden csatlakoztatott szerveremen és PC-men a hálón sikeresen életbe is léptette a változtatásokat, pingre már a 0.0.0.0-ról jött a válasz.

    Kivéve a Droidos eszközöket... :Y Mivel ők sehogy sem akarták az igazságot... Az összes androidomon zavartalanul meg tudtam látogatni a "tiltott" (helyesbítek, átirányított) oldalakat... :W Ezért gyorsan gyártottam két testing hálót (ugyanazzal a DHCP tartománnyal) és ránéztem, hogy mi a helyzet akkor, ha egyik hálóról a másikra csatlakozok. És ekkor esett le az állam, mivel a csatlakozáskor a Droid nem küldött DHCP Discovery-t, így offer-t sem kapott a szerveremtől, hanem használta a másik hálón kapott címet. :Y Ilyet még nem láttam...

    Nos, ez így elég problémás (szerintem)...

    A kérdés, hogy miért tették ezt a kedves fejlesztők?

    Egyébként egy manuális statikus IP-re, majd vissza DHCP-re kapcsolás után rendbe jön a dolog, de akkor is, ezt így nem szabadna! Mert így kénytelen vagyok tűzfallal szűrni ezt is, ami kicsit lassabb, mint az előbbi dnsmasq-s megoldás.

    [ Szerkesztve ]

    Eleinte angol billentzuyetet akartam. De aztán megismerkedtem a nagy 'Ő'-vel!

Új hozzászólás Aktív témák