Új hozzászólás Aktív témák

  • vicze

    félisten

    válasz migabi24 #17724 üzenetére

    Csak hogy értsétek is:
    VACUUM - Fogja a az adatokat és egy átmeneti file-be elkezdi átmásolni azokat, majd a végén, kicseréli az új file-ra a régit. Lényege, hogy a törölgetés által keletkezett töredezettséget megszüntesse.

    Értelme telefonon, ahol ilyen 2MB egy db max. és alacsony az I/O hozzáférés ideje, közel 0.

    REINDEX - Ez újraépíti az Indexeket az adatbázisban. Tehát az index kritériuma szerint sorba rendezi az adatbázis rekordjait. Ugyan úgy mint a fentinek töredezettségmentesítés a lényege, értelme ugyan annyi.

    Mint DBA mondhatom, hogy a körülmények függvényében a fenti dolgok még 100GB adatbázisnál se hoznak feltétlen lényegi gyorsulást. Illetve a DB töredezettsége kicsi adatbázisoknál ritkán probléma. Ráadásul Android esetében nem éppen soktáblás DB-ről bonyolult lekérdezésekkel beszélünk tonnányi lockolással.

    @(#17729)migabi24: Ezt így külön inkább
    Igazából azt kéne megnézd, hogy mi okozza a lagodat, pl. túl agresszív memória kezelés, hogy tenni tudj ellen különben csak vakon lövöldözöl a semmiben. Ha pl. 1GB szabad RAM-od van állandóan, az nagyon nem jó, mert a rendszer nem preload-ol nem kerülnek memóriába a programok és minden a diskről olvas be állandóan újratöltögeti az appokat, ami te lag ként érzékelsz leginkább.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák