Új hozzászólás Aktív témák

  • Nwis86

    aktív tag

    Sziasztok
    Pár napja én is Zopo c2 tulaj lettem. Igaz sokak írtak már véleményét, de azért 1 keveset én is írok!

    Minidealról rendeltem, és sg-postal rekord sebességgel 6 nap alatt érkezett meg és ebben már a 2nap magyar vám is benne van. (vámot és áfát nem kellet fizetnem)
    A doboz összenyomorgatva és átázva érkezett meg, a legnagyobb felhőszakadásba hozta ki a postás biciklivel... Ahogy a doboz kinézett azt hitem hogy ennek annyi, de szerencsére belül még több réteg bubis fóliába volt tekerve a telefon doboza így nem lett semmi baja! A telóra gyárilag szépen fel van téve 1 védőfólia + mellékelve is van még 1 db, további tartozék 1db akku, adatkábel és töltő! A telefon gyönyörű, így élőbe még jobban néz ki mint képeken, bár szerintem az oldala 100% hogy nem fém, csak fém hatású műanyag, hiába olvastam már több helyen is hogy fém. Nekem nagyságra is kényelmes, pont tenyérbe illik, 1000x kényelmesebb ezen nettezni mint kisebb kijelzőn! Az első wifire kapcsolódáskor automatikusan frissítette magát, a letöltés nagyon lassú volt vagy fél óráig tartott! A magyar nyelv tökéletes, hibát, hiányosságot eddig nem találtam! A telefon sebessége is tökéletes, eddig még nem tudtam megakasztani akár hány dolog fut a háttérbe akkor is pöccre megy minden! iphone 3gs-em ehhez képest nagyon lassú. A kijelzőnek valami hihetetlen szép képe van, komolyan kb jobban néz ki mint a monitorom:) egyenlőre csak 2 játékot probáltam, NFS Mw-t és a Wild Blood-ot aminek nagyon jó grafikája van, mind a 2 tökéletesen megy! Ez a első androidos telom, root és hasonló dolgokhoz nem étek, így ilyenekről nem tudok írni, a telefont úgy használom ahogy érkezett!

    Antatu: 11700 pont
    Akku teszt: 727 pont 100%-ról 19%-ra 4óra3perc alatt merült, érdekes mert a tesztek közt már van 1 C2 és az csak 526pontot kapott, esetleg lehet én más beállításokba csináltam. 100% fényerőn! 2/3g letiltva, gps, wifi szintén letiltva.

    És most jöjjön pár dolog ami nem annyira tetszik!
    Az első akku berakásnál már nagyon nehezen ment rá a hátlap, később került bele a sd kártya ekkor már nem tudtam visszarakni a hátlapot, vagy 5 percig szenvedtem vele de azért se ment rá, ekkor jobban megvizsgálva észrevettem hogy az egyik 2mm-es kis fül be van nyomódva így nem tud alá pattanni a tartó pöcök, így 1 vékony csavarhúzóval ezt vissza kellet feszítenem, így már kapásból ráment a hátlap. Rendeltem hozzá + tokot is amihez szintén le kell venni a hátlapot mert a tok egyben hátlap is, ekkor ismét kikelet feszegetnem azt a a 1 fület, szerintem ezt már minden egyes hátlap leszedéskor vissza kell majd feszítenem hogy rá tudjam tenni:(

    A gyári adatkábel valoszinűleg hibás, ha rákötöm gépre 10ből 1x talán sikerül felismernie a win7-nek, vagyis felismeri mindig elkezdi kiírni hogy új eszköz, meg is jelenik a 2+ meghajtó (telo +benne lévő sd) aztán hirtelen megszakad és eltűnnek a meghajtok, majd kiírja hogy ismeretlen eszköz... ezzel órákat szenvedtem mire rájöttem hogy ha lerakom az asztalra távolra és még véletlen se érek a kábelhez akkor minden oké, de ha megmozdul fél centit a telo vagy a kábel máris szakad a kapcsolat.

    A kijelző fényereje halvány! Az iphone 3gs kb 60%-on tudja azt amint a C2 100%-on. Én pedig iphont is napsütésben 100%-on használtam így ehhez képest C2-öt nagyon sötétnek találom. Bent a szobába tökéletes, a 100% talán még 1 picit túl fényes is, de amint kimegyek a házból semmit se látni, és ehhez vakító napsütés se kell. Az automata fényerőállítás így meg 1 vicc, mert kb a felére állítja mikor 100%-on is takargatnom kell a másik kezemmel hogy lássak valamit!

    A kamera az kritikán aluli. Pedig örültem hogy végre nem kell majd magammal cipelnem a rendes gépet, de hát így továbbra is kell. A nappali fényképek még elmennek, sőt igazából 1 mobiltól sokkal többet nem is várok el, de iphone 3gs a maga 3megapixelével jobb képet csinál! Félhomályba gyenge lámpafénynél már csúnyák a képek, főleg ha a téma 2-3méteren túl van, így már a vaku se ér semmit, annyira zajos a kép hogy pl a sörösüvegen lévő feliratot nem lehet elolvasni... ilyen helyzetbe a régi iphone vaku nélkül is jobb képet csinált! A kamerát még nem probáltam a szabadba, csak bent éjjel lámpafénynél, de az eredmény valami borzasztó... kb a 7ével ezelőtti 5000Ft-os mp4-embe épített 1mp kamera csinált ilyen videókat... hiába állítok bármit a legjobb minőségű felvétellel is olyan a kép mintha valami 320x240-es kép lenne széthúzva 1080p-re, ráadásul az általam gyűlölt 3gp formátumba ment. Nem igaz hogy ilyen hárdverrel alatta nem képes értelmes formátumba menteni... :( Bár oly mindegy mert soha az életbe nem fogok ilyen minőség mellet kamerázni! Már azon is gondolkoztam lehet kifogtam 1 hibásat, mert ez a minőség egyszerűen túl szar... nem akarom megint az iphont dicsérni, hisz az elmúlt 6 évbe rendesen megutáltam, de nem tudom mással összehasonlítási.... az 640es felbontásba is fényévekkel jobb videót csinált!

    Vásárlás előtt kérdeztem itt a fórumba is hogy lehet -e telepíteni kapásból a ad-kártyára, azt írtátok hogy lehet, ezért is vetem végül meg ezt a telot, pedig nagyon féltem hogy kevés az a 4Gb és sajnos nem hiába, már több játékkal is találkoztam amit ez miatt nem tudtam felrakni, pl Real Racig 3, rányomok a playbe és elkezdené telepíteni de 2 másodperc múlva már jön is a hibaüzenet, hogy nincs elég hely, előbb szabadítsak fel 1,2gb-ot és próbáljam újra... telóra alig raktam fel pár dolgot de már csak 900mb helyem van és hiába figyel benne a 8gb-os kártya... bár nfs és wild blood ott vannak, de ezeket gépről raktam oda... de a playbe lévő nagyobb dolgok sehogy se akarnak oda települni, egyszerűen megszakad a letöltés helyhiány miatt....:( pedig be van állítva hogy az sd kártya előnyt élvezzen, a telepítés oda is megy de letöltés nem...

    Az akku nekem 1napot se bír ki pedig alig használom, bár iphone ennyit se bírt! Pedig itt olvasgattam hogy simán mennek ezek a kínai telok 1-2napot, érdekes módon nekem csak kb 16 órát! Pedig nem is játszok órákat, és szinte 0 telefonálás, a nem használt dolgok gps stb le vannak tiltva 3g-is, 2g szinkronizálás viszont folyamatos, ha használnám rendesen mondjuk 2-3 óra játék és több telefonálás, gps és 3g non-stop akkor szerintem fél nap alatt lemerülne...

    Mindent összevetve egyenlőre nem bántam meg hogy megvettem! A teló jól néz ki és gyors, a kijelző iszonyat szép, már ha ép nem süt a nap... a kamerában csalódót vagyok de hát van rendes fényképezőm így ez se akkora gond, az akku lehetne jobb de még így is jobb mint az régi iphonom. Ami egyedül bosszant az a tárhely, ha nem létezik valami megoldás a playben lévő dolgok sd-re való telepítésére akkor lehet hamarosan eladó lesz a teló... és várok mire lesz valami hasonló szögletes formatervű kínai 16gb-os max 250$-ért!

Új hozzászólás Aktív témák