Új hozzászólás Aktív témák

  • Jazz

    veterán

    válasz Dottore #81776 üzenetére

    Ez mind szép és jó amíg viszonylag sok a memória, új a telefon, nincs belakva a rendszer. De még akkor se...hiszen a rendszer dönti el hogy mire van szükséged, gyakoriság/"beosztás" szerint, és sokszor ez teljesen hibás következtetéseket von maga után.
    Haszontalan dolgokat a megmóriában tart, az iGo-t meg pl. kilövi a háttérből, mert úgy ítéli hogy nem használod, holott csak egy telefonálás miatt léptél a főmenübe, meg hogy megnézd az sms-ed.

    Nálam az a helyzet szaggat, akadozik a telefon sokszor. Sok mp mire betölti a főoldalt, soronként rajzolja ki az ikonokat, widgeteket. Ami kell azt nem tölti be, de a rohadt galéria az ott virít 50mb-ot lefoglalva, amit soha az életben nem használtam. Az iGo is van hogy fél év mire betölt. Viber igo böngésző, ez meg az, és kész behalt a telefon. Azt se tudom már mit helyezzek a telefon-sd-re, mert internal storage asec mappája 500Mb így is. De sajnos teljes egészében nem lehet progit áthelyezni másik meghajtóra, és nem, az internal asec nem az sd-ről van hivatkozva, hanem tényleg ott foglolja a helyet, hiszen sokszor telepíteni sem enged semmit "nincs elég hely az eszközön", egyes almappa direkt törlését követően meg hipp-hopp, felszabadult a rendszer szabad helye, lehetett telepíteni. Ez is milyen már, hogy nem lehet megadni az alapértelmezett telepítési utat. Külön rom-al kell trükközni hogy a külső sd-t tudd használni a telefon-sd-vel. Agyon van szabályozva, irányítva a saját telefonunk kezelése, hogy nehogy ki tudd tolni a tervezett élettartamát, hanem vegyél új telefon.

    Bizony, ez a megmória kezelés sem tökéletes, messze nem, ha be van lakva a telefon és viszonylag kevés a memória. Task killer teljesen felesleges, mert egyből visszakerül az alkalmazás ez tény. Egy módszer van: elixir-ben lefagyasztani a progikat. Pl. google szolgáltatások valami 3x60Mb-ot evett minimum. Lefagyasztásával sikerült némileg gördülékenyebbé tenni a rendszert de még mindig nem az igazi. (egy részének lefagyasztásával, nagy részét nem használom). Viszont van sok olyan amit folyton a memóriában tart, és csak ritkán használod, sőt, kell a fenének hogy gyorsan betöltődjön. Viszont ha ezt lefagyasztod, állandóan visszakéne tölteni....
    Miért kell eljátszani a mesterséges intelligánciát, mikor egy vicc az egész rendszer. Miért nem bíznak a felhasználókban, miért nem dobnak ki egy android for advanced user verziót, aztán ott és úgy szabja testre a user a telefont ahogy akarja. Aki meg a 21. század ellenére továbbra is egy bites felhasználó, annak meg maradnak a user friendly megoldások. (de nem hiszem hogy jeleneleg sok ilyen van).

    [ Szerkesztve ]

    free your mind

Új hozzászólás Aktív témák