Új hozzászólás Aktív témák

  • esicyhun

    tag

    Egy kis sikerélmény beszámoló, most örülök. :)

    Megjött az Usb A-A kábel, sikerült rátenni a SimBox-ot a csoda gyári android helyett az X96 Max Plus Q2-re. Érdekes, hogy a SlimBox oldalán levő Usb Burning Tool-ból a legrégebbit kellett felrakni, a legújabbal az Amlogic driver hibát jelzett az eszközkezelőben, így a FW feltöltés sem volt lehetséges. Az Android TV verziót választottam, amire nekem kell, teljesen jó:

    - most már szépen, ahogy kell, bootol a CE SD-ről és pendrájvról is
    - Reboot to Libreelec működik végre
    - Zattoo streaming app tökéletesen működik, még a TV frekit is váltja
    - Root ki/be kapcsolható
    - Wi-fit nem teszteltem, vezetékes netet használok, de a hálózatokat látja. Van fake wi-fi opció is, ami elvileg elrejti a vezetékes netet az erre allergiás appok elől
    - megszűnt a HDR always ON jelenség. Egyedül a recovery működik HDR-ben (ez nyilván rendkívül fontos), de mindenhol máshol már az adott alkalmazás vagy a CE vezérli, hogy HDR legyen-e vagy ne.

    Sikerült még korábban felraknom a Slimboxot az egyik régi S905X boxomra is (Nexbox A95X-B7N 1/8-as 100Mbit LAN), ezen kissé döcögősebben de megy, és szintén Android 9 van így rajta.
    És ami a legfontosabb: ezen a boxon is működik a CE Matrix: a CE fórumokat olvasva Android 7 kell neki, mert így lesz a CE bebootolásához szükséges bootloader a boxon (ebben nem vagyok biztos). Egyedül az USB OTG portom nem ment, de segítettek a CE fórumon így már az is működik. Egy 45 perces sorozatot néztem rajta tegnap teszt jelleggel végig, eddig nem indult újra. Fagyás 2x viszont előfordult, akkor amikor nagyon gyorsan lapoztam a menüben, ezt még próbálgatom. Mindenesetre le a kalappal a CE fejlesztők előtt, hogy egy ilyen ősrégi boxon is megy a legújabb CE. :)

Új hozzászólás Aktív témák