Új hozzászólás Aktív témák

  • Csicsóka

    őstag

    válasz junkpod #58622 üzenetére

    Lett még egy haszna ennek a "barkácsolásnak" A régebbi SOC banda (s905 s905x, s912) is használhatja ezt a mount-storage.sh megoldást. Legegyszerűbben így lehet használatba venni a data, vagy cache partíciókat. A korábbi megoldások mind bonyolultabbak voltak.
    Akár mindkettőn is lehet egy egy rendszer, a cache-be pld. egy jól beállított alap rendszer, komoly media tár nélkül, mert az nem fér bele a fél gigába. Ezt bármikor elő lehet venni, ha a data-ra tett full rendszerrel valami gebasz történik. Vagy tesztelni pld. a kétféle távirányító kezelési megoldást, hogy melyik tetszik jobban.

    A 3-as kernelnél már boot időben jelen van a /dev/cache, és /dev/data, ezért nem kell offset értékekkel, loop eszközzel variálni. Egy minden boxra általánosan használható megoldás ez. A vason lakó droidot ez nem bántja, megférnek egymás mellett.

    mount-storage.sh tartalma:

    mount /dev/data /storage
    #mount /dev/cache /storage

    Váltani a két partíció közt úgy lehet, hogy a nem használt (itt most a cache) sor elé kell egy kommentet (#) tenni. Mindkét sor elé téve úgy indul mit eredetileg SD-t teszi a /storage alá. Mindkét sor elől kivenni viszont nem szabad!

    AZ SD-n belakott rendszert a korábban írtak szerint, rsync-el lehet a data-ba költöztetni.

Új hozzászólás Aktív témák