Új hozzászólás Aktív témák

  • LógaGéza

    addikt

    válasz BullZeye #53747 üzenetére

    Ez szép és jó, DE!
    Ha valóban NASnak akarod használni, akkor kell hozzá stabil merevlemezkezelés is. Szerény véleményem szerint az USB-n rákötött mindenféle külső házban lévő vinyók nem megoldások erre.
    Tök jó, hogy mindent kiszolgál ez a kis lap, de ha mellette ott kell lennie egy valós NAS-nak, amiben csak a vinyók vannak, akkor mégse az igazi a dolog.
    Amíg nem lesz rajta 4 SATA port, addig nem NAS sajna...
    Ráadásul én nem tudnám elképzelni, hogy a nappalimba zúgna 4 vinyó 0/24, szóval a mindent egybe megoldás se az igazi itt.
    Sokat agyaltam rajta, hogy hogyan legyen, végül maradt egy G3900-as Celeron procis gép, 4GB RAM-al, 2 vinyóval, és egy SSD-vel, ami felkerült a kihasználatlan emeletre, a nappaliban meg maradt a rendes media player. Van rajta Transmission, SickChill, Home Assistant, NFS, és meg se akasztja az egészet semmi. Fogyasztásban szerintem így is alatta vagyok egy hasonló áron megvehető, ám sokkal gyengébb Synologynál.

    "Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"

Új hozzászólás Aktív témák