Új hozzászólás Aktív témák

  • Cifu

    félisten

    válasz Tyrel #44183 üzenetére

    Az hogy a Polaris/GCN hány éves az pedig irreleváns, ha az 5500/XT nem tud sem olcsóbb sem gyorsabb lenni nála.

    És majd 2-3 év múlva is ez lesz?
    Mert itt most két nézet ütközik. Ha az RDNA nem éri meg a GCN-hez képest, akkor ma eladni egy olyan arch.-ot, ami hamarosan elavulttá válik, finoman szólva se szép dolog.
    Ha viszont a GCN és az RDNA sebessége tényleg azonos, akkor viszont semmi értelme az RDNA arch. bevezetésének...

    Ráadásul Polaris-ból még mindig vannak készleteik, sőt ha gyártják még (?) azt is olcsóbban tudják mint a Navi 14-et, hiszen nem az amúgy is nagyon szűkös 7nm gyártókapacitásukra kell bezsúfolni.

    Ez már egy másik kérdést vet fel: nem lett volna jobb a Polarist továbbfejleszteni, és egy olcsó, de a Polarisnál fejlettebb 12-14nm-es GPU-val kijönni? Persze feltehetően igen, csak éppen nem volt pénze erre az AMD-nek.

    Ezzel szemben a Navi 12 még mindig egy óriási piaci űrbe érkezne, ha jönne. Az ő kategóriája az, ahol semmijük sincs, az eladások 100%-át bukják itt jelenleg.

    Csak ahhoz egy kiforrott arch. lenne a megfelelő, mert ha féllábú óriás lesz, mint a Radeon VII, akkor kevesen fognak kapkodni utána...

    Szvsz az RX 5700 család is korán jött ki, mostanra kezd szoftveresen is talpra állni, és ha decemberben tényleg végre megadják neki a kellő szoftveres hátteret, még a végén jó is lehet.

    Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

Új hozzászólás Aktív témák