Új hozzászólás Aktív témák

  • Csupingo

    veterán

    válasz Talala #32040 üzenetére

    Én fix értékekkel használom ezért nem tudom teljesen auto-n milyen hőfokok vannak, de normális házban talán idle 40°C környékén kéne lennie, terhelve meg max 70-80 körül. Persze a te kis házadban simán lehet 5-15 fok eltérés.
    Nekem is gyenge hűtőm van és nem tetszik a ryzen működése auton. Olyankor minden kis terhelésnél feltolja az órajelet, a feszültséget és egyből ugrik 10 fokokat is a hőmérséklet, aztán követi a venti fordulatszám is nagy ugrásokkal. Ezért én inkább fix órajelet és feszültséget használok. Úgy talán te is lejjebb tudnád vinni a hőfokokat. Mondjuk csinálsz egy bios reset-et és beállítod a cpu órajelet 4200-ra és a cpu feszültséget 1,14-1,2V közé, aztán próbálgatod. Lehet a frekvenciával is feljebb menni, ha nagyobb teljesítmény kell, vagy a feszültséggel lefelé, ha magas a hőmérséklet.
    Vagy kezdésnek reset-eled a biost, és csak a co-t állítsd -20 -ra, vagy -25-re. Egyszerre 100 dolgot ne állíts el, mert akkor nem tudod, hogy mi, mit okozott. A SOC feszültség is lehet fixen 1 - 1,1V közé állítani.

    Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)

Új hozzászólás Aktív témák