Új hozzászólás Aktív témák

  • Sir Default

    csendes tag

    válasz wwenigma #31965 üzenetére

    Nagyon menő, ha jól értem akkor mivel az alaplapi cucc tudja ezt intézni a gyári beállításai közül, ezért nem CPU specifikus a probléma, hiába ő ájult be folyton mert leesett a cukra. De attól esett le, amit a lap alapviselkedése művelt vele ami tuning lap, ezért érdekes. Sokminden eszembe jutott ezek után:

    - Most először építettem én szét-össze gépet ever. Akkor egy ilyen konfignak nem kell Auto of the box mennie és ha összerakattam volna akkor lehet ezt ott megcsinálják, és én csak kapok egy működő PC-t ilyenekről mit sem tudva amit most csinálni kellett?

    - Így hogy LLC3 kell a stockhoz, az alaplap sem kérdéses minőségileg? Akkor is, ha a 3801 bios kritikán aluli volt. Végülis nem korlátozunk semmit csak egy setting lett más, kocsit meg ilyesmit is vinni kell a gyári ECU frissítésre meg hangolásra, és az se rossz attól még hogy kell a hangolás hogy menjen. És mivel én építettem most én voltam a "gyár", akinek ez a dolga a példában, el tudom fogadni.

    - ha CO-zok, akkor WHEA alapján a 0 és 23as szál core-ját nem szabad leszedáljam csak mondjuk -5-tel, a többit meg -15-tel és OK? PPT TDC EDC no idea, látom ilyenek is vannak. amit weri ír, hogy offsetteljem mínuszba az egészet CO helyett (ami proci és nem alaplapi setting ezért más) azzal nem csak visszacsinálom a problémát amit az LLC level 3 épp kijavított? Vagy mivel ez két setting, az LLC dolgozik offset mellett is és kompenzálja azt is VRM-en? Ugyanez vonatkozik a CO mínuszolásra is.

    - weri köszi az Fmax tippet, este olvastam írják hogy instability switch 5xxx-en meg lehet még csökkent is dolgokat, érdekes egy feature :D alszok nélküle.

    - Akkor BIOS-t most ne frissítsek és memóriához se nyúljak ha minden igaz? Kipróbálom a héten a 3733/1866-ot is (1.35V elég annak is?), és ha vmi hülyeség beüt, észben tartom a CL visszavételt is.

    Robi_73:
    Benyomtam az AIDA64-et fél órát csak memória pipa + egy óra mindanégy felső pipára, nem halt be semmi, így alakultak az infók:

    Fun +1: CPU-Z szerint 2-es steppingű a chip, de kicsit befagyott induláskor és a vinyóknak plity- hangja volt közben. kilépéskor nem tűnt el a tálcáról de az ablaka igen és beállt az egész rendszer bárhova kattintok nem reagálósra hiába jelölődött ki hogy gombok aktívak esetleg. reset után Kernel 41 63 szabálytalan leállítás a logban. semmi mástól nem volt ez eddig. nemtom ment e a hwinfo, lehet azzal akadt össze, más error se előtte se utána nincs.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák