Új hozzászólás Aktív témák

  • CPT.Pirk

    Jómunkásember

    válasz N_A_S #20039 üzenetére

    Kezdem átlátni, hogy mi történik. Ahogy nézem, a te alaplapodnál 145A az EDC limit, nálam 150A, vagyis kb. ugyanaz. Ez az az áram érték, amit a VRM ki tud engedni magából. Ez mellett még van egy TDC limit, ez nálam 100A.

    Indíts egy hwinfo-t, azon belül is indítsd el az érzékelők-et, és ott nézd meg a TDC, EDC és a VRM MOS értékeket, miközben csinálsz egy 10 körös Intel Burn Test-et, "very high" beállításban. Elvileg azt fogod látni, hogy az EDC limitet eléri a proci áramfelvétele, meg időnként a TDC-t is.
    A te lapodnak normális VRM hűtése van, ha a VRM MOS értéke nem megy 90-100 fok közelébe az IBT futása alatt, akkor szerintem megpróbálhatod emelni az EDC limitet (szerintem). Az én alaplapjaim vacak VRM hűtéssel vannak szerelve, így ezt én nem próbálom meg, nekem marad az, hogy cserélek alaplapot jobbra.

    Viszont addig is van egy kerülő megoldás, ugyanis az 5000-es Ryzeneknél magonként állítható, hogy az adott frekvencia görbéhez milyen feszültség görbe (és így áramfelvétel) társuljon. Erről itt van jó leírás: [link]
    Alapból a PBO elég magas feszültségeket (és ezzel együtt feleslegesen magas áramfelvételt) ad a magoknak, hogy biztosan ne legyen stabilitási gondja a procinak, viszont ezt nem igényli minden mag, jobb esetben egyik se. Most végigcsinálva a curve optimizerezést egy olyan magot találtam, ami csak negatív 5-ös értéket bír, de van 2 olyan is, ami negatív 30-at.
    Miután minden magra meglett a megfelelő curve optimizer érték, így elértem azt, hogy a nálam rendelkezésre álló 150A EDC áramkorlát mellett nem 4.2, hanem 4.4, 4.5GHz-ig boostol fel a proci ha minden magot terhelek, de az egyszálas teljesítmény is javult.

    Ez számszerűleg azt jelenti, hogy a tieddel kb. egyező CB pontszámról eljutottam az 1600 / 15500-es szintre.

    steewcv65: uhh, mondjuk annyi pénzért... :DDD

    Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

Új hozzászólás Aktív témák