Új hozzászólás Aktív témák

  • TRitON

    aktív tag

    válasz fudi2002 #15572 üzenetére

    @PeachMan: köszönöm a tanácsot. Annyi csak, hogy nekem VDDG feszültségem egyáltalán nincs; gondolom ez lenne a nem monolitikus CPU-kban a CCD és az IOD IF PHY-k feszültsége.

    @fudi2002: köszönöm az észrevételt. Semmi baja nem lesz az 1.2V-tól, tegnap már próbáltam is, gyakorlati haszna nem volt. Néztem a VSOC fogyasztást 1.1 és 1.2V-on is, gyakorlatilag semmi különbség nem volt a kettő közt. BTW, a GPU tuninghoz még ennél jóval magasabbra is szokták állítani, ugyanis a GPU is erről a feszültségről megy. Amúgy meg lehet valakivel szépen is közölni, hogy nem értesz vele egyet, de nem akarok moderátorkodni.

    Amit még tegnap kipróbáltam az a 3600-as RAM mellett 4000-es IF sebesség: nem volt stabil, de elindult, be is bootolt. Viszont 3600-as IF mellett a 4000-es RAM-ot sehogy nem tudtam működésre bírni, sem XMP-vel, sem kézzel. Próbáltam állítgatni az UCLK (RAM vezérlő?) osztóját is (1:1, 2:1), de semmi hatása nem volt. Azt gyanítom (de senkit nem akarok félrevezetni), hogy több dolgot is stabilizálni kellene a rendszerben, csak nem tudom, hogyan.

    [ Szerkesztve ]

    Mi az? 3 lába van mégsem tranzisztor? - ??? - Traffipax...

Új hozzászólás Aktív témák