Új hozzászólás Aktív témák

• Meridian

senior tag

válasz #32839680 #14577 üzenetére

A BIOS-ban állítgatni a ventit nem szeretem (amúgy sincs ilyen ha jól láttam az én lapomnak), mivel menet közben kicsit nehézkes a módosítása... leállítani, belépni a biosba, módosítani, reboot... eh.
    Azt szeretem, ha nem hallom a ventizajt... de ha melegszik a gép mert mondjuk jön egy melegebb időszak, akkor adok rá kis plusz kakaót a ventikre, akkor nem baj ha zajos már.

Amúgy a PBO enabled-et kipróbáltam, és tényleg érdekes... az idle időszak alatt láttam olyat egy pillatanra a Ryzen Masterban, hogy mind a hat mag sleepelt (azt meg hogy?) de végül beállt erre, lásd kép:
    [kép]

Aztán egyszálas prime95 gyilkolással:
    [kép]

Amúgy az is marha érdekes, ahoyg indult a prime, azonnal 65 fok lett a CPU... aztán ahogy lekapcsoltan, egy pillanat alatt 35 fok... a régi 60W-ott izzólámpa is lassabban hűlt le... inkább olyan ez, mint amikor felkapcsotlam: van fény. Lekapcsolom, nincs fény... :D

Aztán 12 szálat terhelve:
    [kép]

kb 4100Mhz-en rezzenéstelenül ment (amúgy nem gyári hűtő, de nem is valami drága, egy Silentium Fera 3, led nélküli verzió 8000 Ft-ért // sajna a Scythe Grand Kama Cross 2-esemhez nem tudok eBay-ről AM4 kitet rendelni, mert Magyarországra nem szállítanak... :( - pedig az ám a jó hűtő...! Oké hogy Noctua D15, de az 42ezer, ez a Scythe meg volt 12ezer, és szinte ugyanazt hozza)

Új hozzászólás Aktív témák