Új hozzászólás Aktív témák

  • rsanya87

    tag

    Na újra itt!!!

    Következő lett a fejlemény a több napos próbálkozásokból.:

    RAM:
    Csak és kizárólag 3000Mhz Safe módon stabil (@kistusik nekem is az a ramom mint a tied), Több mint 7órás stresszteszt alatt sem dobta el!

    CPU:
    Alapon ketyeg, C&Q kikapcsolva, XFR bekapcsolva.

    SoC voltage: 1.1volt alá nem tudom beállítani csak és kizárólag Ryzen masterrel. Biosból nem lehet sehogyan, nem tudok negatív irányba feszt állítani! Ha alapon mennek a ramok (2400Mhz), az SoC voltage 0.888-0.900 közt változik, ami szerintem tökéletes (lenne nagyobb mhz-nél is :D ).

    XMP profilok:
    Amennyiben XMP profilt használok (3000-et csak, mert a 3200-at itt is eldobja 1percen belül), az SoC-t felb@ssza 1.212voltra. Hát nem szeretném ott járatni. A GEN2-t meg kéne várni élve a kis 1600x-nek.

    CPU OC abnormality:
    Érdekes jelenség következik, amit nem tudok hova tenni!
    Amennyiben nem bántom a RAM-okat, azaz alap 2400Mhz-en járnak, a CPU-t 1.380volton 4ghz-el tudom járatni!!!!!!!!!!!!!4444!!!!!4! A hőfok 68C-on megáll, a stressztesz 6órán át ment! Abban a pillanatban ahogy hozzáérek a ramokhoz, el sem bootol a gép... Én nem értem ezt az egészet :D Valamint plusz érdekesség, hogy ha a BIOS-ban állítok cpu feszkót -irányba (1.416on járatná 4Ghz-en), kell neki vagy 3-4 boot mire beáll és elindul rendesen. Utána semmi baja már, amig nem érek a ramokhoz!

    Konklúzió:
    Hagyom így, mielőtt még kinyírom a CPU-t vagy a ramokat :D Esetleg aki a közelbe lakik és nagyon keni a dolgokat meglátogathat :D (Persze ha nem zavarja a gyereksírás :P ) Csatolok pár képet meddig ért el a kezem/eszem a témában.Várom a 3600x-et, talán lekezeli a ramjaim maxon, vagy felette (3333-3466) :D

    Stressz Teszt végeredmény:

    RAM sebesség:

    Cinebench eredmények:

    Üdv!
    Sanya

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák