Új hozzászólás Aktív témák

  • sb

    veterán

    válasz AxBattler #9539 üzenetére

    Szerintem abszolút más a célközönség.
    Eleve nem a játékos cpu teljesítmény van fókuszban egy APU-nál. Aki erre hajt az cpu-t plusz külön dgpu-t vesz. És az én olvasatomban még azon belül is irreális felára van általában a utolsó +10-20% cpu erőnek.

    Szóval én - és szerintem nagyon sokan akik nem maximális fps huszárok - előbb venne 7600 helyett is jobb perf/price mutatójú cpu-t és inkább lemond az utolsó 10%-ról. Apu-knál meg még ez a szint sem kerül szóba.

    A másik oldalról meg, ha deklarálod, hogy az APU drága és ennyi... akkor meg mi van az említett mini PC-kkel vagy előző gen-es APU-kkal?

    Több éve nincs dgpu-m, pedig a polcon még ott hever egy 6600 és egy RX 470. :D Előtte is több APU-t (és mITX-et ami eléggé APU irányba visz) építettem, szóval tisztában vagyok vele, hogy hely/fogyasztás ügyre plusz pénzt kell áldozni. De ez teljesen kezd kiesni az értelmezhető sávból számomra. Nem látok a célt, avagy adott célra van jobb/olcsóbb.

    szerk: Ha most kidobnának egy 3D inf cache-es APU-t 200k-ért akkor a szemem sem rebbenne. Annak meglenne a saját célterülete és értelme amit mással nem tudsz megoldani.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák