-
IT café
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bobalazs
nagyúr
Nemrég raktam új pasztát most megint magas a hőmérséklet.. Mit kéne csinálnom vele?
Meg azt hiszem meg is bolondult.
46 fokosan még mindig 73%on pörgeti a ventillátort...[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
Újrapasztáztam és most megint jó.
Egy hónapja írtam ide hogy pasztáztam, mi történhetett hogy egy hónap alatt elpárolgott a paszta?
Nem lehet a paszta hibája, hiszen ezt máskor is használtam másik gpu pasztázásához akkor nem volt ilyen témája. -
bobalazs
nagyúr
válasz Speed® #44884 üzenetére
zalman stg2 a paszta. Úgy tűnik mintha kevesebb lett volna most a gpun mint amikor rákentem. Hova tűnik, elpárolog?
Aztán lehet rosszul láttam. Most adtam neki megint. -
bobalazs
nagyúr
Öcsém ha egy borsónyi pasztát elkensz rajta akkor pont ennyi lesz rajt. Úgyhogy nem kell már belemagyarázni, inkább zoomolj bele a képbe. látszik a fecskendő nyoma ahogy csíknyomokat hagyott maga után. Na aztán nézd meg mellette milyen "vastag" az a paszta. Na ugye. De jólvan tök fölösleges magyarázkodnom, én csináltam, én tudom, jó az. Ha nem lenne jó, akkor nem lenne most 63 fokos az a kurva gpu. Ugyanis ha túl vastag lenne a hőfok se stimmelne. Úgyhogy a hülyék utcája egyel arrébb van.
-
bobalazs
nagyúr
válasz qukesz #44914 üzenetére
Az egy 480 gaming x korábbi hsz.éből kiderül. 580as biosszal.Szerintem a cpu limit utánajárásának egyszerű módja ha GPUt OCzod. Ha több fpst kapsz, akkor van még a cpuba erő. Ha meg ugyanannyi fpsed, akkor mindegy hogy oczod e a gput, mert cpu limites vagy.
Alulfeszeléssel és egyéni venti görbével egyébként nyertem 7-8 fokot [link]
Nem tudom megérteni hogy miért engedi a drájver hogy ennyire melegedjen.[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
válasz qukesz #44916 üzenetére
Hogyne játszanék de a mai nap láttam hogy k. magas a hőfok úgyhogy pasztázni kellett és így tesztelni is a hőfokokat. Fallout 76ozni szoktam mostanában, minden nap.
Azon agyaltam, hogy ha átírom a gyári rx 480 biost a venti vezérlést nekem megfelelőre alakítva, nem fog menni a kártya drivere csak atikmdag-patcherrel?
[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
twin frozr VI ventit csak cserélni lehet? Nem lehet megolajozni?
Irritáló, kerregő zaja van.
[link] -
bobalazs
nagyúr
Bírom az ilyen képeket. [link]
Pont az ellenkezője történik, nem hátul-hátra tolja ki a msi gaming vga a forró levegőt hanem oldalirányba pont rá a ház oldallapjára. Melegszik is a barom, most eszméltem rá hogy új házba költöztettem. Levett oldallappal 78 fok helyett 69-70 fokos.
Gyanítom nem is az 1 hónapja történt pasztázás volt most a gond, hanem a ház gyatra szellőzése.
Pedig elől 1 12cm-es hátul egy 12 cm-es venti forog. de nem elég mert megreked a vga körül a forró levegő. Érdekelne - más háznál ez hogy alakul?
A korábbi háznál az oldallap lyukai kb a vgahoz mérten voltak elhelyezve a mostani házon meg inkább cpu magasságában. Deepcool Smarter számítógépház -
bobalazs
nagyúr
válasz hegegabi80 #44954 üzenetére
NEkem újabban azt csinálja hogy felmegy ugye 70% körülire a fan mert melegszik a házban.. 78 fokos.. Csak ezért nem fogom levenni az oldallapot. És játék után fokozatosan emeli le a venti sebességet 1%onként, de nagyon lassan. Kb 5mpként 1%ot. Pedig addigra már rég lehűlt a kártya. Nem tudom mi ez, miért van.
-
bobalazs
nagyúr
válasz killbull #44957 üzenetére
Látom nem érted. A nyilás nem a vgaval hanem a hátsó ventivel egy síkban van, ha megnézed te magad is látod. Ezt már itt egyszer elmondtam.
[kép]
Ez annyit jelent hogy ez így konkrétan az oldallapot fűti. Nem a ház melegedik túl, hisz a cpu kellően hűvös és a többi alkatrész is. A vga viszont nem tudja azonnal kifújni a meleg levegőt ergo melegedik. Ha a korábbi házamhoz hasonlóan egy magasságban lenne a vga az oldallap nyílásával ott pont jó lenne.
Ezért nem fogom lecserélni a házat, mert szerencsére nem max terheléssel játszom a játékokat, néha viszont sikerül vsync nélkül maxra terhelni a vgat (mikor épp nincs lekorlátozva chillel) és akkor a 130W-os fogyasztás megmutatkozik a 78 fokban. (így alulfeszelve is.) -
bobalazs
nagyúr
válasz killbull #44960 üzenetére
Nem az a baj hogy nem jut friss levegőhöz, van alatta bőven hely, bármilyen résen meg tudja magának találni a levegőt ahonnan beszívhatja a levegőt. A gond hogy nem tud távozni kellő sebességgel. Ez nem egyedi probléma, szerintem a többi ház is hasonlóan szar lehet. Persze rajtad kívül senki nem szólt hozzá még semmit, így nem tudok erről többet elmondani. Ez az MSI gaming x konkrétan oldalirányban és előre tolja a forró levegőt hátra nem. Megbizonyosodtam erről úgy hogy a kezemet odatettem furmarkos terhelés közben. 12 centis ventik vannak benne úgyhogy megvan a kellő levegő nyomás.
Nem vészes a 78 fok sem tulajdonképpen. Sőt, nincs dropp a gyári 1303 Mhz-ről. [kép] -
bobalazs
nagyúr
válasz killbull #44962 üzenetére
Mondom még egyszer hogy nem sok a 78 fok.
Azért mondom mert a gyári biosba ha belenézel, 73 fok a kártya temp targetje, magyarul e fok köré van a kártya tervezve.
Nincs elől megrekedve a levegő. 3 ventit lehet beletenni, és a lényeg hogy egyik körül sem melegedik.
5,5 centi hely van a ház aljától a vga ventijéig, van ott hely elég hogy tudjon szívni levegőt. Gondolj bele az 1 centis nyilásra ami mondjuk crossfire vgak között van, ugye.
Levettem a ház oldallapját és ezt az eredmény most. Bocs a sok képért.
[kép] -
bobalazs
nagyúr
válasz Speed® #44967 üzenetére
Nem vagyok épp kísérletezős kedvemben, örülök hogy így megoldódott. Szétvágni sem akarom a gépházat hátha egyszer el akarom majd adni. Abban sem vagyok tuti biztos hogy alulról kapná a levegőt az tetszene neki, ez a hátsó megoldás most tökéletes, senki nem nézegeti. Persze kösz a tippet, szívesen fogadom.
-
bobalazs
nagyúr
válasz killbull #44973 üzenetére
nem itx ház ez.Az itx kisebb mint ez. matx lap bele se férne, bocs. Van benne hely ha nem lenne, akkor elég légmozgás se lenne ergo nem tartaná a 74 fokot a ház. Az hogy mit látsz egy képről meg videórol egy dolog. én tudom, ha beleraknám a vgat a msi tápja szépen a ház belsejében lévő oszlopba ütközne, jönne a pofára esés. Persze ha látnám az ellenkezőjét akkor elhinném, de így elsőre ez a meglátásom.
Egyébként meg lépjünk tovább, nem áll szándékomban csereberélni sem költekezni sem moddolni sem semmi. Van egy megoldás ami működik hibátlanul még sokáig..[ Szerkesztve ]
-
-
bobalazs
nagyúr
Evvel a hozzáállással lehet menni a milyen videokártyát vegyek topikba ott bőven van ilyen amd vs nvidia f.szság.
Amdnek az encoderje obsre viszont elég gyér az tény.
A radeon software viszont elég jó, a videorögzítő is pár vidit már sikerült jó minőségben csinálnom. -
bobalazs
nagyúr
jÓ HÍR, z új 21.3.1 driverban
-
bobalazs
nagyúr
Szóval újabban felnyomtam a ramot az rx 480on 2000 Mhz-re, mert samsung csipes és ez a csip amúgy is 8 Gbpsre van jelölve, de úgye 7 Gbps az órajele a 4 gigás kártyákon.
Megy is, de újrainditás után teleszemtelte a képet a kártya, szóval valami mégse kerek.
Gondolom a vram időzítéseivel van valami gond? Játék közben jól ment, illetve mikor beállítottam akkor azonnal szemetelt de resetelés után már 2000 Mhz-el indult, ahogy azt szerettem volna. Ez után, Újrainditás után meg már megint szemetelt? MIt csináljak, felejtsem el az OCt? -
bobalazs
nagyúr
válasz scott_free #45083 üzenetére
ha 144 hz-es a monitor, le lehet venni 120ra az a legegyszerűbb módja.
Ha nem az, és valami pörgeti, akkor display driver uninstallerel etávolitani a drivert csökkentett módba és újra felrakni a drivert. -
bobalazs
nagyúr
válasz Impair1980 #45198 üzenetére
Instabil az órajel. reseteli a gput.
-
bobalazs
nagyúr
válasz Impair1980 #45202 üzenetére
Ja. Azzal volt nekem is bajom. Meg az MSI szoftverével is.MSI Gaming APP
-
bobalazs
nagyúr
Amd felé reportoltam már, ide is írom, a 21.5.1 full upgrade 21.4.1 minimalről a radeon softwaret nem lehet megnyitni mert megállás nélkül ujraindulgat .
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- PALIT RTX 4080 16GB GDDR6X JetStream- Új, 2 év garancia - Eladó!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- MSI AMD Radeon RX 6600 XT MECH 2 8GB OC használt videokártya garanciával!
- GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest