Új hozzászólás Aktív témák

  • CirrMee

    addikt

    válasz tooolz #25047 üzenetére

    csak sajnos a meleg levegőt tolja fel a cpu ra

    Akkor ideje ledönteni, melyiket akartad: a procira szórt hőforrással kezdeni valamit, vagy csak az zavar, hogy "magas" a gpu szenzor által mért adat.

    Attól, hogy a hűtést hatékonyabbá teszed, a GPU nem fog kevesebb hőt termelni. Gondolom ismét azzal állok szemben, hogy a júzer nincs tisztában a hűtéssel kapcsolatos fogalmakkal. Ha van egy 120W fogyasztású kártyád, aminél a GPU üzemi hőmérsékletét leviszed vízzel mondjuk 80°C fokról 40°C fokra, az nem azt jelenti, hogy megfelezed a kártya fogyasztását 60W -ra, mert nem hőmennyiséget mértél. Ha viszont a fogyasztást nem redukálod, a procira a példánál maradva nem fog kevesebb hő odakerülni, max több. :)
    A hőmérsékletet a GPU -ban található szenzor méri, amit meg a procira tol, az meg a hűtőrendszerről kerül oda, arról nincs mérési adatod, de nem hőmennyiségről szólnak ezek az adatok. Viszont ha sikerül hatékonyabbá tenni a hűtést, azzal max több hő kerül a procihoz, nem kevesebb, mert hatékonyabbá vált a hűtés. :)

    Ha az lett volna a kérdés, hogy miként lehet hőfok csökkenést előidézni a GPU -n, akkor arra jó válasz a pasztázás, vagy a hűtővel babrálás. Ahhoz, hogy a CPU -hoz kevesebb hő kerüljön, vagy a kártya fogyasztásával, vagy a cseréjével kell operálni, vagy a ház szellőzésével kell valamit kezdeni.

    “Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)

Új hozzászólás Aktív témák